De winter is helaas nog ver te zoeken. Van mij had er nu wel een dik pak sneeuw mogen liggen en had ik met liefde mijn schaatsen weer uit het vet gehaald. Dan maar de winter in huis halen met een leuke winter DIY. Dit schattige sneeuwuiltje is een leuke bezigheid voor het hele gezin, want ook kleine kinderen kunnen prima meehelpen. Lees hieronder hoe je de sneeuwuil kunt maken.

De benodigdheden

Voor het sneeuwuiltje heb je allereerst een grote dennenappel nodig. Al een leuke bezigheid op zich om samen het bos in te gaan en dennenappels te zoeken ;). Maar mocht je er geen kunnen vinden, rond deze tijd kun je dennenappels ook bij bijvoorbeeld de Intratuin kopen. Naast een dennenappel heb je nog een witte en bruine chenille draad, watten of vulling, wiebelogen, een schaar en eventueel wat lijm nodig.

Zo maak je het sneeuwuiltje

Stop de watten in de dennenappel, overal waar het mogelijk is. Maak met het witte chenille draad twee vleugels en met het bruine chenille draad een snavel. Zorg ervoor dat ze wat langer zijn zodat je ze in de dennenappel kunt stoppen. De vleugels stop je aan de zijkant erin. Blijft het niet goed zitten, gebruik dan een beetje lijm. Stop de snavel er aan de voorkant in, gebruik ook hier een beetje lijm als dat nodig is. Nu nog de wiebelogen opplakken en je sneeuwuil is klaar! Super schattig toch?

  

Gea van Sien en Co

Als kind was ik al verzot op knutselen en dat is altijd zo gebleven. Drie jaar geleden heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken met mijn webwinkel Sien en Co. Sien en Co is dé webwinkel voor kinderen die gek zijn op knutselen. Daarnaast heb ik een knutselblog om ouders te inspireren, Knutselen met Sien en Co. Hier deel ik de allerleukste knutsels voor kinderen die ik zelf bedenk of vind op internet.

Heel veel knutselplezier,

Gea | Sien en Co