Zal ik je een geheimpje verklappen? Deze loedermoeder vindt deze tijd van het jaar echt heerlijk. Er liggen alweer volop kruidnootjes en pepernootjes in de winkel om mijn emotionele buien mee weg te eten. Af en toe word je ook alvast in kerstsfeer gebracht, maar de Goedheiligman heeft toch mijn voorkeur. Niet alleen vanwege de shitload aan marsepein die ik verorber of de chocolade kruidnootjes die niet langer dan een dag in mijn aanwezigheid overleven. Het is ook niet de hoeveelheid cadeautjes die gekocht of gekregen worden. Het is zelfs niet de gezelligheid met familieleden waarom ik zo dol ben op Sinterklaas. Het is het dwangmiddel dat dit feestje met zich mee brengt waar ik stiekem ook erg enthousiast van word.

Ik hoef alleen maar zijn naam te noemen

Vorige week merkte ik alweer wat voor een effect Sinterklaas heeft op kinderen. In ieder geval de mijne. Ik zal je uitleggen wat ik bedoel. Ik had een drama ochtend met de oudste. Zij had wat minder goed geslapen en verwelkomde mij die morgen met een immens ochtendhumeur. Aangezien ik meestal ook niet het zonnetje in huis ben als ik net mijn bedje uit kom, botsten wij behoorlijk die ochtend. Ondertussen zag ik de minuten voorbij tikken zonder dat er enigszins vooruitgang kwam in mijn meisje. Ik wist al wat er ging gebeuren. Op haar tweede schooldag zou ze zo te laat zijn. Daar had ik natuurlijk geen zin in. Nadat ik tevergeefs verschillende tactieken had geprobeerd haar ervan te overtuigen minder dramatisch te doen en gewoon te luisteren, besloot ik de Goedheiligman in te zetten. Zonder haar iets te zeggen pakte ik mijn telefoon en pleegde ik een belletje. Je had haar ogen moeten zien toen ik “hoi Piet, is Sinterklaas er?” door de telefoon zei. Blijkbaar voelde ze de bui al hangen, dat ik mijn beklag over haar zou doen, want binnen een minuut stond ze met schoenen en jas aan klaar voor school. Ik heb bij Piet maar een boodschap achtergelaten dat ik Sinterklaas wat later zou terugbellen.

Er is gewoon een app!

Ik vertelde over mijn chantagemiddel, want dat is het ergens toch wel, aan mijn vriendinnen. En wat blijkt? Ten eerste dreigen bijna alle ouders met het bellen van Sinterklaas. Én er is gewoon ook nog eens een app voor! Het heet “Sinterklaas bellen” en is gratis verkrijgbaar in de app store. Zo maak je het telefoontje naar de Goedheiligman nog meer geloofwaardig. Het is natuurlijk handig voor als je een punt wil maken, maar ook gewoon leuk voor je kind om even met de oude man te bellen. Toch? Hoe dan ook, het herfstweer komt er aan, de pepernoten en marsepein haal ik weer in huis en Sinterklaas is nu even mijn grootste vriend. Heerlijk, deze tijd van het jaar.