Salades voor de lunchbox

Het receptenboek Salades voor de lunchbox – klaar in 5 minuten

Als je mijn kinderen vraagt wat hun lievelingseten is, dan hoor je steevast de volgende vier gerechten: pizza, pannenkoeken, tonijnpasta en salade. Zetten wij één van deze vier maaltijden op tafel, dan wordt er altijd extra opgeschept. Ik kan zo ontzettend ervan genieten als ik een berg sla op hun bordjes zie liggen, wat vervolgens ook met plezier verorberd wordt. Alleen de voorbereiding van een goede salade kost echt veel tijd met al dat snijwerk. Alhoewel ik niet mag klagen, want manlief is de kok bij ons thuis. Maar zijn tijd is eveneens waardevol (en schaars). En ik weet dat hij ook graag varieert in zijn gerechten. Een boek vol met recepten voor salades, die niet veel tijd kosten om te maken, was daarom ook een bijzonder geschikt cadeautje voor hem. Vond ik dan. Het heet salades voor de lunchbox – klaar in 5 minuten. Als dat niet uitnodigend klinkt!

Salades voor de lunchbox

Ruim 70 salades voor de lunchbox

Of je nou net zoals wij fan bent van salades of je wil gewoon wat gezonder gaan leven of je bent jezelf aan klaarstomen voor de zomer volgend jaar, het maakt allemaal niet uit. Er is geen reden nodig om een lekkere salade voor jezelf of je kinderen klaar te maken. En omdat variatie ook belangrijk is en niemand zeeën van tijd heeft, is er nu dit handige boek salades voor de lunchbox – klaar in 5 minuten. De aangegeven tijd is natuurlijk wel exclusief de boodschappentijd. Maar als je de ingrediënten hebt, kan je inderdaad binnen vijf minuten klaar zijn. In het boek vind je onder zes verschillende categorieën recepten voor de meest heerlijke salades. Ik weet zeker dat vrijwel iedereen wel er een paar zal kunnen vinden, die je het water in de mond doen lopen. Ik zelf ben fan van de klassiekers, maar manlief heeft meer voorkeur voor de bonen of noedels denk ik. Nou heb ik daar ook een aantal recepten tussen gezien, die mij erg smakelijk leken. De foto’s bij en van elk gerecht helpen daar ook een handje bij. Kortom, als je wel van een lekkere salade houdt, is het boek salades voor de lunchbox – klaar in 5 minuten zeker een aanrader om in huis te hebben (je koopt het hier).

83 thoughts on “Het receptenboek Salades voor de lunchbox – klaar in 5 minuten

 • Ik zou hem willen hebben als inspiratie. Heb zelf nav de vakantie een paar salades gemaakt, maar zeker in de zomer varieer ik graag. En zou het liefst ook als lunch vaker iets me salade eten. Maar dat vind ik dus teveel werk

 • Ik eet een aantal keren per week een salade.. gewoon super lekker je kunt ontzettend veel variëren en het ligt niet zo zwaar op de maag.. maar ik maak vaak dezelfde salades en zou wel een beetje meer inspiratie willen

 • Ik zou veel meer aan de salades moeten, om mijn coronakilo’s er weer af te krijgen.
  Dit receptenboekje met heerlijke salades kan mij helpen.
  Ik doe graag mee en volg bloglovin.

  • Als medewerker van de Kinder Intensive Care van het Erasmus MC kan ik wel een boost gebruiken! De lunch is even een rustmoment: uitkijken naar een heerlijke voedzame salade is zoveel fijner dan naar saaie boterhammetjes. Zin om inspiratie op te doen!

 • Ik zou wel wat vaker salade willen eten maar vind het vaak te veel werk. Salade binnen 5 minuten klinkt als muziek in de oren. En een beetje inspiratie is ook welkom. Dus ik zou graag meedingen voor dit boek

 • Mijn man neemt altijd salades mee naar zijn werk, maar dat kost altijd veel tijd voor hem om klaar te maken. Met dit receptenboek zal het een hoop tijd schelen, dus kan hij ook gelijk een salade voor mij in elkaar flansen 😉

 • Rebecca Hagedoorn says:

  Wat een fijn en handig boek! Ik maak graag kans, want ik ben een groot fan van salades, of het nu van pasta is gemaakt of met sla, alles vind ik lekker.
  En nu ik een paar weken geleden te horen heb gehoord dat ik coeliakie heb, is mijn eet patroon 100% omgegooid,
  Ik moet overal goed op letten dat er geen gluten in zit,
  En ik eet nu bv gluten vrij brood, maar ipv brood eet ik ook graag salade tussen de middag.
  Dus met dit gave boek kan ik nog meer lekkere dingen klaarmaken!

 • Ha ha, wie is er nou niet dol op salades zou ik bijna zeggen! Zelfs vriendlief die vroeger nogal eens zei “ik ben geen konijn” vindt een lekkere salade in zijn lunchtrommeltje nu ook héél fijn! En lekker! Om hem en ook onze kleine konijntjes te verwennen maak ik graag kans op een boek vol nieuwe en vooral supergezonde inspiratie! ☺️ Oh, en mezelf ook natuurlijk, want ik ben hier de bedenker, salademaker én voorproever, en zo houd ik ook nog wat tijd over om andere gezellige dingen te doen, haasje over of zo…

 • Dit klinkt ideaal: lunchsalades in vijf minuten! Wij hebben op het werk wel een kantine maar helaas geen keuken of catering. Gezond eten is, helemaal in deze tijd en zeker als je in de zorg werkt, erg belangrijk. Ik heb wel een aantal basisrecepten, maar wat uitbreiding van het salade-assortiment is erg welkom …. Ik doe dus graag mee!

 • Mij vriend wil afvallen en ik wil aankomen. Op een normale doordeweekse dag eet ik te weinig voor lunch (als ik het niet van tevoren klaarmaak) en hij te veel. Dit boek gaat de oplossing worden!

 • Wij eten al vaak salades, omdat we aan de 2 ons groenten willen komen. Maar we zouden wel inspiratie kunnen gebruiken ter afwisseling van onze salades 😉

 • Debby Koeman says:

  Omdat wij een paar kilo proberen kwijt te raken, geef ik mijn man steeds een salade mee naar zijn werk. Ik kan wel wat inspiratie gebruiken. Want we willen echt volhouden!

 • Vanwege de combinatie Corona & Depressie. Zit ik niet meer zo lekker in mijn broek en vessie. De knopen houden het geheel nog net bij elkaar. Maar al die extra “rolletjes” vind ik zó ontzettend naar!

  Het duurt nog even tot goede voornemens gemaakt worden. Toch zie ik voorlopig salades op onze borden. En ook voor de lunchpakketjes is het voornamelijk gezond spul. Alleen heb ik weinig ideeën, waarmee ik de trommel nu weer eens vul…

  Kan dus wel een flinke dosis inspiratie gebruiken en met deze prijs opdoen. Dan wordt ik vast weer de gezellige mama van vroeger/toen. Die hield van een feestje en een lach. Hoop dus dat ik veel lekkers klaar maken mag.

  Voor ons gezinnetje in de kleuren groen, groen en groen. Met dit mooie kookboek is dat zeer zeker goed te doen!!!

 • Bij bijv. pasta willen we toch graag meer groenten eten en dan doen wij altijd een salade erbij. We hebben er 4 die we heerlijk vinden, maar uitbreiding van ons repertoire is gewenst.

  • Mijn schoonmoeder zet ons – aan het einde van hun oppasdag- vaak de heerlijkste salades voor. Het lijkt me heerlijk om dat met inspiratie uit dit boek eens terug te doen!

 • Het lukt ons om minimaal 1x per week vlees of vis achterwege te laten. Daar kan bijv. een mooie salade voor in de plaats. Ik ben erg benieuwd naar de recepten.

 • Druk bezig met kilo’s te verliezen voor onze bruiloft die we helaas al 2x hebbem moeten uitstellen door corona. Salades vind ik smiddags heerlijk maar mn inspiratie begint op te raken. Zou hem graag willen winnen!

 • Ik neem vaker salades mee naar het werk. Dat doe ik onder andere omdat ik daarmee aan voldoende groente-inname kom. Maar het repertoire is wel zéér beperkt; wortel- / zoeteaardappelsalade of rode-bietensalade. Voor wat variatie heb ik inspiratie nodig, waarbij ik wil aantekenen dat ik hou van eenvoud. Dit lijkt me dus een erg nuttig boek.

 • Heyy,

  Ik ben een studente in Wageningen en heb net een halfjaar in het noorden van Noorwegen gestudeerd! Naast andere hoogtepunten als sneeuwgrotten, huski-sleeën en noorderlicht, was het ook heel leuk om met andere internationale studenten om te gaan. Met een groot bijkomend voordeel: heerlijke lunches! Italiaanse pastas, Duitse creaties en ook altijd heerlijke salades. Terug in Nederland stonden de droge boterhammen tussen de middag me toch wel wat minder aan. Daarom zou het heel fijn zijn om dit boek in huis te hebben! Zo zou ik ook hier lekker kunnen lunchen, terwijl het ook nog eens gezond is! Want ik moet toegeven: ik beweeg hier wel echt minder dan tijdens mijn exchange, dus gezonder eten is geen overbodige luxe.

  Ik zou hier in ieder geval heel blij mee zijn, en weet zeker dat mijn vriend ook graag zou meegenieten!

 • tamara van der smissen says:

  Mijn zoon en ik zijn gek op salades, maar elke keer dezelfde salade gaat vervelen.
  Graag doen we nieuwe ideeen op!. Voor mijn zoon is het belangrijk dat hij gezond eet en blijft eten omdat hij wat steviger is. Een yoghurtje is niet zo fijn om mee te nemen en te eten in de pauze zegt hij, maar een salade, dat dan weer wel. We doen ook veel salades in een wrap verwerken om mee te nemen naar school of het werk!. Dus nieuw variaties waarmee we zelf heerlijk lunchen maar ook anderen jaloers mee kunnen maken, zien wij wel zitten.

 • Oh dit zou perfect zijn. ik eet al salade voor lunch maar ik kom toch vaak op de ceasar salade. Lekker maar wat meer variatie zou ik wel willen. Op de maandag doe ik met collega’s ook een balansdag en eten er meer sla. Leuk om hun ook de afwisseling te laten proeven!

 • Door mijn werk eet ik mijn avondeten vaak in de sporthal. Dat zijn vooral salades, want ik kan niks warm maken. Het is dus wel wat eenzijdig, maar met dit boek hoop ik nieuwe ideeën op te doen!

 • Ik zou heel graag wat gezonder gaan lunchen, zonder brood. Maar ik mis daarvoor nog wat inspiratie. Dit boek zou me enorm helpen en lijkt me daarnaast ook erg leuk!

 • Aangezien ik in het artiestenvak zit ben ik veel onderweg ik eet graag gezond en vegetarisch dus salades zijn heerlijk, altijd fijn om mee te bemen en heerlijk om te eten

 • Ik zou dit boek graag winnen voor mijn dochter! Ik wil haar graag ondersteunen in gezond eten en op deze manier kennis laten maken met een andere lunch dan boterhammen.:)

 • Werd voor de tweede keer in een maand tijd gefeliciteerd, met een niet bestaande zwangerschap…

  Dus het is zeker tijd voor een gezondere levensstijl!!! Ook voor mijn dochtertjes wil ik een voorbeeld zijn, en daar horen salades bij. En eerlijk gezegd wil ik ook gewoon weer happy met mijn iets slankere zelf zijn.

  Ik hoop zeker ooit moeder te worden van een derde. Maar nu dat nog niet in de planning zit, wil ik niet horen van volslagen vreemden : “Och wat leuk een babytje !” & “Waneer komt de kleine ?” 🙁

  Dus ik doe graag mee voor dit boek vol heerlijke salades !

 • Als we ergens gaan lunchen, neem ik altijd een salade. Zo lekker en zoveel variatie. Maar thuis lukt het me niet deze combi’s te evenaren. Toch iets met smaakmakers denk ik…. Dressing is een dingetje. Daarbij kan ik echt goede recepten gebruiken.

 • Ik kan wel wat extra inspiratie gebruiken voor een lekkere lunch, dus ik maak graag kans. Afgelopen weken ben ik er, met behulp van een diëtist, achter gekomen dat ik niet goed tegen gluten kan. Niet al het glutenvrije brood is even lekker. Dus ben ik op zoek naar andere soorten lunch en die salades zien er lekker uit!

 • Judith Klein says:

  1. I love salad but have only one recipe. Mostly excited to learn new sauve recipes!

  2. I want to improve my Dutch and a Dutch book with recipes would be awesome!

 • Hoi Miriam, Wat een geweldig boek! Ik zou het graag winnen om aan mij dochter te geven. Zij is op zoek naar een andere soort lunch in plaats van boterhammen. Salades, gezonder en leuker!! Dit mooie boek zal haar vast veel inspiratie geven!

 • Ik zou dit boek graag willen winnen! Ik merk dat ik lekkerder in mijn vel zit als ik tijdens de lunch geen brood eet, maar nu blijf ik een beetje steken in mijn kikkererwten- en linzensalades. Meer inspiratie kan dus geen kwaad!

 • Mijn vriend houdt niet van sla, of welke groente dan ook. Ik ga stug door om hem groente proberen te laten leren eten. Lekkere recepten maken dat natuurlijk gemakkelijker!

 • Maria van der Meer says:

  Oeh dit lijkt mij een leuk boek. Ik ben niet van de standaard boterhammen in de lunchtrommel, maar wat salades betreft ook niet heel creatief. Dit boek zou ideaal zijn voor mij. Inspiratie en ideeën op doen, misschien een aantal salades veganizen. Nu al zin in!

 • Super tof zeg! De foto’s zien er heel smaakvol uit.
  Ik heb PCOS en het is daardoor o.a. beter om meer groentes te gaan eten. Door betere eetkeuzes te maken hoop ik meer grip op mijn hormonen te krijgen en zwanger te mogen raken. Met dit boekje boordevol lekkere salades, is er aan inspiratie geen gebrek!

 • Tanja Hoefnagels says:

  Waarom? Omdat wij heel graag salades meenemen naar ons werk en school en altijd op zoek zijn naar nieuwe recepten en inspiratie! En dat het snel klaar is is zeker ook niet vervelend!

 • Elke dag brood als lunch vind ik saai dus ik eet heel graag salades als afwisseling.
  Sowieso vind ik dat in de zomer als he warm is ook heerlijk. Benieuwd naar het boek

 • Ik stel mij salades liever samen voor de lunch dan dat ik die of iets ga kopen ergens. dan weet ik wat erin de lunch zit. Veel van wat je kunt kopen
  ziet er zo onnatuurlijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.