“Let the sunshine in!” Ken je dat liedje? Ik kan het de hele dag door zingen met dit prachtige weer. Ik word namelijk helemaal gelukkig van het zonnetje dat buiten schijnt. Misschien kan je het je nog herinneren, maar ik heb ook eerder laten weten dat zonneschijn voor mij extra belangrijk is. Vorig jaar is tijdens mijn miskraam onderzoeken namelijk ontdekt dat mijn vitamine D waarde wat aan de lage kant waren. Hierdoor was ik soms wat neerslachtiger en vermoeider. Maar nu met het weer buiten voel ik me helemaal op en top. Mijn huisarts zei vanochtend wel dat ik vanaf september weer extra vitamine D moet innemen om winterklaar te zijn. Prima, doe ik gezellig met de meisjes mee.

Mijn meiden krijgen namelijk gewoon nog elke dag 10 druppeltjes vitamine D. Zelfs de oudste, die toch al bijna 5 is, wil er nog niet mee stoppen. Ik vind het helemaal prima, want vitamine D is echt heel belangrijk en je kan er eigenlijk nooit teveel van nemen. (Mocht je meer willen weten over Vitamine D en waarom het zo belangrijk is, klik dan hier). Ik heb ook wel het geluk dat de meiden de druppeltjes stiekem gewoon heel erg lekker vinden. Het is nooit een drama. Ik herinner me die enorme pillen van vroeger nog wel en dat ik ze smaakloos vond en moeilijk weg te slikken.

Gelukkig zijn er tegenwoordig veel meer maniertjes om kinderen aan hun dagelijkse dosis vitamine D te helpen. Als je bij Viata.nl bijvoorbeeld al de zoekterm “vitamine D” intikt, krijg je maar liefst 1258 pagina’s met relevante producten. Het gaat van druppeltjes, tot kauwtabletten tot snoepjes. Zelfs van het bekende merk Davitamon! Vooral de laatste is zeer populair bij de kinderen. Ik kan me voorstellen dat het ook de oplossing kan zijn als je kind verder weigerachtig is wat betreft het nemen van de vitamientjes.

Omdat ik het zeer belangrijk vind dat opgroeiende kinderen voldoende vitamine D binnen krijgen, mag ik van Viata een junior pakket van Davitamon weggeven. Hierin vind je een pot met voedingssupplementen van Davitamon op basis van multivitaminen, in de vorm van gummies. Met aardbeiensmaak, voor kinderen vanaf 3 jaar tot 6 jaar. En er zit ook nog eens een leuk spelletje bij!. Ook bevat het pakket een heerlijke douchegel en een antimuggenspray. De douchegel is van Bodysol en is heerlijk verfrissend en verzorgend. Echt iets wat elke vrouw in huis wil hebben. De muggenspray van Paranix hoeft eigenlijk geen extra woorden, want ik denk dat ik voor iedereen kan spreken dat muggen gewoon irritant zijn en dat als er een spray tegen is, je deze gewoon standaard bij je moet hebben. Het enige wat je ervoor hoeft te doen is een reactie achter te laten, dat je mee doet. De winactie loopt tot en met woensdag 13 juni en de winnaar maak ik op Facebook bekend. Natuurlijk zijn mijn voorwaarden ook hier weer van toepassing. (Klik hier voor de winactievoorwaarden).