Whoop whoop, over nog maar enkele weken wordt het de mooiste tijd van het jaar (als je de reclames en liedjes erover moet geloven). En ook ik kijk er enorm naar uit. Kerstmis is voor mij een tijd van familie. We sjezen het hele land af om de opa’s en oma’s te bezoeken. Nou ja, vorig jaar niet dan. Toen waren we thuis in quarantaine de hele vakantie lang. We hadden het overigens wel ontzettend gezellig met elkaar en hebben alle Home Alone’s met het gezin gekeken. En natuurlijk alle inhoud van de ontvangen pakketen van zakenrelaties verorberd. Ik hoop dat de Kerstpakketten 2022 net zo goed gevuld zullen zijn.

Een beetje magie

Mijn vader had vroeger vaak banen waarbij heel veel zakelijke relaties onderhield. In die tijd waren kerstpakketten ook nog aftrekbaar, dus in de kerstperiode kwam hij elke dag thuis met meerdere exemplaren. Als kind vonden wij het geweldig die open te maken. (Als volwassenen overeigens nog steeds). We gingen dan met zijn vieren om de bar staan waar de pakketen op stonden. Mijn moeder sneed de doos open en in eerste instantie mochten we eigenlijk alleen maar eventjes er in kijken. Daarna werden één voor één de producten er uit gehaald. De eindeloze hoeveelheid paté-tjes en “bijzondere” soepjes konden ons niet zo deren. Wij keken uit naar de ragout, koekjes, chipjes en snoep. Als geen van deze toegevoegd waren, was het Kerstpakket niet geslaagd. Zo simpel was het.

Unboxing van een Kerstpakket

Als volwassen vrouw (ahum) ben ik nog steeds dol op Kerstpakketten. En, om eerlijk te zijn, moet nog steeds één van de hierboven genoemde producten, in een pakket zitten om geslaagd te zijn volgens mijn begrippen. Mijn liefde voor de unboxing ervan is bekend bij manlief. Hij laat daarom altijd heel lief de doos verzegeld voor mij om te openen. Dan komt het kleine meisje in mij weer even naar boven en denk ik ook aan vroeger hoe wij met het gezin het samen openden. Deze magie geef ik nu door aan mijn kinderen. Zij zijn er nu ook bij als een Kerstpakket geopend wordt (en zijn net zo teleurgesteld als het lekkers ontbreekt). Maar ook doen zij nu zelf soms unboxing van ontvangen items. Het stukje verrassing blijft nog altijd het leukste.