De komende weken zullen er weer veel winacties online komen en ik merk dat enige duidelijkheid omtrent “de regels” wel op zijn plaats is. Ik merk dat er bijzonder veel enthousiasme is voor alle producten, die ik weg geef. Hartstikke leuk natuurlijk en ik vind het ook altijd erg leuk om te doen. Maar omwille van de bedrijven die de producten zo ontzettend lief beschikbaar stellen en de tijd die ik er zelf in steek, vind ik het toch nodig een kleine kanttekening te maken. 

Ik had het vermoeden dat men steeds vaker gewoon onder een artikel op Facebook reageerde zonder deze daadwerkelijk gelezen te hebben. Om dit zeker te weten heb ik de laatste tijd een kleine vraag gesteld bij elke winactie. Als je mijn pagina volgt, is het je vast ook al opgevallen dat ik twee keer een oproep heb geplaatst met dat men daar op letten moest. Net zoals dat er al een paar keer geen prijzen geclaimd zijn. Voor mij dus reden om over alle winacties weer eens goed na te denken.

Bedrijven willen graag de aandacht

Zoals ik al zei, lig ik er echt niet zo wakker van als men mij niet leest. Wel jammer natuurlijk, want het zijn altijd geweldige artikelen ;-). Maar naar de bedrijven toe, die de winacties mogelijk maken, is het toch wel zo netjes als men de moeite neemt om even te lezen wat hun product precies inhoudt. Immers is dat ook hun bedoeling achter de samenwerking. Doe hiermee wat je wil, maar wilde het toch even gezegd hebben.

Trouwe lezers worden beloond

Dan heb je nog de categorie niet geclaimde prijzen. Ik heb daar goed over nagedacht en ik heb er een oplossing voor gevonden. Zoals je weet, is er een termijn waarin je je gewonnen product kan claimen. Ik kan helaas niet iedereen taggen, dus het is een eigen verantwoordelijkheid om het in de gaten te houden. Meestal gaat dat trouwens wel goed. Toch komt het wel eens voor, dat er geen winnaar zich meldt. Ik heb bedacht dat ik de prijs dan maar opnieuw zal gaan verloten onder mijn topfans (een optie op Facebook) en trouwe lezers, dus degenen die meerdere artikelen reageren en niet alleen de winacties. Zo weet ik dat de leuke producten goed terecht komen en heb ik een manier gevonden om de echte MeerVanMir fans een extra winkans te geven. Prima toch? Natuurlijk hoop ik dat alle winacties gewoon verder zonder problemen zullen verlopen. Al helemaal gezien de enorme hoeveelheid er nog aan komt vóór de feestdagen. Gewoon gezellig blijven meedoen hoor!