Soms kan ik erg enthousiast worden van kleine hebbedingetjes. Of gadgets! En als er dan eentje wordt aangeboden om te testen, dan zeg ik daar geen nee tegen! Vooral niet als je eigenlijk nergens reviews van dergelijke gadgets tegen komt. Of heb jij wel al ervaring met VR brillen voor thuis? En dan bedoel ik niet van die exemplaren die honderden euro’s kosten, maar gewoon die voor schappelijke prijsjes. Wij hebben sinds kort die van Heromask in huis en ik kan je deze zeker wel aanraden.

De HeroMask VR bril: het in gebruik nemen

Waar ik in eerste instantie dacht dat het een hele exercitie zou worden om aan de slag te gaan met de VR bril, bleek het in de werkelijkheid alleszins mee te vallen. Er zijn geen batterijen of iets dergelijks nodig, want je gebruikt louter je smartphone. In de doos zit een flyer met de website en code waar je je registreren moet. Vervolgens download je de app in de Appstore. Helemaal gratis uiteraard. Dat zijn de enige handelingen, die je hoeft te verrichten eigenlijk. Vervolgens open je de HeroMask VR bril (als de ouderwetse casetterecorder) en de app op je telefoon om daarna je smartphone als een cassettebandje in de VR bril te plaatsen. Deze klap je daarna dicht en zet je op je hoofd. Je kan gelijk aan de slag. Oh ja, wel even het geluid van je telefoon aanzetten, want anders heb je werkelijk geen flauw idee wat je aan het doen bent.

Wat doe je met de HeroMask?

Eigenlijk is deze HeroMask VR bril heel educatief. Het is bedoeld om spelenderwijs een andere taal te leren. In ieder geval de eerste woorden van een vreemde taal. De talen die je kan leren zijn Engels, Frans, Italiaans, Spaans, Duits en Chinees. Dit doe je door spelletjes te spelen. Ik heb ze nog niet allemaal geprobeerd, maar snap het concept wel al. Zo is er een spelletje met een dinosaurus die moet rennen naar de kleuren die in de vreemde taal worden genoemd. Door je hoofd te bewegen kan je de dinosaurus een bepaalde richting opsturen. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je zelf volledig stil blijft staan. Als je gaat draaien, draait het beeld ook helemaal en ren je dus soort van achteruit. Niet fijn kan ik je zeggen. Het is echt een VR bril, want overal om je heen is er beeld. Net zoals je gewend bent van Virtual Reality.

HeroMask VR bril

Een grappige gadget

Ik zelf kan nooit zo goed tegen VR, dus de HeroMask is voornamelijk voor de rest van het gezin. Natuurlijk moest ik het wel even ook geprobeerd hebben en ik vond het wel vermakelijk. Vooral de shooter spelletjes. Mijn oudste (zeven jaar) was ook wel gecharmeerd van deze gadget. Als dit betekent dat ze daardoor vreemde talen gaat leren, vind ik het prima. Kortom, de HeroMask VR bril is een zeer leuk hebbedingetje weer.

Meer informatie over dit product.