Verhalen van een werkende moeder
TOP
Zwangerschap

“Wat mis je tijdens de zwangerschap?”

Zoals je weet ben ik inmiddels goed over de helft van de zwangerschap. Het is in ieder geval de termijn, dat mensen rare vragen aan je gaan stellen en opmerkingen maken. Gelukkig ben ik wel wat gewend na mijn vorige zwangerschappen en raak ik niet meer zo snel van slag als mensen bijvoorbeeld opmerken dat mijn buik klein zou zijn. Nee, dat is niet zo, ik ben gewoon nog niet hoogzwanger! Verder wordt mij vaak gevraagd of ik het zwaar vind (zal wel iets met mijn vermoeide hoofd te maken hebben), of de kleine het goed doet (ik hoor haar niet klagen) en vooral wat ik mis nu ik zwanger ben. Wat ik mis? Soms dat er geen vragen gesteld worden, maar dat wordt niet bedoeld. Blijkbaar denkt men dat je als zwangere voortdurend verlangd naar alcohol en rauw vlees. Deels is het natuurlijk zo.

Een lekker drankje

Ik mis mijn heerlijke Chardonnay. Maar alleen als ik het andere mensen zie drinken of als ik uit eten ben. Verder maal ik er echt niet om. Op een zomers terrasje mis ik soms een lekker biertje. Gelukkig worden de alcohol vrije varianten steeds lekkerder. Ik kan je die van Heineken en Leffe Blond echt van harte aanbevelen. Gelukkig zijn die “baalmomenten” niet dagelijks en valt mijn alcoholbehoefte dus eigenlijk best wel mee. Ook weer een geruststelling voor mijn omgeving.

Een lekker hapje

Ook qua eten heb ik niet een constant gemis gevoel. Het is meer vervelend als je ergens bent en dan tegen je beperkingen aan loopt. Zo zag ik gisteren een heerlijk broodje zalm liggen en wist dat dat geen optie was. Hetzelfde geldt voor een lekker stukje biefstuk of carpaccio. Die twee zijn het eerste wat ik ga verorberen na de bevalling. Althans, redelijk snel daarna. Niet gelijk in het ziekenhuis. Alhoewel mijn zusje mij wel een broodje carpaccio kwam brengen toen ze mij in de kraamkamer bezocht. Iets anders waar ik wel echt naar uit kijk, is de sushi. Maar daar staat al een date voor gepland. Maart volgend jaar heb ik vergadering in Brabant en op mijn verzoek gaan we daarna naar een sushi restaurant in Den Bosch. Mijn collega uit die regio was erg enthousiast aan het vertellen over deze toko, dus heb ik hem min of meer “gedwongen” dat we die avond daar naar toe gaan. Uiteraard vond hij dat geen enkel probleem.

Dus ja, soms mis ik de drankjes en de hapjes. Maar ik weet ook dat het tijdelijk is en dat als de kleine er is, alles ruimschoots ingehaald gaat worden. Zo heb ik nog meer om naar uit te kijken. En ach, het is nog meer een paar maandjes. I’ll live!

Facebook Comments

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
  • @milou_ligtenberg en haar kids gingen een dagje naar #legoworld in de #jaarbeursutrecht. Dit is haar verslag:
Wat een lekker vakantie dagje hebben we gehad. Vanochtend vroeg vertrokken richting de jaarbeurs in Utrecht om daar een dagje te vertoeven bij Legoworld. De kinderen (4 en 7) waren na ons bezoek vorig jaar, al helemaal enthousiast dat we weer gingen. De grote hallen, waar de mooiste beelden, voertuigen en overige creaties uitgestald waren, en de vele hoeken en tafels waar je vrij uit kan bouwen.  Voor de kinderen super tof dat ze hun creativiteit al spelend ontwikkelen. Er is een boot gebouwd, enkele huizen en kastelen hebben ze gemaakt, en zelfs Olaf van Elsa werd in elkaar gelego’d. Buiten de vele Lego plekken, zijn er ook andere activiteiten, die te maken hebben met bepaalde Lego thema’s. Zoals bij de Lego city hoek waar je brandjes kan blussen. Bij Lego Disney kon je je verkleden als Elsa, staafjes vangen bij Olaf.  In de Duplo hoek staat een theater waar er een aantal keer in een uur een minidisco voorbij komt, kun je je laten schminken en staat er een springkussen. We hebben onze ogen uitgekeken en hebben er heel wat uurtjes rond gelopen. Voor ons was het een topdag! Volgend jaar zijn wij vast weer van de partij!

Tot en met deze woensdag kan je zelf nog dit leuke event bezoeken!
  • Een impressie van het @indewolkenfestival van @oudersvannu
  • Even de kussens testen in @ikeanederland 😂
  • #28weekspregnant #cantwaittomeetyou
  • Weeeeeeeeeekend!
  • Als je ontdekt dat de kubus van @vtechspeelgoed wel heel erg leuk is!
  • Vandaag ook weer een weekje verder, dus een pens foto mocht wel weer. Derde trimester baby!!! #27weekspregnant
  • Twee jaar geleden vandaag werd dit meisje geboren. Het zijn twee zeer emotionele jaren geweest, waar gelukkig de liefde altijd bovenaan heeft gestaan. De toekomst is nog altijd onzeker, maar gelukkig zien we vooral een heel blij meisje. Uiteindelijk is dat het belangrijkste. Zij komt er wel op haar manier. Lief klein meisje van me, mama is zo ontzettend trots op jou! Nog vele liefdevolle jaren toegewenst! Ik houd van je!!!

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Lieke bakt – Pasteís de Nata, de hit van Portugal

Zoals jullie in mijn vorige blog hebben kunnen lezen, ben ...

Sluiten