Onze kleine meid is in januari geboren. De eerste weken heeft ze in het ziekenhuis geleden en toen ze eenmaal thuis was, brak de Corona ellende uit. Dit betekent dus dat er geen kraambezoek is geweest en dat eigenlijk niemand wist dat er een klein meisje geboren was. De eerste keer dat mijn broertje haar zag was ze al ruim vier maanden oud! Soms vind ik het wel lastig, dat ik niet de kraamtijd heb gehad zoals ik gehoopt het. Het bestond nu uit heen en weer reizen naar het ziekenhuis en daarna met het gezin in een coconnetje thuis. Ergens had ik toch ook weer van de daken willen kunnen schreeuwen, dat er een prachtig wondertje erbij in ons leven was gekomen. Het laatste kindje, dat ons gezin compleet maakte. Ik had er helaas totaal geen seconde bij stil gestaan, dat ik een geboortebord had kunnen plaatsen in mijn tuin, zodat iedereen die langs liep zou weten van ons nieuwste meisje.

Een geboorte is een feestje

Iedereen kent wel de Sarah en Abraham poppen in de tuin als een persoon de leeftijd van vijftig bereikt. Dit kan dus ook gewoon als je de eerste levensdag ervaart. Met andere woorden: als je geboren wordt. Tegenwoordig is het heel hip om een bord in je tuin te zetten met daarop de vrolijke boodschap dat er een kleintje geboren is. Een paar jaar geleden waren de borden vrijwel allemaal ooievaars, maar gelukkig is de keuze inmiddels een stuk ruimer geworden. Sterker nog, je kan een geboortebord ook gewoon aan het raam hangen! En helemaal hoe je zelf wil, dus bijvoorbeeld met naam en geboortedatum van de kersverse baby. Voor het kraambezoek (dat nu weer mag komen gelukkig) is zo’n bord ook super handig. Zo weten ze zeker dat ze bij het juiste huis aan. Maar boven alles is het gewoon een leuke unieke manier om de hele wereld te laten weten, dat je een trotse ouder bent geworden.

Nog meer leuke items

Als je niet zo’n fan bent van borden in de tuin, dan kan je bij het Geboorteplein nog tal van andere producten vinden om de geboorte van je kindje aan de wereld (de buurt dus) te laten weten. We kennen allemaal de slingers wel, die je overal kan vinden. Als je net even wat anders wil, dan is een geboortevlag misschien wel een leuk idee. Of een sticker met naam op de raam? Hoe dan ook, een kleintje krijgen is iets bijzonders en verdient net zoveel, misschien zelfs meer, aandacht als het bereiken van de leeftijd van vijftig jaar. En ik weet zeker dat, in tegenstelling tot de Sarah of Abraham pop, een geboorte aankondiging voor altijd bewaard zal worden.