Tropical Zoo, 3d pixel kralen zonder te strijken

Er zijn toch zoveel leuke nieuwe producten genomineerd voor Speelgoed van het Jaar. En het leuke is dat we dit keer alles van dichtbij hebben mogen aanschouwen en proberen. Zo wisten we heel goed wat elk stuk speelgoed in hield en waar we nog eens mee wilden spelen. De meiden hebben mij dat die dag heel goed duidelijk gemaakt. Zelfs tot tranen aan toe. Mijn oudste had namelijk een olifant van waterkralen gemaakt. Ergens onderweg is zij een onderdeel verloren en ze stond erop dat we terug zouden rijden om dat missende stukje op te halen. Toen ik haar teleurstellen moest kwamen de waterlanders. Het was immers haar mooiste creatie ooit en ze had er zo haar best op gedaan! Gelukkig kon ik haar vertellen dat we thuis de Tropical Zoo van Totum, zoals het genomineerde product heet, nog eens mochten uit proberen. Daar had ze wel oren naar uiteraard.

Lees ook: leuke pakketjes van Totum

Tropical Zoo van Totum

In eerste instantie dacht ik dacht het strijkkralen waren en je weet hoe ontzettend dol ik ben op strijken. Gelukkig komt er geen strijkijzer aan te pas en heb je slechts wat water nodig. En daar vertrouw ik mijn kroost wel mee. In het pakket van Totum vind je een aantal templates met bijhorende kraaltjes. Het idee is dat je deze precies zo legt als op het kaartje is aangegeven. Nadat je de template eerst nat hebt gemaakt uiteraard. Er zit ook een plastic hoesje bij. Volgens dochterlief moest deze eerst over de template heen, maar deze eigenwijze moeder dacht van niet. Achteraf denk ik dat ze nog wel eens gelijk kon hebben gehad, maar met een beetje geduld en fijne motoriek lukt het ook wel zonder. Enfin, als alle kralen erop liggen spray je weer wat water erover. Dan is het een kwestie van even laten opdrogen om vervolgens de losse onderdelen weer op elkaar vast te zetten. En uiteraard weer met behulp van water. Als het wat los zit, kan je gewoon het even tussen je vingers laten drogen, hebben we ontdekt. Al met al, hebben de meisjes zich er prima mee vermaakt en is het duidelijk een goede stimulans voor de fijne motoriek.

Genomineerd voor speelgoed van het jaar

Zoals gezegd is de Tropical Zoo ook één van de kanshebbers aanstaande 6 november. Zoals altijd laat ik graag nog even weten waarom:

Een leuke, complete en veilige speelset voor zowel jongens als meisjes. Je bouwt drie dimensionaal. Goed voor de fijne motoriek en de oog-hand coördinatie en tevens de volgehouden aandacht. Veel speelwaarde voor een lage prijs: een leuk verjaardagscadeautje!

Tropical Zoo is uiteraard gewoon hier te koop.

21 thoughts on “Tropical Zoo, 3d pixel kralen zonder te strijken

 • Wauw dit is super, geen strijkijzer meer maatwerk lekker creatief! Onze jongste vind strijkkwartet leuk maar vind het jammer dat het niet kan staan of snel omvalt. Deze creaties zullen prachtig blijven staan in haar flamingo kamer

 • Superleuk! Zo kunnen onze dames heerlijk knutselen en het helemaal zelf afmaken met water. Geen strijkijzer nodig, ideaal. Lekker fröbelen nu het weer koud wordt. Top cadeau voor de naderende verjaardagen. Wij doen graag mee

 • Dit zag ik al ergens voorbij komen. Het lijkt me leuk voor de kinderen. Ze zijn gek op dieren en houden van knutselen. Het 3d aspect spreekt me aan en het niet strijken. Heb niet voor niets een hekel aan strijken 😉

 • Hanneke van Beek says:

  Leuk! Ik kan de tafel vol leggen met strijkkralen creaties. Leuk een keer iets nieuws, bijkomend voordeel is dat mijn dochter het liefst alles zelf doet en ze nu niet op mij hoeft te wachten om de strijkkralen te strijken. Ook kan ik het plankje niet meer onbruikbaar maken met het strijkijzer (gesmolten pinnetjes).

 • ik denk dat voor toch ook het gedeelte NIET STRIJKEN er uitspringt. Mijn kids zijn gek op de strijkkralen, ik absoluut niet, wat een drama, heb er al een nieuw strijkijzer voor moeten kopen doordat de vorige vol zat met gesmolten plastic
  met deze tropical zoo set kunnen de kids heerlijk creatief bezig zijn zonder dat mama daarna een enorme @#$/@*!! aanval krijgt!

 • Strijkkralen vinden de kids hier ook leuk, maar ik inderdaad minder. Soms liggen die dingen dagen te wachten totdat ik ze eens ga strijken! En dit lijkt me dan ook een top oplossing! Gewoon met water aan elkaar plakken.

 • Doe graag mee voor mijn zoon. Is door de jungle-dieren geen typisch meidending. En leuk dat het combi van knutselen en bouwen is. Dat spreekt hem zeker aan.

 • elisabeth maria martina says:

  kleindochter benthe word hier helemaal happy van, die knutselt er dolgraag op los
  kan ze haar creativiteit helemaal in kwijt en ook nog 3D is ze vast blij mee

 • Er wordt hier graag met strijkkralen gespeeld, maar ook aquabeads zijn hier favoriet. Deze zijn alleen lastig om niet in roze, prinsessen uitvoering te vinden. Ideaal dat dit pakket genderneutraal is

 • Dat vinden de kinderen allemaal wel leuk! Hoeven ze niet meer op mij te wachten tot ik tijd heb het strijkkralenwerkje te strijken (liggen er 3 in de vensterbank te wachten om gestreken te worden). Maar kunnen ze het helemaal zelf alleen maken. Leuk!

 • Geen strijkkralen, maar heel handig alleen met water, zo fijn.
  Graag doe ik mee voor de Tropical Zoo 3D Pixel kralen zonder te strijken voor mijn knutsel kleindochter.
  Ze kan het nu helemaal alleen. Haar broer kan natuurlijk ook meedoen, die vindt dit ook leuk om te doen.
  Ik volg op Bloglovin en loot graag mee.

 • jarno zit op fysiotherapie om zijn fijne motoriek te stimuleren en hij is gek op strijkkralen, maar dan wel de grote. en ik word blij dat ik niet hoef te strijken, haha.

 • Wat mij heel erg aanspreekt is dat het goed is voor de fijne motoriek en dat ik het niet hoef te strijken. Dat vind ik altijd jammer bij de strijkkralen. Dit is een fantastisch alternatief

 • Wat een enorm leuk kleurrijk product! Wat mij vooral aanspreekt is dat het goed is voor de fijne motoriek en de oog-hand coördinatie en concentratievermogen. Vooral dat laatste daar mag hier thuis nog wel wat aan gewerkt worden.
  Kortom, ik doe graag mee.

 • Ik was de tropical zoo ook al tegengekomen bij de speelgoed van het jaar verkiezing, heel leuk dat het niet alleen plat hoeft te liggen maar dat je de kunstwerken ook kunt laten staan. Die olifant en flamingo zien er geweldig uit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.