Zoals je weet ben ik inmiddels goed over de helft van de zwangerschap. Het is in ieder geval de termijn, dat mensen rare vragen aan je gaan stellen en opmerkingen maken. Gelukkig ben ik wel wat gewend na mijn vorige zwangerschappen en raak ik niet meer zo snel van slag als mensen bijvoorbeeld opmerken dat mijn buik klein zou zijn. Nee, dat is niet zo, ik ben gewoon nog niet hoogzwanger! Verder wordt mij vaak gevraagd of ik het zwaar vind (zal wel iets met mijn vermoeide hoofd te maken hebben), of de kleine het goed doet (ik hoor haar niet klagen) en vooral wat ik mis nu ik zwanger ben. Wat ik mis? Soms dat er geen vragen gesteld worden, maar dat wordt niet bedoeld. Blijkbaar denkt men dat je als zwangere voortdurend verlangd naar alcohol en rauw vlees. Deels is het natuurlijk zo.

Een lekker drankje

Ik mis mijn heerlijke Chardonnay. Maar alleen als ik het andere mensen zie drinken of als ik uit eten ben. Verder maal ik er echt niet om. Op een zomers terrasje mis ik soms een lekker biertje. Gelukkig worden de alcohol vrije varianten steeds lekkerder. Ik kan je die van Heineken en Leffe Blond echt van harte aanbevelen. Gelukkig zijn die “baalmomenten” niet dagelijks en valt mijn alcoholbehoefte dus eigenlijk best wel mee. Ook weer een geruststelling voor mijn omgeving.

Een lekker hapje

Ook qua eten heb ik niet een constant gemis gevoel. Het is meer vervelend als je ergens bent en dan tegen je beperkingen aan loopt. Zo zag ik gisteren een heerlijk broodje zalm liggen en wist dat dat geen optie was. Hetzelfde geldt voor een lekker stukje biefstuk of carpaccio. Die twee zijn het eerste wat ik ga verorberen na de bevalling. Althans, redelijk snel daarna. Niet gelijk in het ziekenhuis. Alhoewel mijn zusje mij wel een broodje carpaccio kwam brengen toen ze mij in de kraamkamer bezocht. Iets anders waar ik wel echt naar uit kijk, is de sushi. Maar daar staat al een date voor gepland. Maart volgend jaar heb ik vergadering in Brabant en op mijn verzoek gaan we daarna naar een sushi restaurant in Den Bosch. Mijn collega uit die regio was erg enthousiast aan het vertellen over deze toko, dus heb ik hem min of meer “gedwongen” dat we die avond daar naar toe gaan. Uiteraard vond hij dat geen enkel probleem.

Dus ja, soms mis ik de drankjes en de hapjes. Maar ik weet ook dat het tijdelijk is en dat als de kleine er is, alles ruimschoots ingehaald gaat worden. Zo heb ik nog meer om naar uit te kijken. En ach, het is nog meer een paar maandjes. I’ll live!