IMG_5472Ik liet jullie weten, dat we gestart waren met de zindelijkheidstraining van Sanne. Afgelopen weekend werd mij gevraagd hoe het afgelopen was. Ik was het bijna vergeten te delen met jullie, maar bij deze alsnog.

De tweede dag van de “keiharde” training begon al gelijk bemoedigend. Sanzilla was gearriveerd en  liet duidelijk aan papa, mama en opa en oma willen, dat ze niet in haar blote billetjes wilden rondlopen en dat ze dus echt per direct een luier aan wilde. Toen we dit weigerden kwamen de waterlanders al rap tevoorschijn. Al snikkend werd ons gesmeekt om een luier. Uit alle gekregen adviezen had ik opgemaakt, dat we nu moesten doorzetten en dat deden we dus ook. En jawel hoor, vlak voor de lunch perste ze er een miniplasje uit. Gezien de hoeveelheid vocht, die ze al naar binnen had gewerkt, was dit plasje duidelijk een zoethoudertje voor ons. En inderdaad, toen ik haar uit bed viste zat haar slaapluier voller dan ooit. De plas ophouden was dus geen enkel probleem.

Bij het verschonen liet Sanne gelijk aan mij weten, dat ze niet op het potje zou gaan en dat ze gewoon een luier om wilde. Ik merkte, dat het menens was, want bij het aanblik van haar grote blauwe po begon ze keihard te gillen en “nee nee nee” te roepen. Ik probeerde dus een andere aanpak en wel die van zonder luier laten rondlopen, maar in een maillot. Als ze zich dan onder zou plassen zou ze snel genoeg op het potje willen. Ook dit was mij geadviseerd. Helaas kon het Sanne niet deren dat ze in een kleddernatte maillot rondliep. Wij hadden het dus ook niet door en merkten het pas op toen ze op de bank ging zitten. Oeps! Ook dit was geen succes.

De dag daarna was oma alleen met de Muppets. Manlief en ik wilden haar deze ellende niet aan doen en zodoende besloten wij de training voorlopig maar te laten. We willen ook niet, dat ze een aversie tegen (wc)potjes gaat krijgen. Blijkbaar waren papa en mama er klaar voor, maar Sanne zelf echt nog niet. Over een paar maanden proberen we het gewoon weer.  Één dingen weten we we namelijk: Sanne zal zindelijk zijn op de kleuterschool! (lees Kleuterjuf, dit kan niet). Misschien moeten we toch eens oefenbroekjes overwegen zoals bijvoorbeeld die van nappys.nl

200116