Het was alweer even geleden, dat ik wat van mij heb laten horen. Er was natuurlijk genoeg gebeurd in mijn leventje, maar recentelijk heb ik wel twee hele leuke mijlpalen bereikt, die ik graag met je wil delen. Al nieuwsgierig.

Zwemles

Drie weken geleden mocht ik eindelijk met mijn grote zus mee naar zwemles. Mijn ouders hadden mij opgegeven voor minispetters, een soort van peuterzwemmen. De bedoeling was dat ik daar watervrij van zou worden. Nou weten jij en ik beiden al dat dat geen enkel probleem was voor mij. Ik ben dol op water! Hoezo watervrij worden. Oké, de waterval in het zwembad vond ik in eerste instantie niet zo’n goed plan. Maar sinds ik een duikbril heb, is dat ook geen issue meer. De badmeester had eerder tegen mijn ouders gezegd dat ik als ik vier en een half zou zijn, naar het echte zwemmen zou mogen. De juf vond mij echter zo goed in het water, dat ik morgen al over mag. Niet alleen moet ik nog vier worden, ik mag ook nog eens gelijk door naar de tweede fase van het grote kinderen zwemmen! Goed hè?

School

Wekenlang heb ik er naar uitgekeken en gisteren mocht ik dan voor het eerst wennen op school. Ik was dan ook heel vroeg wakker en snel mijn bed uit. Pas toen ik in de klas was, vond ik het wel een beetje spannend. Ik wilde eigenlijk niet dat mijn mama alweer weg ging. Gelukkig heb ik een hele lieve juf, die mij alles in de klas liet zien. We gingen ook nog met de klas naar de bieb die ochtend en moest ik dus een heel eind lopen! De juf had tegen mama gezegd dat ik dat heel goed had gedaan.

Vandaag was mijn laatste dag op het kinderdagverblijf. Ik heb mijn foto en smarties en een ballon getrakteerd. Toen de juf zei dat ik voortaan bij de bso zou gaan spelen, vertelde ik haar dat dat helemaal niet erg is. Daar hebben ze leuker speelgoed en een tv. Mama vond het maar raar dat we afscheid moesten nemen van de juf. Wat dat betreft is ze echt wel een emotioneel persoontje.

Morgen mag ik weer een ochtendje wennen op school. Papa brengt me dit keer weg en opa en oma halen mij op. De juf van de klas had gezegd dat ik dan lekker mag gaan spelen en ze niet weer kilometers naar de bibliotheek gaan lopen. Ik ben hoe dan ook toch maar vroeg naar bed gegaan. Morgen namelijk ook weer zwemles en uit eten gaan voor mijn verjaardag. En dan zaterdag mijn feestje! Een hoop leuke dingen dus weer de komende dagen.

Ik zal vast de komende maanden wat meer van mij laten horen om te vertellen hoe het is in de kleuterklas. Tot snel dus weer!

Lees ook: diep teleurgesteld in mama