Een slaaptrainer is iets wat ik eigenlijk al lange tijd wilde hebben voor Sanne. Er is namelijk een tijd geweest, dat ze om zes uur wakker werd en dan op wilde staan. Ik dacht, dat met een slaaptrainer wij haar wellicht ervan zouden kunnen overtuigen, dat dat echt te vroeg was. Misschien zouden we dan weer eens “uit kunnen slapen”. (Als Veerle dan niet ineens heel vroeg wakker zou worden.) Ik was dan ook erg enthousiast en zei volmondig ja toen mij de gelegenheid werd geboden de slaaptrainer Aap Momo van Babyzoo te testen. Wat vond ik er dan van?

De missende gebruiksaanwijzing

Ik begon uiteraard al heel handig door de gebruiksaanwijzing weg te gooien. Zonder handleiding lukte mij het echt niet de slaaptrainer aan de praat te krijgen (dacht ik). Gelukkig is op het internet bijna alles te vinden en had ik al snel de juiste instructies gevonden. Oké, knopjes aan de achterkant en knopje bovenop. Dat moest lukken leek me. Een half uur lang heb ik zitten vloeken en tieren op dat ding. Elke keer als ik de tijd en het alarm ingesteld had resette het ding zich. Wat deed ik nou verkeerd? Na een lange zoektocht op het internet las ik dat als één van batterijen leeg is het apparaat wel lijkt te werken, maar niet alles zou het doen. Alles functioneerde inderdaad het na het plaatsen van nieuwe (volle) batterijen.

Product van het jaar

Toen begreep ik wel waarom de Babyzoo slaaptrainer babyproduct van het jaar was geworden. Wat een ontzettend leuke kinderwekker is het. Het heeft zowel een analoge als een digitale klok, dus je kind leert beide tijdsaanduidingen. Waar sommige slaaptrainers groen worden als er opgestaan mag worden, opent Momo zijn oogjes. Als Momo slaapt moet je dus nog in bed blijven, simpel toch? Doordeweeks is er voor Sanne geen slaaptrainer nodig, want dan zij wij altijd eerder op dan zij. De Babyzoo slaaptrainer kan dan weer als wekker worden gebruikt, want het heeft ook een optie wakker gemaakt te worden met junglegeluiden. Altijd beter dan het snerpende geluid van een normale wakker.

Geen fan van apen? Lees dan: de slaaptrainer van Sophie de Giraf

Tevreden mee

Al met al is de Babyzoo Aap Momo Slaaptrainer wat mij betreft dus goedgekeurd. Of je kind leert uitslapen ervan blijft nog altijd afhankelijk van hoe goed je kind naar je luistert, maar Momo kan zeker daar wel een handje bij helpen. Is het niet nodig? Dan is het een leuke wekker om mee op te staan en om te leren klokkijken.

Momo is verkrijgbaar in het groen en roze, maar ook als olifant in het grijs. Hier kan je het aanschaffen.

IMG_6553 1