Vitamines bevorderen je algehele levensstijl, dus ook je haargroei! Wanneer je je lichaam niet voldoende vitamines geeft, dan kun je nog honderden maskers of oliën op je haar smeren, maar dan krijg je problemen met je huid en je gezondheid. Vitamines stimuleren niet alleen de haargroei en voorkomen de vorming van dikke, gespleten haarpunten, maar ze zijn ook nog eens goed voor de huid. Geef jezelf de beste supplementen en haar vitamines en je hebt binnen no-time perfect gevormd haar. Laten we beginnen!

#1 MSM  

MSM – ook wel Methylsulfonylmethaan genoemd – is een op zwavel gebaseerde verbinding die kan worden aangetroffen in rauw, plantaardig voedsel. Het kan ook als haar supplement worden ingenomen. Het helpt je lichaam om collageen en keratine te produceren, die beide essentieel zijn voor het behoud van gezonde lokken. Het wordt het ‘schoonheidsmineraal’ genoemd omdat het binnen twee weken al de dikte van je haar vergroot. Iedere streng haar wordt dikker en eventuele beschadigende toxines verdwijnen. Dit maakt MSM dus de beste haar vitamines voor dik haar.

#2 B-vitamines 

B-vitamines en biotine in het bijzonder, helpen bij de haargroei omdat ze een grote rol spelen bij de aanmaak van rode bloedcellen. Heel belangrijk om hier genoeg van binnen te krijgen! Je kunt ook kiezen voor een shampoo tegen haaruitval, zoals bijvoorbeeld DS Laboratories. En wist je dat er wel 8 B-vitamines zijn? Eén daarvan wordt ook wel biotine genoemd, en deze wordt vaak gepromoot als een alternatieve behandeling voor haaruitval. Omdat B-vitamines in veel soorten voedsel te vinden zijn, is een tekort erg zeldzaam. Als je een vegetariër of veganist bent is een het goed om te overwegen een B12-supplement te nemen, aangezien B12 alleen in dierlijke producten voorkomt, en verder nergens anders.

#3 IJzer en zink

Last but not least! Net als selenium houdt zink je haar gezond. Zink zorgt voor een goede opbouw van eiwitten en daarmee ook voor alle lichaamsweefsels, zoals haar. Ook is het een feit dat zink keratine vormt. Het wordt dan ook beschouwd als een van de beste stoffen voor gezonde haargroei. Een lage zink waarde kan bovendien de kans op meer DHT in het lichaam vergroten en een tekort aan zink kan leiden tot meer haren in de telogene (rustfase).

Een tekort aan ijzer kan broos haar en haarverlies veroorzaken. IJzer is aanwezig in veel voedingsmiddelen, zoals vlees, bonen, donkergroene bladgroenten, pompoenpitten en zeewier.