Natuurlijk ben ik een onafhankelijke vrouw en heb ik geen hulp nodig van een man. Maar het lijkt er gewoon op alsof er producten gemaakt worden, die hoogstwaarschijnlijk dusdanig gemaakt zijn zodat een kerel even weer zijn mannelijkheid kan tonen. Gewoonweg niet geschikt voor de gemiddelde vrouw. En al helemaal niet voor mij. Zo heb ik altijd de grootste moeite om een autostoeltje met iso-fix bevestiging te plaatsen of weg te halen. Het kost mij al snel een half uur en een hoop zweet voordat het gelukt is. Je zou denken dat na een paar keer ik de handigheid wel door zou moeten hebben. Nou, niet dus. Zoals gezegd, niet voor mij gemaakt. Hetzelfde geldt voor campingbedjes.

Zelfs met gebruiksaanwijzing kan ik het niet

Eerlijk gezegd, de eerste keer dat manlief een bedje open klapten, heeft hij er ook even mee geworsteld. Maar nu is het voor hem een klusje van niks. Ik laat het daarom ook graag aan hem over. “Er zit een volgorde in waar je je aan moet houden”, zegt hij dan. En ja, zo staat het ook op de afbeelding binnen in. Maar toch heb ik nog steeds de grootste moeite met het opzetten ervan. Ik krijg die klik er niet in. Uiteindelijk lukt het me meestal wel, maar ook hier is het geen kwestie van minuten. En praat me niet over het weer terug inklappen en in de daarvoor bestemde zakjes doen. Niets voor mij! Ik zou toch niet de enige zijn met dit probleem? Kon dat niet makkelijker?

De Aeromoov Instant

Toen ik de mogelijkheid kreeg de het campingbedje van Aerosleep, de Aeromoov Instant, te proberen zei ik ook gelijk ja. Ik had al vaker verhalen over dit bedje gehoord en dat deze zo praktisch was. Dat moest ik met eigen ogen (en handen) aanschouwen uiteraard. Want als deze mama het zou kunnen opzetten en inklappen, dan pas zou het inderdaad een gemakkelijk bedje zijn. 

Het opzetten van het bedje

Oké, het uit zetten kan echt iedereen. Mijn dochter van net vier zou dat nog kunnen. Wat is de Aeromoov Instantontzettend snel opgezet! Je haalt het uit de tas en klapt het elkaar. Het “springt” gelijk in de juiste vorm en je kan het neerzetten. Even bepalen op welke hoogte je het matrasje wel en klaar. Ja, je leest het goed. Je kan het matrasje op twee verschillende hoogtes plaatsen. Als je kind dus nog mini is, hoef je minder te bukken. Love it! Het nadeel van het bedje en het matrasje is de aparte vorm. Hierdoor kunnen alleen de speciaal daarvoor bestemde hoeslakentjes om het matrasjes heen. Kosten hiervoor liggen rond de E15,-. Maar eerlijk, het is het waard voor het bedje.

Het inklappen van het bedje

De volgende uitdaging was het weer inklappen van de Aeromoov Instant. Op de één of andere manier lukt het mij bij de andere bedjes nooit om ze weer zo compact te krijgen als ze er uit kwamen. Althans, nooit binnen enkele minuten. Ik had er een hard hoofd in. De intsructie op de zijkant van het bedje was wel duidelijk. Een kwestie van schuin naar beneden duwen en het was ingeklapt. Nou kende ik deze instructie ook wel van de kruiptunnels van Ikea, maar ook deze kreeg ik nooit zo makkelijk in elkaar zoals het erop beschreven stond. Zekerheidshalve heb ik dus maar eerst een voorbeeld filmpje op youtube bekeken. Die duurde ongeveer 30 seconden en dat kwam voornamelijk door het geklets van de man die de demo doet. Vol goede moed het dus zelf maar geprobeerd. Het lijkt zeker wel een sales praatje, maar het lukte mij gewoon echt in één keer! Zelfs mijn schoonmoeder was verbaasd! Niet overdreven, maar binnen een minuut had ik de Aeromoov Instant en toebehoren weer volledig ingepakt.

Echt een aanrader!

Dus ja, ook ik ben overtuigd van de Aeromoov Instant. Andere campingbedje, “moov” aside, want jullie zijn stuk voor stuk verslagen. Niet alleen in gebruiksgemak (absoluut een 10!) maar ook in design. Aerosleep, ontzettend bedankt voor dit geweldige product en de tijd die ik nu bespaar als er een extra bedje nodig is. Love it!!!!

Meer informatie over de Aeromoov Instant Travel Cot