Heb je het nieuwsbericht al een beetje gevolgd? Deze week zijn de nationale voorleesdagen gestart. Doelstelling van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De doelgroep zijn ouders van kinderen tussen 0 en 6 jaar. En dan ook vooral de kinderen van 3 jaar oud, die een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf bezoeken. Het belang van voorlezen onderstaaf ik volledig. Het is belangrijk voor als de kinderen zelf gaan lezen uiteindelijk. Ze moeten de intonatie horen van de ouder die voorleest. Blijkbaar komt dat de woordenschat ook ten goede. Maar het is vooral ook gewoon erg gezellig om saampjes even bij elkaar te zitten met een goed boek.

Verhalen in één minuut

Het ontbreekt vaak aan tijd bij de ouders als het gaat om voorlezen. Na een drukke werkdag, kijk je soms uit naar een moment van rust en daarmee bedoel ik de kinderen op bed. En toch wil je je kinderen niet tekort doen door niet voor te lezen. De 1-minuutverhaaltjes bieden uitkomst. En de mini avontuurtjes van Huppel zijn ook nog eens alledaags. In slechts zestig seconden kan je de dagactiviteit van het kleine konijntje samen met je kindje doornemen. Een heerlijke momentje samen.

Heel ver hier vandaan woont een schattig konijntje dat kleine Huppel heet. Samen met zijn zusjes en babybroertje maakt hij, net zoals mensenkinderen, een heleboel dingen mee: hij speelt piraatje, valt uit een boom, houdt een sneeuwballengevecht, gaat voor het eerst naar school en nog veel meer. Ontdek in dit vrolijke voorleesboek Huppels kleine en grote avonturen. Kinderen zullen zich ongetwijfeld herkennen in de vele leuke situaties van het bekende konijntje. Plof samen gezellig op de bank, sla snel dit boek open en laat uw kind een verhaaltje uitkiezen, of twee, of drie, of…

Meer informatie over dit boek

Kleine Huppel - De mooiste 1-minuutverhaaltjes

Winactie

Ook dit leuke boek in huis hebben? Laat een reactie achter en wie weet win je een exemplaar. Meedoen kan tot en met 2 februari. Succes!