Mijn vogeltjes zijn uitgevlogen. Soort van dan. Ik bedoel namelijk dat ik geen peuters of baby’s meer in huis heb. Louter schoolgaande kinderen. Nu begint het schoolleven voor ze en worden ze klaargestoomd voor de eerste leerstof: schrijven, lezen en tellen. Natuurlijk wil ik dat als moeder zoveel mogelijk stimuleren. En dit keer wilde Deltas Uitgeverij weer een handje helpen. Met hulp van stickers!!!

En wat is dat toch met stickers? Het ene kindje vindt ze geweldig, terwijl de andere er niets mee heeft. Mijn zoon van 5 jaar vindt stickers echt het einde. Hij stond dus helemaal te springen om het boekje ‘Eerste stappen naar schrijven, lezen en tellen’ uit te proberen. Aangezien hij al een klein beetje bezig is met tellen en schrijven, is dit boek echt een aanrader. 

Lees ook: waar is Spiderman?

Oefenpret met stickers

Het boekje heet dus Eerste stappen naar schrijven, lezen en tellen en is bedoeld voor kinderen in de kleuterklas. Aan het begin van het boekje vind je een aantal pagina’s met allemaal stickers. Deze stickers moet je in het boekje plakken op de aangegeven plekken.

Met dit oefenboek voor kinderen van 4 tot 5 jaar hoeft leren helemaal niet saai te zijn! Op elke pagina kan je kind leuke opdrachten en vrolijke tekeningen ontdekken die hem of haar spelenderwijs laten oefenen in de eerste stappen naar schrijven, lezen en tellen. En alsof dat nog niet genoeg is, kan elke oefening versierd worden met kleurrijke stickers. Veel oefenplezier!

Onderaan elke pagina staat wat het doel is van de opdracht op de betreffende pagina. Zo staat bij de opdracht van ‘groot en klein’ als doel dat je kind leert wat de begrippen grootste en kleinste zijn. Op de pagina ‘vuurwerk’, waarbij je vuurwerk tekent, leert je kind rechte lijnen te tekenen. Door met een potlood over de lijnen te gaan, leert je kind dus om een rechte lijn te zetten. 

Oefenpret met stickers - Eerste stappen naar schrijven, lezen en tellen groep 1

Wat een vermaak

De tekeningen in het boek zijn heel herkenbaar voor je kind. Hierdoor is het voor elk kind goed te volgen. Als ouder zal je wel uit moeten leggen wat de opdracht per pagina is, maar als je kind van kleuren houdt, is hij wel zeker even bezig. Naast de opdracht kan je namelijk de resterende onderdelen van de pagina mooi gaan inkleuren. 

Mijn kinderen van 4 en 5 jaar vinden dit boek oefenpret met stickers: eerste stappen naar schrijven lezen en tellen allebei geweldig. Het enige probleem bij mij thuis is, is dat ik maar één boekje heb. Gelukkig heb ik al op internet meerdere boekjes van deze uitgeverij Deltas gevonden. De komende jaren kunnen mijn kinderen nog met veel plezier oefenen met het leren schrijven, lezen en tellen. 

Deze winacties staan nog open op MeerVanMir:
https://meervanmir.eu/stratego-spel-jumbo/
https://meervanmir.eu/helpen-bij-huiswerk-rekenen-taal-basisschool/
https://meervanmir.eu/boek-het-menselijk-lichaam/