Er zijn toch zoveel leuke nieuwe producten genomineerd voor Speelgoed van het Jaar. En het leuke is dat we dit keer alles van dichtbij hebben mogen aanschouwen en proberen. Zo wisten we heel goed wat elk stuk speelgoed in hield en waar we nog eens mee wilden spelen. De meiden hebben mij dat die dag heel goed duidelijk gemaakt. Zelfs tot tranen aan toe. Mijn oudste had namelijk een olifant van waterkralen gemaakt. Ergens onderweg is zij een onderdeel verloren en ze stond erop dat we terug zouden rijden om dat missende stukje op te halen. Toen ik haar teleurstellen moest kwamen de waterlanders. Het was immers haar mooiste creatie ooit en ze had er zo haar best op gedaan! Gelukkig kon ik haar vertellen dat we thuis de Tropical Zoo van Totum, zoals het genomineerde product heet, nog eens mochten uit proberen. Daar had ze wel oren naar uiteraard.

Lees ook: leuke pakketjes van Totum

Tropical Zoo van Totum

In eerste instantie dacht ik dacht het strijkkralen waren en je weet hoe ontzettend dol ik ben op strijken. Gelukkig komt er geen strijkijzer aan te pas en heb je slechts wat water nodig. En daar vertrouw ik mijn kroost wel mee. In het pakket van Totum vind je een aantal templates met bijhorende kraaltjes. Het idee is dat je deze precies zo legt als op het kaartje is aangegeven. Nadat je de template eerst nat hebt gemaakt uiteraard. Er zit ook een plastic hoesje bij. Volgens dochterlief moest deze eerst over de template heen, maar deze eigenwijze moeder dacht van niet. Achteraf denk ik dat ze nog wel eens gelijk kon hebben gehad, maar met een beetje geduld en fijne motoriek lukt het ook wel zonder. Enfin, als alle kralen erop liggen spray je weer wat water erover. Dan is het een kwestie van even laten opdrogen om vervolgens de losse onderdelen weer op elkaar vast te zetten. En uiteraard weer met behulp van water. Als het wat los zit, kan je gewoon het even tussen je vingers laten drogen, hebben we ontdekt. Al met al, hebben de meisjes zich er prima mee vermaakt en is het duidelijk een goede stimulans voor de fijne motoriek.

Genomineerd voor speelgoed van het jaar

Zoals gezegd is de Tropical Zoo ook één van de kanshebbers aanstaande 6 november. Zoals altijd laat ik graag nog even weten waarom:

Een leuke, complete en veilige speelset voor zowel jongens als meisjes. Je bouwt drie dimensionaal. Goed voor de fijne motoriek en de oog-hand coördinatie en tevens de volgehouden aandacht. Veel speelwaarde voor een lage prijs: een leuk verjaardagscadeautje!

Tropical Zoo is uiteraard gewoon hier te koop.