Voorlezen is heel erg goed voor het lettergevoel voor je kinderen en om plezier te krijgen in lezen zelf. Maar om elke avond hele verhalen voor te dragen en kinderen hebben die niet tevreden zijn zonder een einde, dat is toch wel een dingetje. Het ontbreekt me soms gewoon aan rust en tijd. Het Disney het grote 1-minuut verhalenboek klonk daarom ook gelijk als een heerlijke titel. Mijn zoons hebben nu eenmaal de leeftijd bereikt dat ze graag een verhaaltje willen horen voordat ze naar bed gaan. De verhaaltjes ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’, ‘het molletje die wilde weten wie er op zijn hoofd gepoept heeft’ en ‘Rupsje nooitgenoeg’ zijn echt geweldige boeken. Maar als je ze al 15 keer voorgelezen hebt, ken je ze bijna uit je hoofd en is de magie wel enigszins weg. Een beetje afwisseling is dan ook zeker gewenst.

Nog meer boeken om voor te lezen!

Ideaal voor elke avond

Disney het grote 1-minuut verhalenboek is een boek vol met verhalen van de grootste helden van Disney. Zoals je op de kaft al kan zien, komen echt alle bekenden er in voor. Peter Pan, Pinokkio, Simba, Mowgli, Dombo en Bambi zijn allemaal van de partij. Natuurlijk zijn ook de prinsessen aanwezig in het boek: Sneeuwwitje, Assepoester en Doornroosje. 

In de inhoudsopgave staan de verhalen van je favoriete Disney figuur allemaal bij elkaar. Wil je elke avond een ander verhaaltje van Dombo horen, dat kan. Elke Disney figuur heeft wel ongeveer 9 verhaaltjes.  Deze staan allemaal door elkaar heen in het boek. Je kan er dus voor kiezen om van het begin tot het einde het boek te lezen, waardoor je elke avond een andere Disney figuur voor kan lezen. Heeft je kleintje echter een favoriet, dan kan je die allemaal achter elkaar lezen. 

Het Disney het grote 1-minuut verhalenboek

Enthousiast over Disney het grote 1-minuut verhalenboek

Wat ik als ouder leuk vind, de Disney figuren zijn herkenbaar voor de kinderen. Mijn twee jongens, hoe klein ze ook zijn, herkennen echt al heel veel Disney figuren. Het is daarom dan ook enorm leuk om voor te lezen van bijvoorbeeld Dombo, die ze herkennen van de film. Bovendien bestaat elk verhaal maar uit twee bladzijden, de linker en rechterkant van een bladzijde. Het past daardoor perfect in een avondritueel die niet uren hoeft te duren. 

Het Disney het grote 1-minuut verhalenboek is een super mooie bundel, met een gebonden kaft. Er staan bij elk verhaaltje mooie herkenbare plaatsjes van de Disney figuren. Echt een aanrader voor elke ouder. 

En zeg nou zelf, Disney blijft een magische sprookjeswereld die ons ouders ook nog steeds blijft betoveren, toch?

Meer informatie over dit boek

Het Disney het grote 1-minuut verhalenboek
Centrale Uitgeverij Deltas Hardcover 9789044758689 Druk: 1 oktober 2020