Vorige keer vertelde ik al over de autostoeltjes, die wij voor de grote twee dames hebben. De jongste was nog niet zo ver dat ze al in een stoel kon. Tot twee maanden terug. Toen was het toch echt tijd om afscheid te nemen van de bekende autowieg en in zithouding verder vervoerd te worden. Uiteraard hadden we er nog eentje over aangezien de tweede naar een nieuwe groep autostoel was over gegaan. Een kwestie van installeren dachten we. Nou, verrassend genoeg was dat niet zo gemakkelijk.

We hebben geen Iso-fix in de auto

Oorspronkelijk hadden we twee autostoeltjes in de groep 1, want we hadden ook twee auto’s. Één van de twee was echter dusdanig versleten dat we er niet helemaal gerust meer op waren om daar nog lange ritten mee te maken. Voor korte stukjes was het prima, maar ik zag mijzelf niet met een kind erin naar Italië rijden. En aangezien we toch een auto gingen weg doen, kon dat stoeltje ook wel weg. Immers hadden we nog de goede over. Maar wat bleek? Het werkte niet met gordels, alleen maar met Iso-fix. En laat de overgebleven auto nou van dusdanige leeftijd zijn dat deze geen iso-fix heeft. Probleem dus, want we hadden geen geschikt autostoeltje.

En zo gingen we op zoek naar een nieuw zitje voor de mini. Dat bleek problematischer dan aanvankelijk bedacht, want echt bijna alle nieuw gemaakte stoeltjes zijn alleen geschikt voor isofix. Daar begrijp ik werkelijk niets van. Je gaat me toch niet vertellen, dat alle papa’s en mama’s in moderne auto’s rijden? Er zullen toch nog meer ouders als wij zijn met bijvoorbeeld een Peugeot uit 2002? Waarom is het dan zo lastig om een goede autostoel groep 1 te vinden, die gewoon in de gordels kan?

De Cybex Pallas S-fix

Het lijkt wel bijna een reclame praatje zo, want wederom bij Cybex konden we slagen met de Pallas S-fix. Het was wel even buiten de comfort zone treden, want toen destijds de oudste in de groep 1 autostoel kwam, hebben we juist niet gekozen voor dit soort stoel. Het is er namelijk eentje met een “tafeltje” en dat leek me zo onhandig. Nu waren we soort van genoodzaakt daar aan toe te geven, omdat we toch echt stiekem heel graag een Cybex wilden en het er eentje voor de gordels moest zijn. Eerlijk is eerlijk, het tafeltje was even wennen. Ik vond het een enorm gedoe om de beide gordels er om heen te krijgen. Je had me moeten zien, half in de auto hangend en bijna mijn kind verplettend. Totdat manlief mij liet zien dat het ook heel simpel kan door de ene gordel erdoor heen te schuiven, het vast te klikken en dan de andere erin te duwen. Sinds ik dat weet ben ik pas echt happy met de stoel. Natuurlijk was ik dat wel al qua veiligheid en uiterlijk, maar gebruiksgemak vind ik ook zeker belangrijk. De kleine meid is wel van meet af aan echt dol op het tafeltje van de stoel, want als ze moe is kan ze er heerlijk op slapen. Zoet he?

Een auto vol Cybex

Dus ja, wederom een Cybex autostoel in de auto. Zo hebben we zeker weten een goed product als het gaat om veiligheid. Heb je ook geen modere auto met isofix en ben je ook afhankelijk van gordels? Dan kan ik je de Cybex Pallas S-Fix echt zeker aanraden. Deze is vorig jaar ook uitvoerig getest door de ANWB, dus als je er meer over wil weten klik je hier. Wij hoeven voorlopig in ieder geval niet meer op te zoek naar andere autostoeltjes en rijden dolgelukkig rond in onze auto vol Cybex.

Je koopt de cybex bij o.a. Bol en Babypark

Lees ook: de Joovy Qool duowagen is praktisch en betaalbaar