Eerst was het Pieter Konijn waar ik blij van werd dat het in de bioscoop kwam. En nu is het De Croods 2: Een nieuw begin dat op het grote scherm zal draaien. Hoe leuk is dat? Om eerlijk te zijn wist ik niet eens dat er ook een deel één was. Ik ken deze prehistorische familie namelijk alleen van de serie op Netflix. Daar was ik zelf altijd wel enthousiast over, want het bevat heel veel droge humor. Dat belooft wel wat voor de film, want meestal is de serie minder sterk dan het origineel. Ik ga dus binnenkort ook maar het eerste deel eens bekijken. Mochten je ook daar nieuwsgierig naar zijn, ik heb de samenvatting van zowel het eerste als het nieuwe tweede deel hieronder weergegeven.

Het verhaal Croods 1

Een hevige aardbeving zorgt ervoor dat holbewoner Grug en zijn familie hun vertrouwde omgeving moeten achterlaten. Tijdens hun gevaarlijke zoektocht naar een nieuwe thuis ontmoeten ze een zwerver wiens moderne ideeën over de toekomst in schril contrast staan met de traditionele waarden van Grug. De hele situatie wordt niet eenvoudiger wanneer zijn oudste dochter ook nog eens valt voor de charmes van de vreemdeling.

Deel één is hier te koop.

De Croods 2

Het verhaal Croods 2

DreamWorks Animation nodigt je uit op een nieuw avontuur terug in de tijd met De Croods 2: Een nieuw begin. De Croods hebben de nodige gevaren en rampen overleefd: niet alleen gevaarlijke prehistorische dieren, maar ook het vriendje van hun dochter. Nu krijgen ze een compleet andere uitdaging die hun levens op z’n kop zet. In hun zoektocht naar een nieuwe woonplek stuiten ze op een idyllisch, door muren omringd paradijs. Ze denken dat ze hier alles hebben om goed te kunnen leven, maar komen dan tot de ontdekking dat er al een andere familie woont: de Betermans. Met hun luxe boomhut, geweldige uitvindingen en geavanceerde systemen om verse producten te verbouwen, zijn ze een stuk verder in de evolutie dan de Croods. Wanneer ze de Croods vragen om als eerste gasten in hun weelderige onderkomen te verblijven, ontstaan er al snel irritaties tussen de twee families, die bijna escaleren. Dan dreigt er een nieuw gevaar en moeten de families hun onenigheden laten varen, hun krachten bundelen en hun veilige wereld binnen de muren verlaten om samen op avontuur te gaan. In de Nederlands gesproken versie van De Croods 2 hoor je de stemmen van o.a.: Matteo van der Grijn, Waldemar Torenstra, Saar van Koningsberger, Sanne Wallis de Vries, Tim Knol en Paula Majoor.

De Croods 2