Zo, moederdag hebben we weer overleefd. Ik heb prachtige knutselwerkjes van de meisjes gekregen en we zijn als gezin naar het meertje dichtbij geweest. Heerlijk gezellig. Qua cadeaus was het nogal dramatisch. Manlief was even vergeten dat we dit normaal gesproken ook verzorgen voor Vader- en Moederdag. Dus heb ik welgeteld helemaal niets gekregen. Snik! Gelukkig houden wij vrouwen geen rancunes en krijgen de papa’s op hun dag wel gewoon nog wat leuks. Speciaal voor alle vaders heb ik een heel leuk nieuwtje. Er komt zeer binnenkort een bijzonder boek uit, namelijk Formula 1 De complete geschiedenis. Maar liefst 288 pagina’s over de meest beroemde autosport, die door Max Verstappen populairder dan ooit is.

Formula 1 De complete geschiedenis

Een boek vol Formula 1

Herbeleef de legendarische geschiedenis van de Formule 1 in deze officiële, rijk geïllustreerde uitgave. Van Juan Manuel Fangio tot Max Verstappen: leer dankzij de spectaculaire foto’s en boeiende verslagen meer over de grootste coureurs, teams en auto’s, alsook de meest beruchte crashes en interne geschillen. Met een voorwoord van Ross Brawn, huidig sportief directeur van de F1. Het perfecte cadeau voor iedere autosportfan! Maurice Hamilton werkte 30 jaar lang als autosportjournalist voor onder meer The Guardian, The Independent, The Observer en BBC Radio. Hij schreef meer dan 25 boeken over de F1, samen met talrijke biografieën van coureurs en teamhoofden. 

Als je. van Formule 1 houdt, dan kan je eigenlijk niet om dit boek heen. Ik ben zelf geen racewagen fanaat, maar kon niet stoppen met bladeren door dit epistel. Zwaar onder de indruk van alle foto’s, enorme crashes en opmerkelijke geschiedenis. Ik herkende uiteraard wel wat namen zoals Nicky Lauda en Schumacher. Maar jeetje, het gaat nog veel verder. Ook qua racewagens was het vermakelijk om te lezen. Ik las wat merken (noem je dat zo) die volgens mij al jaren niet meer meedoen in de formule 1.

Zeer indrukwekkend

Dat de formule 1 een gevaarlijke sport is, wist ik natuurlijk al. Maar mijn hemel, de foto’s van de crashes kwamen soms best wel even binnen. Wist je dat er ooit een auto het publiek ingereden was en er toen tachtig mensen overleden waren?

Al die technische aspecten van de racewagens en de ontwikkeling daarvan interesseren mij wat minder, maar voor de echte coureur fan is het hoogstwaarschijnlijk geweldig om te lezen. Voor die mensen en voor iedereen die wel van een beetje geschiedenis houdt, is het boek “Formula 1 De complete geschiedenis” een absolute aanrader!

Te koop bij Bol

Formula 1 De complete geschiedenis