Ik begrijp steeds meer hoe mijn moeder zich vroeger af en toe voelde. Soms begrijp ik gewoon niet waar mijn oudste het over heeft. Het zal vast wel komen door haar klasgenootjes, want thuis weet ik uiteraard waar ze naar kijkt op televisie. En daar hoort Shimmer and Shine tot nu toe niet bij. Toch is dit iets waar ze het wel zo nu en dan over heeft. Aangezien ik wel nieuwsgierig was, heb ik de animatieserie even op het internet opgezocht.

De televisie serie

Het gaat dus over twee geestjes in opleiding. Deze dames heten uiteraard Shimmer and Shine. In het eerste seizoen van de serie zijn ze bevriend met een mens, het meisje Leah. Zij mag elke aflevering drie wensen doen, die stelselmatig verkeerd uitpakken en opgelost moeten worden. In het tweede seizoen gaan ze ook naar het magische thuisland Zahramay Falls, ontstaan er nieuwe vriendschappen en krijgt de buurjongen van Leah ook een eigen geest. En natuurlijk weer volop avonturen.

Echt voor meisjes?

Tja, ik denk wel dat elk meisje dit wel leuk zou vinden. Het gaat over twee machtige dametjes met prachtige lange haren, toverkrachten, macht en glitters. What is not to love? En er was natuurlijk weer heerlijk veel merchandise van te verkrijgen. Dat weet Nickelodeon, de zender waar het uitgezonden wordt, altijd goed aan te pakken. Van dekbedden tot poppen tot rugtassen, alles is beschikbaar. Bij Bol is er in ieder geval genoeg te vinden!

https://meervanmir.eu/shimmer-and-shine-betoveren-elk-meisje

Winactie

Voor mijn lezers heb ik een leuk pakket van Shimmer and Shine ontvangen met twee kleurboeken, een stickerboek en een vriendenboekje. Vooral het laatste vind ik er erg leuk. Ik heb die van mij van vroeger ook nog steeds en het is zo grappig om terug te lezen hoe je klasgenootjes vroeger over je dachten en naar welke series je toen keek. Zo leuk, dat deze traditie nooit is weggegaan. In tegenstelling tot de Poezie-album, die je echt nooit meer ziet. Enfin, wil je dit pakket winnen? Laat dan weten of je team Shimmer of team Shine bent. Meedoen kan tot en met 6 maart. Succes!

https://meervanmir.eu/shimmer-and-shine-betoveren-elk-meisje