Verhalen van een werkende moeder
TOP
Gastblog Lisette

“Gastblog Lisette: je mag ook niets in de zwangerschap…”

Roken, drinken, filet américain, softijs… pas als je het niet meer mag, realiseer je je hoeveel je ervan houdt. Het lijkt wel of alles wat lekker is, verboden is in de zwangerschap.

Een lekker avondje uit eten bestaat voor mij toch wel uit een carpaccio als voorgerecht, een medium biefstuk als hoofdgerecht en een toetje met een lekker likeurtje erbij. Om van dat biertje en sigaretje maar niet te spreken. Toen ik zwanger was, vond ik uit eten gaan dus een stuk minder leuk!

Ik moet zeggen dat mijn lichaam me in de eerste weken wel meehielp. Koffie kreeg ik niet weg en de geur van bier kon ik niet verdragen. Zo was het wel vol te houden. Pas na een week of 16 wilde ik gedachteloos een biertje uit de koelkast pakken. Nee! Mocht niet!

Best jammer, vond ik. Er zijn genoeg mensen die zeggen dat het zonder drank ook gezellig kan zijn, ik hoorde daar niet bij. Ik vond het maar saai om niets te drinken. Mijn vriend vond het trouwens ideaal, kon ik elke keer terug rijden van feestjes. Helaas werd ik het steeds snel zat op feestjes waar iedereen zat was: ik werd moe en wilde naar bed. Maar vooral werd ik gek van de dronken mensen. Die blijken vervelend als je zelf nuchter bent! Ze gaan op je tenen staan, schreeuwen in je oor (met consumptie) en stinken. Een eye-opener.

Etentjes bleken nog lastiger: tien jaar geleden werd er in restaurants nog weinig rekening gehouden met voedselintoleranties, en ook niet met zwangere vrouwen. Zo kreeg ik een keer bij een familiediner achtereenvolgens rauwe vis, rauwe biefstuk en rauwe ham. Aan een alternatief was eigenlijk niet gedacht. Uit frustratie ben ik daarna een extra groot menu bij de McDonalds gaan eten.

Nu kan ik er alleen maar om lachen. Die negen maanden gaan heus voorbij, en het is voor een goed doel. Uiteindelijk bleek het helemaal niet zo erg om geen alcohol te drinken, en hield ik dat ook vol in de jaren dat ik borstvoeding gaf. En gelukkig kon de kraamverzorgster heerlijke biefstuk bakken!

Ik ben Lisette, 32 jaar en moeder van drie kinderen. Voor MeervanMir beschrijf ik een aantal zaken die mij opvielen tijdens mijn eerste zwangerschap, tien jaar geleden. Omdat ik in die tijd studeerde voor verloskundige was ik mijn eigen proefkonijn ;). Je kunt meer van mij lezen op mijn eigen blog: www.lisetteschrijft.nl 

Facebook Comments

«

»

1 COMMENT
 • Marieke

  2 jaar ago

  En ik had bovendien ook nog eens zwangerschapsdiabetes … Dan mag je helemaal niks meer eten! Zow frustrerend! Dan lijkt het net of je normaal elke dag een megastuk taart zit te eten ofzo, en nu ineens niet meer mag….
  En opmerkingen als ‘nou dan eet je toch een appel, dat is ook lekker!’ waren al helemaal frustrerend, net of daar mijn suikerspiegel niet enorm van omhoog schoot!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Complete surrender 😍
 • Kijk eens wie er wakker is 😍 #nogwelaandezuurstof #langewegtegaan #zekomterwel
 • Zo dol op dit meisje 😍
 • We mochten even knuffelen!
 • De kleine is afgelopen donderdag geboren, maar ligt helaas sindsdien op de IC. Op mijn blog leg ik uit wat er aan de hand is. Maar ben dus wat stiller voor nu.
 • Sanne zes jaar geleden. Onherkenbaar gewoon!
 • #40weekspregnant #duedate #expectinganydaynow
 • Jep. Nog steeds zwanger #linkinbio

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Een badkamer zonder bad kan niet!

Dit jaar wonen we gewoon alweer drie jaar in onze ...

Sluiten