Het blijft toch bijzonder hoeveel er in babyland qua spullen is bij gekomen sinds de geboorte van mijn oudste zeven jaar geleden. Je denkt dat men op een gegeven moment wel niets meer weet te verzinnen en dan komt er toch weer een nieuw product op de markt. Of bestaande items worden verfrist of beter gemaakt. Zo ook bijvoorbeeld de Dooky Car Seat Cover. Degene die wij destijds hadden was knalroze en van badstof gemaakt. Niet heel erg fijn als het erg warm was dus. Een Car Seat Cover an sich was wel een uitkomst, want anders bleef ik de maxi cosi uit elkaar halen om te wassen. Nu was het slechts een kwestie van de hoes er af halen en in de machine doen. En hup, de kleine kon weer fris en fruitig vervoerd worden. Nu is er ook al de nieuwe Seatliner. Hierover, en over de verbeterde Car Seat Cover, lees je vandaag.

De nieuwe Car Seat Covers van Dooky

Ja, ik weet het. Als je mij volgt, lees je al vaker over dit merk. Maar ja, als iets goed is, vertel je er graag over! Zo ook dus over de Car Seat Covers van Dooky. Ik had al eerder geschreven over de wintervariant en vandaag lees je over de frisse zomercollectie covers. De eerste vraag natuurlijk is waarom je een Car Seat Cover zou willen hebben en al helemaal waarom de bijpassende hoody? Simpel! Omdat het leuk is! En uiteraard omdat het je autostoeltje beschermd, opvrolijkt en uniek maakt. De hoody is leuk, omdat het het compleet maakt en omdat het de kleine toch een bescherming tegen de zon en wind biedt. Wat ik zelf ook erg fijn vind, is dat het een stuk fijner aanvoelt dan de harde stof van de maxi cosi. Toch het gevoel dat je baby wat comfortabeler kan zitten. Vooral als de zon schijnt, want het zitje wordt beduidend minder warm met een cover erover heen. En met de hoeveelheid leuke printjes, kan je variëren en stylen naar hartelust.

De nieuwste covers zijn de Dandelions en de Matrix printjes. Het is qua product ook wel wat verbeterd, want het heeft nu aan beide kanten een klittenband opening. Daardoor kan het ook gebruikt worden bi een vijfpuntsgordel. Verder is de bekende effen middenband verdwenen en is de Car Seat Cover een geheel geworden. Een prachtig gezicht!

Meer informatie over de Car Seat Covers

De Car Seatliners van Dooky

Sinds kort is er een nieuw product van Dooky op de markt en wel de zogeheten Car Seatliner. Ik hoor je al denken “wat is dat nou weer?”. Simpel gezegd is een seatliner een duur woord voor een matrasje, dat in de maxi cosi, buggy, autostoel en kinderwagen past. Het is een extra zitcomfort voor de kleine. De ene kant bestaat uit lichtdoorlatend mesh en de andere kant zou lekker zitten. Ik was er enigszins sceptisch over en zag niet heel snel de toegevoegde waarde van de Seatliner in. En toen kregen we een hittegolf. Waar de kinderen een natte rug van de hitte kregen in hun autostoeltjes, bleef die van de baby helemaal droog. Ze leek door de seatliner oprecht veel minder last van de warmte te hebben. Sterker nog, toen we uit eten waren zat ze liever in haar maxi cosi dan in de kinderwagen. Volgende keer hevel ik de seatliner dus gewoon over naar haar zitje. Het bleef ook echt gewoon heerlijk koel aanvoelen, zelfs nadat de zon er op had gestaan. Dus ja, ik begrijp de toegevoegde waarde van de Seatliner inmiddels volledig en kan deze iedereen ook echt aanraden!

Meer informatie over de Dooky Seatliner