Verhalen van een werkende moeder
TOP
Baby, Gastbloggers

“Gastblog Noor: mag ik mij even voorstellen?”

Jullie kennen me inmiddels vast een beetje door al die verhalen van mijn moeder, maar toch wilde ik mezelf ook even voorstellen. Ik ben dus Noor met als tweede naam Fransje. Ik ben vernoemd naar mijn beide opa’s Frans en mijn oudtante Fransje. Mijn oom vindt dat ik ook een beetje naar hem vernoemt ben en omwille van de familierelatie laat ik hem in die waan. Vandaag exact een maand geleden ben ik ter wereld gekomen. Wat mij betreft had het wat later gemogen, ik vermaakte me nog prima, maar mama was er klaar mee. En tja, als ze dan je warme water laten weglopen, dan kom je er vanzelf wel uit. Ik heb er wel nog voor gezorgd dat mijn lieve mamaatje het goed gevoeld heeft dat ik eigenlijk nog wilde blijven zitten.

Inmiddels ben ik dus al een paar weken op deze koude en natte plek. Mijn zussen zijn geboren toen de zon scheen en ik kom ter wereld tussen hagelbuien en nachtvorst. En dan ook nog eens op vrijdag de dertiende! Het is maar goed dus dat ik zo’n ontzettend leuk kind ben. Alhoewel mijn ouders genoeg zorgen hebben gehad over mij. Over mijn oortjes en mijn huidje heb je al gehoord, maar wist je dat ik ook een herkauwer ben? Het schijnt een vorm van reflux te zijn als je eten elke keer weer omhoog komt en je het dan weer doorslikt. Af en toe gooi ik het er gewoon uit hoor! Zo houd ik mijn ouders alert dat ik overeind gehouden moet worden na een voeding. En dat dan het liefst een uur lang en in mama’s armen. Als het kon zou ik de hele dag door bij mama willen zijn. Tot gisteravond lukte dat aardig en mocht ik ‘s-nachts ook heel dicht bij haar zijn. Nu heeft ze het in haar hoofd gehaald mij in mijn eigen bedje te leggen als zij gaat slapen. Weet je hoe alleen en koud dat is? Ik denk dat ik maar wraak ga nemen door vannacht vaker wakker te worden. Hopelijk krijg ik dan wel elke keer melk, want daar ben ik toch zo dol op. Zodra ik mijn ogen open heb, ga ik op zoek naar de voorgevel van mijn mams voor het witte vloeibare goud. Ik kan er werkelijk geen genoeg van krijgen. Soms drink ik ook misschien iets meer dan goed voor me is, maar al het overbodige geef ik dan gewoon terug aan mijn moeder. Het liefst als ik net schone kleertjes aan heb. Timing is wat dat betreft alles. Het is zoals even goed poepen als je net een schone luier aan hebt of tijdens het wisselen en dan vooral als er geen luier onder je ligt. Deze kunst beheers ik inmiddels perfect. Mama wast wel weer, toch?

Al met al ben ik dus een zeer blije baby. Ik verheug me op wat het leven me brengen gaat en neem je graag mee op dit avontuur. Tot snel dus!

 

 

Facebook Comments

«

»

2 COMMENTS
 • Els

  2 jaar ago

  Haha geweldig. Welkom Noor!

 • Jessica leidner

  2 jaar ago

  Wat een deugnietje ben je toch
  Wat kan je toch lekker brabbelen

  Sweet dreams Noor

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • @milou_ligtenberg en haar kids gingen een dagje naar #legoworld in de #jaarbeursutrecht. Dit is haar verslag:
Wat een lekker vakantie dagje hebben we gehad. Vanochtend vroeg vertrokken richting de jaarbeurs in Utrecht om daar een dagje te vertoeven bij Legoworld. De kinderen (4 en 7) waren na ons bezoek vorig jaar, al helemaal enthousiast dat we weer gingen. De grote hallen, waar de mooiste beelden, voertuigen en overige creaties uitgestald waren, en de vele hoeken en tafels waar je vrij uit kan bouwen. Voor de kinderen super tof dat ze hun creativiteit al spelend ontwikkelen. Er is een boot gebouwd, enkele huizen en kastelen hebben ze gemaakt, en zelfs Olaf van Elsa werd in elkaar gelego’d. Buiten de vele Lego plekken, zijn er ook andere activiteiten, die te maken hebben met bepaalde Lego thema’s. Zoals bij de Lego city hoek waar je brandjes kan blussen. Bij Lego Disney kon je je verkleden als Elsa, staafjes vangen bij Olaf. In de Duplo hoek staat een theater waar er een aantal keer in een uur een minidisco voorbij komt, kun je je laten schminken en staat er een springkussen. We hebben onze ogen uitgekeken en hebben er heel wat uurtjes rond gelopen. Voor ons was het een topdag! Volgend jaar zijn wij vast weer van de partij!

Tot en met deze woensdag kan je zelf nog dit leuke event bezoeken!
 • Een impressie van het @indewolkenfestival van @oudersvannu
 • Even de kussens testen in @ikeanederland 😂
 • #28weekspregnant #cantwaittomeetyou
 • Weeeeeeeeeekend!
 • Als je ontdekt dat de kubus van @vtechspeelgoed wel heel erg leuk is!
 • Vandaag ook weer een weekje verder, dus een pens foto mocht wel weer. Derde trimester baby!!! #27weekspregnant
 • Twee jaar geleden vandaag werd dit meisje geboren. Het zijn twee zeer emotionele jaren geweest, waar gelukkig de liefde altijd bovenaan heeft gestaan. De toekomst is nog altijd onzeker, maar gelukkig zien we vooral een heel blij meisje. Uiteindelijk is dat het belangrijkste. Zij komt er wel op haar manier. Lief klein meisje van me, mama is zo ontzettend trots op jou! Nog vele liefdevolle jaren toegewenst! Ik houd van je!!!

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Hoe belangrijk een nachtlampje kan zijn

Ik ben groot fan van slapen. Ik kan op elk ...

Sluiten