Ken je dat? Dat je een product in huis haalt, waarvan je denkt “dat had ik eerder moeten hebben”? Het lijkt dat ik, wat babyspullen betreft, steeds vaker heb. Of er is gewoon veel nieuw leuks bijgekomen, of ik heb onder een steen geleefd of ik heb destijds gewoon niet eerder de handigheid er van in gezien. Dat laatste vooral. Met de komst van onze kleine Sofieke had ik mijzelf voorgenomen optimaal te genieten en ook gebruik te maken van alle producten die mijn en haar leven zouden kunnen vergemakkelijken. Of er gewoon al praktisch uitzagen. Één van die items is de Stokke Tripp Trapp Newborn Set. Ik had deze natuurlijk al veel eerder gespot op social media, maar zag de noodzaak er niet zo van in. Ik zette altijd gewoon het wippertje op tafel en gaf ze daar het potje in. Met de komst van de vierde bleek dit echter wat minder handig. De drie andere kinderen hadden ook hun ruimte om te eten nodig. En het oogde ook niet zo gezellig, zo’n wippertje op tafel. Dus met baby nummer vier was ik overstag gegaan en had een Tripp Trapp Newborn Set in huis gehaald. Dat had ik veel eerder moeten doen.

Tripp Trapp Newborn Set

Gezellig met zijn allen aan tafel

In de kleur Coral Confetti staat de Newborn Set te pronken aan het hoofd van de tafel naast de Clikk Stoel van de grote zus. Beide dames hebben hun eigen stoel, geschikt voor de levensfase waar ze zich in bevinden. Alhoewel de jongste nu met haar zeven maanden de Tripp Trapp Newborn Set wel een beetje zat lijkt te zijn. Maar wat heb ik toch wel echt plezier er aan gehad. Op gelijke hoogte kon Sofieke mee doen aan onze familiemomenten aan tafel. Eerste helemaal horizontaal, maar zodra het kon werd het zitje naar beneden gekanteld. Dit doe je heel handig door het eerst even omhoog te wippen waardoor je het ontgrendeld en dan verder naar beneden te kantelen. Als je eenmaal in de vaste-voeding-fase zit, maakt het dit ook wat makkelijk eten geven. Ik zag eerder niet de toegevoegde waarde van een speciale Newborn Set, maar begrijp nu wel dat het handig is als je met het hele gezin aan tafel wil. Je hebt je handen even vrij, maar de baby maakt wel actief deel uit van die speciale momenten samen. Het heeft echt iets gezelligs met zijn zessen aan tafel te zitten.

Het gemak van de Tripp Trapp Newborn Set met speelgoedhanger

De set heeft dus twee standen: horizontaal en licht naar beneden gekanteld. Verder heeft het een driepuntsgordel, dus kan je de baby gemakkelijk even vast zetten. Het wordt aangeraden dit altijd te doen, wat ik ook wel begrijp. Verder heeft de Newborn Set vaak ook een plastic boog om een speeltje aan op te hangen. Wij hebben daar een aapje met ringen hangen. Zowel Sofieke als haar zus, die naast haar zit, proberen vaak het aapje in hun mond te doen. De speelgoedhanger heeft dus behoorlijk wat te verduren gehad, maar lijkt er geen enkele schade door te hebben geleden. Ik wacht nog steeds op het moment dat de kracht te groot is en het ding doormidden breekt. So far so good. Ook de stoffering van de Tripp Trapp Newborn Set is al uitvoerig getest door de baby. De eerste keer dat ze er in zat, voordat ik überhaupt een foto had gemaakt, had ze de hele boel al onder gescheten en kon ik het wassen. Je haalt de bekleding er gelukkig makkelijk van af en het mag gewoon in de wasmachine. Inmiddels heeft het al vaak onder avondeten gezeten en is het al meerdere keren meegegaan met de was. Het ziet er nog steeds uit als nieuw!

Tripp Trapp Newborn Set

Het geld waard?

Eerlijk is eerlijk, de Tripp Trapp Newbon Set is niet een goedkope aanschaf voor iets dat je misschien maar zes maanden gebruikt. Maar achteraf gezien hadden we het veel eerder in huis moeten halen. Niet alleen vanwege het gebruiksgemak als het om eten geven gaat, maar vooral omdat de baby echt aan tafel erbij zit. Het neemt actief deel mee aan één van de prachtige momenten van het gezin: samen aan tafel. Er is niets mooiers om alle kinderen met elkaar te zien

Meer informatie over dit product.