Mocht Hints een spel zijn, dat je graag speelt, dan ga dit spel ook echt geweldig vinden. En al helemaal met jonge kinderen! Het heet Concept Kids Dieren en is van REPOS Production. Eigenlijk is het gewoon een kinderversie van het spel Concept (mocht je deze niet kennen, een bordspel waarbij, met behulp van verschillende symbolen, het woord of de zin geraden kan worden zonder te praten). De spelregels van het bordspel Concept Kids Dieren zijn dan ook grotendeels gelijk.

De spelregels van Concept Kids Dieren

Het is eigenlijk een beetje de kennis testen van zowel ouder als kind. Het spel Concept Kids Dieren bevat namelijk twee sets van 55 kaarten met dieren er op afgebeeld. De ene stapel is de makkelijke variant en de andere de moeilijke. Ook bevat het spel 16 oranje ringen, die de hints zullen worden voor welk dier het is. De vraag is of je als ouder ook die hints kan oppakken?

Je begint met 12 kaarten te pakken en deze op een gedekte stapel te leggen. De rest berg je voor nu even op. Één van de kinderen pakt een kaartje en plaatst deze in de houder. Nu gaan de kinderen om de beurt een oranje ring op het bord leggen. Ze kiezen daarbij een icoon dat bij het dier op de kaart past. Zo kan er aangegeven worden of het dier planten of vlees eet. Het ‘huis’ segment geeft verschillende leefgebieden aan, zoals een oerwoud of boerderij. Geestige cirkelvormige wezentjes geven dan weer aan of het dier bijvoorbeeld klein of enorm groot is. Onderling mogen de kids wel overleggen welke het beste bij de afbeelding past. Uiteraard wordt het dier zelf verder niet genoemd, want het is aan de ouder om dat te raden. Weet je het goed te raden, dan ga je door met de volgende kaart. Weet je het niet en zijn de hints (ringen) op? Dan ga je ook verder, maar krijg je geen punt voor de betreffende kaart. Zo ga je de twaalf dieren langs en kan je in totaal 12 punten verdienen in een spelletje Concept Kids Dieren.

Tip: Pandemic is ook een leuk spel om samen te spelen

Concept Kids Dieren

Het spel in de praktijk

Wij zijn gelijk enthousiast gegaan met Concept Kids Dieren. De oudste (7) mocht als eerst een kaartje pakken en legde zorgvuldig de ringen op symbolen van het spelbord. Welk dier zou hij hebben getrokken? Het dier heeft 4 poten, is snel, eet planten, woont in het oerwoud en heeft zwart en witte strepen. Zou het een zebra zijn? Inderdaad! Glunderend gaf hij de ringen door aan de jongste (4). Die legde ook een aantal ringen neer en we mochten weer raden. Gelijk roepen welk dier je denkt dat het is terwijl iemand nog bezig was met neerleggen van de ringen, werd ons niet in dank afgenomen. We moesten wel netjes wachten tot alle gewenste ringen er lagen. Hier en daar heeft de jongste namelijk interessante opvattingen over bepaalde dieren waardoor we soms op het verkeerde spoor zaten en verkeerd bleven raden. Dat was wel bijzonder grappig.

Eindoordeel van dit bordspel Concept Kids Dieren? De jongens lopen weg hiermee kan ik je vertellen. Ze spelen elke dag als ze de kans krijgen! Zelfs met zijn tweeën doen ze ook een aantal kaarten. Als ouder vonden wij het eveneens een vermakelijk spel om te spelen met de kleintjes!

Meer informatie over dit product