Installatie Just Dance 2020

Hoewel ik de PlayStation zelden aanraak, lukte het me binnen een kwartier om Just Dance 2020 te downloaden. Het is dus wat dat betreft echt gebruikersvriendelijk, zeker ook voor een ‘leek’. Drie kwartier later kon ik aan de slag.

Je kunt het spel op drie manieren spelen: met je telefoon, een camera (max. 4 spelers tegelijk) of met de PlayStation Move. Voor mij was de keus simpel. Ik heb alleen een telefoon, dus koos ik daarvoor. In totaal kun je trouwens zes smartphones koppelen aan het spel en op die manier tegen elkaar strijden.

Toen alles was gekoppeld en geïnstalleerd, kwam ik bij het keuzemenu:

  • Kids
  • Just Dance nummers
  • Afspeellijsten
  • All Stars

Kidsversie van Just Dance 2020

Bij de kinderversie van Just Dance gaat het om vrij eenvoudige dansjes op kinderliedjes. Babyshark was hier (helaas) favoriet bij de oudste van 3. Wel vond ik het erg leuk om te zien dat hij bij de liedjes met twee personen echt wilde meedansen en tegen mijn handen klapte wanneer dit moest.

Just Dance nummers

Hier krijg je een ruim aanbod in liedjes. Wel is het handig een Unlimited abonnement aan te schaffen wanneer je ze allemaal hebt uitgespeeld. Daarmee krijg je nog 500+ nummers om uit te spelen. Kortom, je bent dan echt wel even zoet.

Lees ook: liedjes just dance 2023

Afspeellijsten

Een van de keuzemenu’s is ook die met afspeellijsten. Je kan ze zelf samenstellen, maar er staan ook een aantal nummers voorgeprogrammeerd met onder andere:

  • Makkelijke nummers
  • Warming-up
  • Populaire liedjes in jouw land
  • Meest gespeeld
  • Moeilijke nummers

Handig: je kan zelf ook in de database zoeken naar de titel van een nummer of specifieke artiesten. 

All Stars

Bij het All Stars deel staan nummers van de afgelopen 10 jaar ‘Just Dance’. Deze kun je spelen in een bepaalde volgorde. En doe je dit goed, dan kan je ook hier weer nummers vrijspelen.  

Hoe werkt het spel Just Dance 2020? 

Als je een nummer kiest om te spelen, zie je meteen wat de moeilijkheidsgraad is. Sommige liedjes zijn voor meerdere personen gemaakt, waardoor iedereen zijn eigen personage kan kiezen. Rechts onderin zie je verschijnen welke beweging je moet maken. Bij de kinderen in mijn klas zie ik hoe snel ze dat oppikken, maar voor mij was het toch nog een beetje oefenen. Ik raak enigszins afgeleid door het dansende poppetje en ik begrijp niet altijd de bewegingen direct. Even wennen dus!

Door je telefoon te koppelen, kan je punten verdienen met de juiste bewegingen. Doe je het goed? Dan verdien je sterren en medailles en kan je ook nieuwe nummers vrijspelen, zoals een remix.

Waarom Just Dance 2020 echt wel een toevoeging is? 

Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit spel normaal niet zo snel had aangeschaft. De liedjes met bijbehorende danspasjes staan namelijk ook op YouTube en daardoor had ik eigenlijk niet verwacht dat het echte spel zo’n toevoeging zou zijn. Maar wat bleek? De toevoeging van het spelelement, het kunnen vrijspelen van liedjes en tegen elkaar strijden, maakt Just Dance 2020 toch echt veel leuker dan ik had verwacht. Je kan dit bijvoorbeeld ook doen tijdens een spelletjesavond of gewoon met de kinderen. 

Slank in 2020 met Just Dance

Op de dagen dat ik niet sport, ben ik met dit spel toch actief. En door het flinke aanbod aan nummers, staat er altijd wel iets bij naar je smaak: van latin tot rock, van eighties tot kerstmuziek. En van populaire liedjes uit ‘mijn tijd’, zoals de Macarena, maar ook van nu zoals Kid Rock. Kortom, een aanwinst!

Geschreven door Sophie