Het blijkt maar weer dat spelletjes eindeloos zijn, want er worden voortdurend nieuwe verzonnen. Of oude versies worden in een modern jasje gestoken. Of, en dit is soms nog leuker, er worden van kinderspelletjes volwassen varianten bedacht. Zo heeft Megableu ook een paar 18+ versies uitgebracht. Waaronder 5 Seconden Uncensored, een zeer vermakelijk spelletje onder volwassenen.

De vragen van 5 Seconden Uncensored

Toen ik voor het eerst het spel 5 Seconden Uncensored in handen kreeg, verwachtte ik ergens dat ik alleen maar vragen over seks zou lezen. Immers was het een spelletje alleen geschikt voor volwassenen. Ik had er niet helemaal bij stil gestaan, dat de inhoud van de vragen ook gewoon dusdanig kunnen zijn, dat alleen de grote mensen hier een zinnig antwoord op kunnen geven. Omdat het bijvoorbeeld gaat over alcohol en drug of over beroemde bekende mensen. Of gewoon omdat het kan gaan over ervaringen in het leven. In ieder geval geen vragen over bijvoorbeeld welke smurf altijd “het beter weet” dan de andere smurfen.

5 Seconden Uncensored

De spelregels

Ik heb 5 Seconden Uncensored gespeeld door gewoon vragen te stellen en degene die het meest creatieve antwoord gaf, kreeg een een punt. Het was wel grappig zo, want men probeerde echt heel origineel te zijn. De echte spelregels zijn net wat anders.

Je spreekt met elkaar van te voren een puntenaantal af dat de overwinning brengt. De eerste speler pakt een kaart en leest deze voor. De speler links van hem moet binnen 5 seconden het antwoord geven op bijvoorbeeld de vraag “noem drie bekende Nederlanders die met een schandaal in het nieuws waren afgelopen jaar”. Lukt het binnen de 5 seconden, dus voordat het balletje beneden in de spiraal is, dan mag de betreffende speler het kaartje houden als een punt. Lukt het hem niet, dan mag de speler rechts van de kaartlezer het proberen. Maar hij mag geen van de reeds gegeven antwoorden opnieuw gebruiken! Lukt het weer niet, dan gaat de beurt naar de volgende en de volgende tot het weer bij de kaartlezer terug is. Heeft niemand het goed beantwoordt, dan krijgt de oorspronkelijke speler, dus links van de kaartlezers, alsnog het kaartje en daarmee de punt. Nu schrijft de leesbeurt op naar de speler rechts van de kaartlezer en daarmee ook de beantwoordende speler.

Je kan 5 Seconden Uncensored individueel spelen, maar ook in groepen. Het laatste lijkt mij ook wel erg leuk om eens te doen. En met 300 vragen kan je wel een lange tijd doorgaan. Kortom, gegarandeerd een avondje lachen!

Meer informatie over dit product

5 Seconden Uncensored