De kinderen zijn nu in een fase terecht gekomen, dat ze alles willen weten. Waarom bepaalde dingen zo zijn en hoe bepaalde dingen werken. Helaas heeft deze mama niet altijd alle wijsheid in pacht, dus heb ik wat hulpboeken in huis gehaald. Leerzaam voor de meisjes, maar ook voor deze mama! Zo ben ik begonnen met het doorspitten van “zo werkt het menselijk lichaam” van Uitgeverij Deltas.

zo werkt het menselijk lichaam

Weet jij alles nog?

Als je denkt dat je alles al weet als ouder, wacht dan maar tot de eerste vraag van je kind over bijvoorbeeld wat er allemaal in een bot zit. Ik had zelf werkelijk geen idee. Toen ik het las had ik wel een aha momentje, maar het zo even te recapituleren was mij niet gelukt. Ja, het beenmerg kon ik mij nog wel herinneren, maar de bloedvaten in het bod alsmede de zenuwen was ik even vergeten. Overigens wist ik ook niet dat beenmerg bloed aanmaakt. Zo zie je maar weer dat je als ouder ook nog genoeg leren kan. Wist je bijvoorbeeld dat je in je gezicht alleen al maar liefst 80 spieren hebt? En dat je daar ook gewoon spierkramp in kan krijgen? Is mij eens gebeurd en het was geen pretje kan ik je zeggen.

zo werkt het menselijk lichaam

Het boek “zo werkt het menselijk lichaam”

In het boek over het menselijk lichaam wordt op een kindvriendelijke manier alles uitgelegd over hoe wij als mens in elkaar steken. Voorzien van plaatjes en in Jip en Janneke taal is het hartstikke leuk om te lezen. In zes hoofdstukken wordt alles uitgelegd over het menselijk lichaam. Over hoe de ademhaling en zuurstof verwerking gaat, maar ook hoe de spijsverteringsmachine werkt. De vijf zintuigen en het wonder van de geboorte komen uiteraard ook aan bod. In 62 bladzijdes leer je werkelijk alles (wat interessant is) over het menselijk lichaam. Niet alleen dus leuk voor je kind om zelf door te nemen of te lezen, maar ook zeker voor de ouder een aanrader. Ik ben nu enigszins voorbereid op de ingewikkelde vragen over ons lichaam. Kom maar op!