TOP
Mama

“Daar smelt je toch van?”

Ik denk dat elke ouder wel trots is op zijn of haar kinderen. Althans dat zou zo moeten zijn natuurlijk. Maar er zijn van die momenten dat je even overweldigd wordt door liefde door een simpele handeling van je kind. Zo wist mijn oudste dochter door iets heel kleins zoveel liefde uit te stralen. Ik werd er eigenlijk een beetje emotioneel van zelfs toen ik het hoorde.

Wat er gebeurd was? De oppas was druk bezig de kinderen naar bed te brengen. De kleinste meid lag al even te slapen, maar werd wakker door het Sinterklaas gezang van onze tweede telg. Terwijl de oppas de zangeres een toontje lager probeerde te laten zingen, verzocht ze mijn oudste zich ook al voor bed klaar te maken. Maar toen het zo ver was, kon ze haar niet meer vinden. Wel zag ze de deur van de jongste op een kier staan. Toen ze bij haar slaapkamer aan kwam begreep ze waarom. Mijn oudste dochter had haar zusje horen huilen en besloot haar troosten. Terwijl ze het liedje “Lieke heeft een lammetje” zong, streelde ze door haar haren. Pas toen haar zusje zich weer omdraaide om verder te slapen, is ze zachtjes de kamer uit geslopen.

Ik vind het zo intens schattig dat mijn oudste dochter zo zorgzaam voor haar zusje is en haar graag wil troosten. En ook vind ik het bijzonder dat de kleinste dame zich ook door haar zus laat troosten. De liefde die mijn drie meiden voor elkaar hebben is echt hartverwarmend. Ik weet zeker dat dametje nummer vier dit net zo zal ervaren. Lieve meisjes, ik hoop dat jullie altijd zoveel voor elkaar zullen klaar staan en van elkaar zullen houden.

«

»

3 COMMENTS
 • Marian

  5 maanden ago

  O dit is geweldig!

 • Oma Will

  5 maanden ago

  Daar word je toch blij van.
  Wat een schat is je oudste.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: Gastblog Veerle: mijn blijk van liefde (en ja, ik ben boos) - MeerVanMir on februari 20, 2020
 • %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Read previous post:
  De glazen fles van Difrax, iets teveel van het goede?

  Als het rechtstreeks borstvoeden niet gaat, ben je aangewezen op ...

  Close