Toen ik nog een schattig klein meisje was en wij op vakantie gingen, hadden wij een hele veilige methode om met de auto op pad te gaan: we zaten gewoon met vier kinderen op de achterbank! En we zaten helemaal klem. Dit kan je je tegenwoordig toch niet meer voorstellen met al die veiligheidseisen en voorschriften die er nu aan te pas komen. Je kind zonder stoel vervoeren is gewoon ondenkbaar! Maar als je denkt dat je de eerste autostoel die je ziet, kan aanschaffen en er dan klaar mee bent, komt je van een koude kermis thuis. Er zijn zoveel verschillende merken en modellen, dat enig onderzoek naar de juiste stoel toch wel aan te raden is. Ik zelf vertrouw dan het liefst op websites zoals die van de Consumentenbond, want als het om de veiligheid van je kind gaat wil je natuurlijk het beste en dan ook een onafhankelijk en betrouwbaar advies.

Een derde stoeltje voor in de auto

Natuurlijk hadden we al autostoeltjes in categorie 0 en 1. Met de komst van de derde, schoven de oudste twee een stoeltje op en moesten we uitkijken naar een categorie 2 stoel. We zijn eerst nog in de grote bekende babywinkel geweest, maar echt antwoord op specifieke vragen konden ze daar niet geven. Wij wilden gewoon vergelijkingsmateriaal en weten waarom het ene autostoeltje beter zou zijn dan het andere. Gelukkig kan je dit soort informatie altijd wel vinden bij de Consumentenbond. En inderdaad, daar worden elk jaar de autostoeltjes getest en de resultaten online gezet. Dat was zeker voldoende informatie voor ons.

https://meervanmir.eu/waarom-de-cybex-solution-s-fix-de-fijnste-autostoel-is

Testresultaten van de Consumentenbond

Nadat we alle testresultaten hadden doorgenomen, kwamen we destijds uit bij de beste uit de test van dat jaar, namelijk de CYBEX Solution S-fix. Volgens de consumentenbond waren dit toch echt wel de pluspunten:

  • VEILIGHEID: Goede bescherming in frontale botsing. Zeer goede bescherming in botsing van opzij. Prima gordelloop en makkelijk aan het kind aan te passen. Het stoeltje staat stabiel in de auto.
  • GEBRUIK: Kans op onjuiste bevestiging zeer klein. Vastgespen gaat makkelijk. In de auto plaatsen gaat makkelijk. Gebruiksaanwijzing en waarschuwingslabels zijn makkelijk te begrijpen. Laag gewicht.
  • COMFORT: Goede ondersteuning van de benen. Goede polstering. Kind heeft goed uitzicht. Prettige zitpositie. Stoeltje vraagt weinig ruimte. Veel ruimte voor het kind.
  • REINIGEN EN AFWERKING: Stoelhoes kan in wasmachine. Prima afwerking

Lees ook over: de Cybex Pallas S-fix

Onze ervaringen en testresultaten

Natuurlijk hebben we zelf inmiddels ook onze eigen extra pluspunten van de stoel op een rijtje. Ik deel ze graag met je:

  • SIMPEL: ik heb een hekel aan autostoeltjes bevestigen, maar deze lukt mij wel. Erg handig, want soms wil er iemand meerijden en moet ik plaats maken door een stoeltje weg te halen. Nu heb ik manlief dan niet meer nodig als het terug gezet moet worden. Zelfs de opa’s en oma’s kunnen er mee uit de voeten.
  • ZELFSTANDIGHEID: eigenlijk valt dit ook wel onder het vorige kopje. Alles aan dit autozitje is zo eenvoudig, dat mijn kinderen (3 en 5) zelf hun gordel kunnen vastmaken.
  • HOOGTE: elk kind is anders en gelukkig is dat voor de CYBEX Solution S-fix geen enkel probleem. Het aanpassen op de lengte is echt heel simpel.
  • LEEFTIJD: in plaats vanaf vier kan je kleine vanaf drie jaar hier in. Super handig als er weer een telg op komst is en je de kids wil doorschuiven (zoals destijds bij ons).
  • DESIGN: de CYBEX Solution S-fix is in verschillende uitvoeringen te verkrijgen. Je kan de kleuren zo gek maken als je zelf wil. Wij hebben gekozen voor een degelijke uitstraling (lees: eentje waar je geen vlekken op ziet).

Wij zijn dus echt heel erg blij met onze CYBEX Solution S-fix in de auto. Sterker nog, inmiddels hebben we er twee! Mocht je dus nog op zoek zijn naar een categorie 2 stoel, dan kunnen we je deze echt van harte aanbevelen!

Voor nog meer informatie over de S-fix, klik je hier en je koopt het bij Babypark.