Het was alweer even geleden dat ik wat over mijzelf verteld heb. Het was er even niet van gekomen door alle hectiek van ziekenhuisopnames, bestraling van mijn moeder, naar schoolgaande kinderen en het griepvirus dat bij ons in huis naar binnen geslopen was. Maar  uiteraard klets ik je nu gewoon graag even bij hoe het deze dagen met mij gaat.

Lichamelijk

Ik was heel goed bezig met mijn niet chipjes dieet en het intermittent fasting. Helaas was dat allemaal op een laag pitje gekomen. Ik merk dat als het om mij heen even te hectisch wordt, ik gewoon geen ruggegraat meer heb. De zakken chips werden weer in huis gehaald en smakelijk verorberd. Het sporten lukte al niet meer in verband met andere verplichtingen op die dag, maar ik deed ook geen enkele moeite om het op een ander moment in te halen.  Het fasting kwam al helemaal niet meer van de grond. Ik zag de kilootjes gewoon weer terugkomen aan mijn lichaam. Tijd dus voor een persoonlijke interventie. Na een ontzettend ranzig weekend qua eten,  wordt vanaf vandaag het roer weer omgegooid. Zo heb ik dan ook al mijn eerste intermittend fasting dag achter de rug. Het was best pittig, maar oh zo bevredigend. Het flesje water wordt weer goed gevuld om aan de dagelijkse minimale hoeveelheid te komen en de avonden zullen weer snackvrij doorgebracht worden.

Geestelijk

Ik heb gemerkt dat het psychisch ook wel even erg pittig is geweest. Er is zoveel gebeurd in zo’n korte tijd met als klap op de vuurpijl de ziekenhuisopname van de jongste. De hectiek van alles in combinatie met een slechte leefstijl  zorgde ervoor dat ik mij niet altijd even goed voelde. Daar heeft mijn omgeving niet heel veel van gemerkt, want het was vooral ’s-avonds dat ik er last van had. Degene die er het meeste hinder van had was ik zelf. Ik merkte dat het mij gewoon echt even aan energie ontbrak.  Maar gelukkig gaat het weer beter en heb ik er weer zin in. Nu nog wat achterstanden wegwerken wat de blog betreft, waaronder een enorme berg aan winacties, en dan komt het helemaal goed. En je kent me, ik blijf liever gewoon optimistisch!

Dus….

En zo gaat het dus nu met mij. Hopelijk kan ik bij de volgende update weer mooie cijfers laten zien wat betreft mijn lichaamsomvang. Wat op zich wel nog een leuk bericht is, is dat mijn schildklierwaarden nog steeds goed zijn. Dat ik nog maar een halve schildklier heb is dus geen enkel probleem voor mijn lichaam. Gewoon eens per jaar checken of alles nog goed werkt en dat is het wel. Op dus naar een gezond(er) kwartaal!