TOP
Alles voor het dagelijks leven

“Een goed voornemen is het halve werk”

De eerste dag van het nieuwe jaar is alweer aangebroken. De dag dat alle mensen massaal bezig zijn hun goede voornemens waar te maken. De rokende mensen stoppen met de sigaret, tig vrouwen starten met op hun eten letten en het aantal abonnementen bij de sportschool zijn nog nooit zo hoog geweest. Zo spijtig dat het na één misschien twee maanden bij de meesten onder ons alweer een verloren zaak is. Is de mens zo zwak?
Ik vind overigens, dat het gros van de goede voornemens redelijk egoïstisch zijn. Het gaat om hoe je jezelf als persoon beter kan maken. Maar waarom niet bijvoorbeeld het milieu? Als we daar nou eens een goed voornemen van maken. Dat we allemaal iets simpels doen om het een schonere omgeving te maken. Ik zal een handje daarbij helpen.

BimBamBoe
Als ik bamboe hoor denk ik altijd aan die lange stengels die in de tuin groeien. Wist je dat je er veel meer mee kan doen dan het puur als tuinversiering zien? Van bamboe worden namelijk ook producten gemaakt en niet zomaar producten, maar bijvoorbeeld servies waar je kinderen van kunnen eten. Deze lijn kinderbordjes en bekers zijn van BimBamBoo en zijn gemaakt van natuurlijk biologische bamboe, dus zonder Petrochemicals, BPA of ftalaten. Dus extra veilig om van te eten. Wij hebben een setje mogen testten en de uitkomst was positief. Het is een fijn idee dat er geen resten achterblijven in groeven van de borden zoals vaak gebeurd bij ander soort materialen. Daarnaast voelt het heel licht en mag het gewoon in de vaatwasser! Het schijnt jaren mee te kunnen (dat konden wij uiteraard niet testen) en als je er klaar mee bent kan je het bij de compost begraven nadat je het geplet en in heet water gedompeld hebt. Zeer milieuvriendelijk dus.  Ecoffee Cup Bamboe Beker
Naast de BimBamBoo setjes voor kinderen is er voor de volwassenen ook een speciaal bamboe product op de markt gebracht, namelijk de Ecoffee Cup Bamboe Beker. Ook dit is gemaakt van organische biologisch afbreekbare bamboevezel en bedoelt om jarenlang in gebruik mee te kunnen gaan. Dus als je de Ecoffee Cup gebruikt in plaats van elke keer een nieuw bekertje te pakken help je mee te besparen aan ontzettend veel materialen en grondstoffen, die gebruikt worden om wergwerpbekertjes te maken. Mocht je dus alsnog een goed voornemen op je willen nemen wat betreft het milieu dan is de Ecoffee Cup een simpel doch doeltreffend middel. En er zijn immens veel leuke printjes om uit te kiezen! Wist je trouwens dat als je met je eigen beker koffie gaat halen bij de Starbucks je extra korting krijgt? Zo help je niet alleen het milieu, maar ook je eigen portemonnee.

Wil je meer weten over andere ecologische, biologische of fairtrade artikelen, neem dan ook eens een kijkje op Greenjump.nl. Daar vind je nog veel meer artikelen waaronder leuke cadeautjes voor de kinderen en beauty producten voor volwassenen. De moeite waard dus!

 

«

»

21 COMMENTS
 • Linda Post

  3 jaar ago

  Wat een goed idee van ze 🙂 Onze dochter heeft een serviesset, maar deze hebben we nog niet kunnen testen omdat ze nog geen vast voedsel krijgt 🙂 Zo’n beker zou ik zelf ideaal vinden, deze vind ik mooi. https://bamboebeker.nl/product/ecoffee-cup-bamboe-beker-poppy/
  Ik snap dat laatste van de zin niet helemaal ‘als je er klaar mee bent kan je het bij de compost begraven nadat je het geplet en heet water gedompeld hebt.’
  Moet je het in heet water dompelen?

  • miriam

   3 jaar ago

   AUTHOR

   Eh ja

   • Linda

    3 jaar ago

    Oke hihi. Ik zat namelijk te denken aan de hete dranken die erin gaan. Ook met heet water. Hmm ik moet me er nog even iets meer in verdiepen 😉

 • Anna

  3 jaar ago

  Oooh dat is gaaf..! Ik ga voor de itchykoo groen..
  Me love coffee
  Facebook: An Na

  • miriam

   3 jaar ago

   AUTHOR

   Kan ook thee of chocomelk in

 • Marian Zw.

  3 jaar ago

  Die zien er leuk uit! Ik kies deze: Ecoffee Cup Bamboe Beker – Stargrape – 400ml – Paars

 • Linda Raaijmakers

  3 jaar ago

  Dit is wel iets voor mijn goede voornemen: besparen maar ook milieubewuster zijn. Dus ik ga voor deze Ecoffee Cup Bamboe Beker – Stargrape – 400ml – Paars 😀

 • Willianne

  3 jaar ago

  Deze! Geen printje maar wel flitsend kleurtje. Handig voor naar en op het werk. Like bamboespul! Voelt zo lekker:)

  https://bamboebeker.nl/product/ecoffee-cup-bamboe-beker-pinkd/

 • Volgmama

  3 jaar ago

  Ik ben geen koffieleut dus ik doe niet mee. Vind de eetsetjes supermooi!

  • miriam

   3 jaar ago

   AUTHOR

   Er kan ook gewoon thee in hoor!

 • Fleur

  3 jaar ago

  Ik ga voor de Widdlebirdy – Roze/Groen, lekker vrolijk!

 • Myrthe

  3 jaar ago

  Ik vind alle cups mooi, maar Ecoffee Cup Bamboe Beker – Stargrape – 400ml – Paars is mijn favoriet! De kleuren stralen rust en warmte uit. Ik doe heel graag mee met de winactie! Ik vind het een hele mooie gedachte dat het recyclebaar is en het ziet er ook nog eens heel modieus uit!

 • Liesbeth

  3 jaar ago

  superleuke actie! Ik doe graag mee voor de Swirl!

 • Jennifer Liu Lee

  3 jaar ago

  Wauw wat enorm gaaf! Ik heb zelf een bamboo set gekocht voor mn zoontje! Maar ik vind deze beker ook wel enorm gaaf! Ik doe graag mee voor de Ecoffee Cup Bamboe Beker – Poppy by William Morris – 400ml – Roze. Hij is zo prachtig! Fingers crossed! <3

 • Lieke van Veen

  3 jaar ago

  Heel erg leuk ik doe graag mee voor deze beker!
  https://bamboebeker.nl/product/ecoffee-cup-bamboe-beker-zignzag/

 • Marian

  3 jaar ago

  Allereerst nog de beste wensen voor 2017! Erg leuk zijn ze, ik word blij van de Ecoffee Cup Bamboe Beker – Widdlebirdy net zo als het milieu.

 • Linda Smeets

  3 jaar ago

  Oehhhh die zijn mooi en belangrijker nog: milieuvriendelijk! Mijn voorkeur gaat uit naar print: Norweaven Blauw.

 • Aniek

  3 jaar ago

  Ik ga voor de Ecoffee Cup Bamboe Beker – ZigNZag – 400ml – Oranje

 • Rozemarijn

  3 jaar ago

  Ik zou de beker basic houden met een kleur Red Nature.

 • joycevdv

  3 jaar ago

  Wat fijn dat het een natuurlijk product is. Ideaal voor mijn lange auto reizen die ik dagelijks maak. Hoef ik minder te stoppen bij een tankstation voor een bakje koffie als de nood hoog is 😉

  Ik vind Ecoffee Cup Bamboe Beker – Basket Case – 400ml – Zwart erg leuk

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: "Groene" verwenmomentjes voor mama - MeerVanMir on januari 1, 2017
 • %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Lees vorig bericht:
  Opgeruimd staat netjes!

  Weet je waar ik me nou over blijven verbazen? Over ...

  Sluiten