Ik denk dat elke ouder wel trots is op zijn of haar kinderen. Althans dat zou zo moeten zijn natuurlijk. Maar er zijn van die momenten dat je even overweldigd wordt door liefde door een simpele handeling van je kind. Zo wist mijn oudste dochter door iets heel kleins zoveel liefde uit te stralen. Ik werd er eigenlijk een beetje emotioneel van zelfs toen ik het hoorde.

Wat er gebeurd was? De oppas was druk bezig de kinderen naar bed te brengen. De kleinste meid lag al even te slapen, maar werd wakker door het Sinterklaas gezang van onze tweede telg. Terwijl de oppas de zangeres een toontje lager probeerde te laten zingen, verzocht ze mijn oudste zich ook al voor bed klaar te maken. Maar toen het zo ver was, kon ze haar niet meer vinden. Wel zag ze de deur van de jongste op een kier staan. Toen ze bij haar slaapkamer aan kwam begreep ze waarom. Mijn oudste dochter had haar zusje horen huilen en besloot haar troosten. Terwijl ze het liedje “Lieke heeft een lammetje” zong, streelde ze door haar haren. Pas toen haar zusje zich weer omdraaide om verder te slapen, is ze zachtjes de kamer uit geslopen.

Ik vind het zo intens schattig dat mijn oudste dochter zo zorgzaam voor haar zusje is en haar graag wil troosten. En ook vind ik het bijzonder dat de kleinste dame zich ook door haar zus laat troosten. De liefde die mijn drie meiden voor elkaar hebben is echt hartverwarmend. Ik weet zeker dat dametje nummer vier dit net zo zal ervaren. Lieve meisjes, ik hoop dat jullie altijd zoveel voor elkaar zullen klaar staan en van elkaar zullen houden.