Als we het over oude spelletjes hebben dan is “geen ja geen nee” wel echt een klassieker. Wij speelden dat als kind altijd met mijn moeder in de auto. Het heette dan wel de marktkoopman en, naast geen ja of geen nee, mochten we ook geen zwart of wit zeggen. Mijn moeder was er echt goed in en wist ons er altijd wel in te luisen. Van Megableu is er eerder ook al een speleditie van uitgebracht voor kinderen. Sinds kort is er ook de volwassenen variant van, namelijk Geen Ja Geen Nee Uncensored. Natuurlijk wilde ik die zelf wel even proberen! Immers houd ik wel van een spelletje voor 18+ -:).

De vragen zijn best een dingetje

De ondertitel van het spel Geen Ja Geen Nee Uncensored is “op deze vragen geef je liever geen antwoord”. Ergens kan ik mij dat na het lezen van sommige vragen wel voorstellen. Je legt jezelf namelijk wel heel erg bloot. Figuurlijk dan, hè. Vragen zoals ” Sta je open voor onenightstands?” of “peuter je wel eens in je neus?” zijn niet ongewoon in dit spelletje. En erger nog is dat er even op wordt doorgegaan. Elk kaartje bevat namelijk tien vragen, die allemaal met elkaar te maken hebben. Et zitten ook genoeg onschuldige kaartjes in hoor. Niet alles gaat over seks of gênante dingen.

Geen Ja Geen Nee Uncensored

De spelregels van Geen Ja Geen Nee Uncensored

Het concept van het spelletje is vrij simpel. Er is een bel en een 90 stuks kaarten. De bel plaats je dusdanig dat alle spelers erbij kunnen. Je spreekt dan als eerste met elkaar af hoeveel vragenrondes er gespeeld worden. Dan wie er dapper gaat beginnen. De persoon rechts van deze speler zal de eerste vragen stellen / voorlezen. Hij moet natuurlijk proberen een ja of een nee uit te lokken. Dit kan door de vragen als een raket op de speler af te vuren of door verschillende intonaties te gebruiken. Als het verboden woord gevallen is, is het aan de andere spelers om dit op te merken en op de bel te drukken. Degene die het eerste het geluid laat horen, krijgt het kaartje. Lukt het de speler de vragen zonder ja of nee te beantwoorden, dan wint hij de kaart. Degene met de meeste kaarten na de speelrondes, wint het spelletje Geen Ja Geen Nee Uncensored.

Eerlijkheid duurt het langst?

Gezien een aantal vragen, kan ik mij voorstellen dat je soms gewoon liever niet antwoorden wil. In de handleiding van Geen Ja Geen Nee Uncensored staat dan ook als tip, dat je eerst van te voren met elkaar afstemt of er vragen over geslagen mogen worden of dat op alles gewoon geantwoord moet worden. Ik denk dat het wel verstandig is dat inderdaad eerst bespreekbaar te maken voordat je bijvoorbeeld de vragen over “faken” of iets dergelijks krijgt. Wat dat betreft is dit spelletje een stuk minder onschuldig dan de 5 seconden uncensored van gisteren. Maar al met al denk ik zeker een leuk spelletje onderling vrienden. Of om je partner eens goed uit te horen / leren kennen.

Meer informatie over dit product

Geen Ja Geen Nee Uncensored