Als een echte filmliefhebber kan ik genieten van bijna alle genres. Zo kan je mij wel wakker maken voor een leuke chick flick of musical (ja, ik weet het), maar durf ik een horror echt niet in mijn eentje te kijken. Het zal wel iets met mijn ongelooflijke fantasie te maken hebben. Waar ik ook altijd erg enthousiast van word, zijn avonturenfilms. En dan het liefst ook met een tikkeltje fantasie erbij. Denk maar aan bijvoorbeeld Neverending Story of Labyrint of The Dark Crystal. Alhoewel ik de laatste als kind ook doodeng vond. Die Skekses bezorgden mij echte nachtmerries. Ik vind het dan ook bijzonder leuk, dat er weer zo’n leuke familie avonturenfilm in de bioscoop komt.

Het verhaal van Jim Button

Jim Button, een avontuurlijke jongen van het kleine eiland Lummerland, realiseert zich op een dag dat hij daar eigenlijk niet vandaan komt. Hij besluit het eiland te verlaten en trekt de wijde wereld in op zoek naar avontuur. Samen met zijn goede vriend Lucas de machinist en stoomlocomotief Emma komen ze terecht in het grote keizerrijk Mandala. De jonge prinses Li Si is gevangen genomen in de gevaarlijke Drakenstad en Jim wil niets liever dan de mooie prinses bevrijden. Samen trotseren zij de gevaren van de Drakenstad, belanden in een spannende zoektocht en ontmoeten bijzondere vrienden. Gaat het hen lukken Li Si te bevrijden?

Winactie

Het klinkt mij als een spannende film en de trailer zag er ook wel leuk uit. Ik denk dat al die zee scenes in de bioscoop heel goed tot hun recht zullen komen. Lijkt het je wat om dit voor mij te gaan ontdekken? Laat het mij dan weten en wellicht ga ik jou verblijden met één van de 3×2 bioscoopkaartjes! Meedoen kan tot en met 4 september en de winnaar maak ik op Facebook bekend. Succes!