Als een kind ben ik zo blij, want ik heb mijn interieur weer eens veranderd. Ik heb namelijk een nieuwe eettafel! Nou ja, een hele mooie van Marktplaats vandaan. De oude staat nu nog in de woonkamer, dus die gaat nog de site op om verkocht te worden. Die is nog in uitstekende staat. Waarom ik dan een nieuwe eettafel heb gekocht? Omdat we een groot gezin zijn!

De ovale eettafel

We begonnen ons huishouden met de oude antieke tafel van de oma van manlief. Echt een prachtige houten tafel, maar ovaal van vorm. Heel lang was dat acceptabel voor ons en konden we de stoelen er aardig om heen kwijt. Maar ja, met vier kinderen is het toch net wat lastiger.

Met een ovale tafel mis je dan toch echt wat ruimte aan de hoeken. Al helemaal als je ook nog eens vier kinderstoelen kwijt moet. Ik merkte dat pas voor het eerst echt toen we een marmeren tafel te leen kregen voor in de tuin. Ineens leken we meer ruimte te hebben als we aan tafel zaten. Op dat moment besloot ik dan ook op zoek te gaan naar een rechthoekige eetmeubel

rechthoekige eettafel

De rechthoekige eettafel

Onze lieve hulp liet mij weten haar eettafel weg te doen. Aangezien zij zelf vier zonen heeft, dacht ik dat die bij ons ook wel toereikend zou zijn. Dat was een paar maanden geleden. Inderdaad konden we prima met zijn zessen aan deze tafel zitten. Maar heel ruim voelde het toch ook weer niet. Met een lengte van 1 meter 80 leek ook deze eettafel niet het helemaal te zijn. Dat we een rechthoekige eetkamertafel wilde, dat wisten we nu wel zeker. Maar dan net wat langer van formaat.

Dus heb ik een zoekopdracht op marktplaats ingesteld en zo nu en dan kreeg ik een melding. Afgelopen weekend kwam er ook eentje binnen. Ik was gelijk verkocht, maar moest manlief wel nog even overtuigen. Gelukkig was hij ook redelijk snel om. Dus op zaterdag was de deal rond gemaakt en op zondag werd de tafel bezorgd (via service “Brenger” van marktplaats, echt een aanrader!).

De dag erna heb ik gelijk wat nieuwe tafelzeiltjes aangeschaft voor de op de tafel. Want met mijn kinderen moet je echt wel iets eroverheen doen tijdens het eten. Sindsdien kijk ik elke dag weer opnieuw verrukt naar mijn nieuwe aanwinst: mijn eettafel van 2 meter 30! Heb je een groot gezin en heb je de ruimte in je huis? Ga dan echt voor de grote tafel! Het is helemaal waard.