De eerste dag van het nieuwe jaar is alweer aangebroken. De dag dat alle mensen massaal bezig zijn hun goede voornemens waar te maken. De rokende mensen stoppen met de sigaret, tig vrouwen starten met op hun eten letten en het aantal abonnementen bij de sportschool zijn nog nooit zo hoog geweest. Zo spijtig dat het na één misschien twee maanden bij de meesten onder ons alweer een verloren zaak is. Is de mens zo zwak?
Ik vind overigens, dat het gros van de goede voornemens redelijk egoïstisch zijn. Het gaat om hoe je jezelf als persoon beter kan maken. Maar waarom niet bijvoorbeeld het milieu? Als we daar nou eens een goed voornemen van maken. Dat we allemaal iets simpels doen om het een schonere omgeving te maken. Ik zal een handje daarbij helpen.

BimBamBoe
Als ik bamboe hoor denk ik altijd aan die lange stengels die in de tuin groeien. Wist je dat je er veel meer mee kan doen dan het puur als tuinversiering zien? Van bamboe worden namelijk ook producten gemaakt en niet zomaar producten, maar bijvoorbeeld servies waar je kinderen van kunnen eten. Deze lijn kinderbordjes en bekers zijn van BimBamBoo en zijn gemaakt van natuurlijk biologische bamboe, dus zonder Petrochemicals, BPA of ftalaten. Dus extra veilig om van te eten. Wij hebben een setje mogen testten en de uitkomst was positief. Het is een fijn idee dat er geen resten achterblijven in groeven van de borden zoals vaak gebeurd bij ander soort materialen. Daarnaast voelt het heel licht en mag het gewoon in de vaatwasser! Het schijnt jaren mee te kunnen (dat konden wij uiteraard niet testen) en als je er klaar mee bent kan je het bij de compost begraven nadat je het geplet en in heet water gedompeld hebt. Zeer milieuvriendelijk dus.  Ecoffee Cup Bamboe Beker
Naast de BimBamBoo setjes voor kinderen is er voor de volwassenen ook een speciaal bamboe product op de markt gebracht, namelijk de Ecoffee Cup Bamboe Beker. Ook dit is gemaakt van organische biologisch afbreekbare bamboevezel en bedoelt om jarenlang in gebruik mee te kunnen gaan. Dus als je de Ecoffee Cup gebruikt in plaats van elke keer een nieuw bekertje te pakken help je mee te besparen aan ontzettend veel materialen en grondstoffen, die gebruikt worden om wergwerpbekertjes te maken. Mocht je dus alsnog een goed voornemen op je willen nemen wat betreft het milieu dan is de Ecoffee Cup een simpel doch doeltreffend middel. En er zijn immens veel leuke printjes om uit te kiezen! Wist je trouwens dat als je met je eigen beker koffie gaat halen bij de Starbucks je extra korting krijgt? Zo help je niet alleen het milieu, maar ook je eigen portemonnee.

Wil je meer weten over andere ecologische, biologische of fairtrade artikelen, neem dan ook eens een kijkje op Greenjump.nl. Daar vind je nog veel meer artikelen waaronder leuke cadeautjes voor de kinderen en beauty producten voor volwassenen. De moeite waard dus!