Vanaf het moment dat je moeder bent, merk je pas hoeveel verschillende soorten speelgoed er te krijgen is voor je pasgeboren baby. Waarschijnlijk krijg je ook een heleboel als kraamcadeau. Helaas is er ook heel veel waar je misschien niet zo op zit te wachten. Voor mij geldt dat voor de knuffeldoekjes. Niet alleen denkt men dat kinderen niet zonder kunnen en dat het perfecte cadeau is, maar je krijgt het ook nog eens vaak gratis exemplaren in de babyboxen of bij rondleidingen op kinderdagverblijven. (Ook bij die van mijn kinderen, dus dames sorry als ik jullie nu gekwetst heb ;-)). Ik moet eerlijk zeggen, dat ik het vroeger vaak als cadeautje gaf toen ik zelf nog geen kinderen had. Mij leek het namelijk ook wel een handig en geschikt presentje. Ik was toen nog zo heerlijk naïef. Ik ga nu ook niet verkondigen wat dan wel het ideale kraamcadeau is, want er zijn zoveel goede suggesties. Het is ook een beetje afhankelijk van hoe de ouders van de pasgeborene zijn. Toch wil ik best een tip meegeven en dat is dat je eigenlijk altijd wel goed zit met Fisher-Price.

Fisher-Price

Allereerst (her)kennen wij allemaal de producten van Fisher-Price uit onze eigen jeugd. Wie heeft er nou niet met de kassa gespeeld of met de Little People? Wist je trouwens dat deze laatste tegenwoordig ook bij Telekids te zien zijn? Fisher-Price is voor velen dus een bekende en vertrouwde naam en dan kan het ook niet anders dan dat de producten ook vertrouwd zullen zijn en daarmee uitstekend als kraamcadeau. Daarnaast zijn eigenlijk alle producten ook meer dan bijvoorbeeld alleen een knuffel.

De Activity Alligator

Zo is er voor de kleintjes de nieuwste Activity Alligator. In plaats van de normale schubben heeft Fisher-Price een vrolijke kleurenhuid gemaakt met opvallende patronen en structuren, zoals plooien, corduroy en pluche. Dit alles helpt de baby’s zintuigen te stimuleren. Als het speeltje is opgehangen, wat gemakkelijk kan door de handige ring eraan, en de baby slaat ertegen, komen er leuke klik-klak- en rammelgeluiden uit. Ideaal dus voor in de box of om aan de kap van de kinderwagen te hangen.