Als je mijn kinderen vraagt wat hun lievelingseten is, dan hoor je steevast de volgende vier gerechten: pizza, pannenkoeken, tonijnpasta en salade. Zetten wij één van deze vier maaltijden op tafel, dan wordt er altijd extra opgeschept. Ik kan zo ontzettend ervan genieten als ik een berg sla op hun bordjes zie liggen, wat vervolgens ook met plezier verorberd wordt. Alleen de voorbereiding van een goede salade kost echt veel tijd met al dat snijwerk. Alhoewel ik niet mag klagen, want manlief is de kok bij ons thuis. Maar zijn tijd is eveneens waardevol (en schaars). En ik weet dat hij ook graag varieert in zijn gerechten. Een boek vol met recepten voor salades, die niet veel tijd kosten om te maken, was daarom ook een bijzonder geschikt cadeautje voor hem. Vond ik dan. Het heet salades voor de lunchbox – klaar in 5 minuten. Als dat niet uitnodigend klinkt!

Salades voor de lunchbox

Ruim 70 salades voor de lunchbox

Of je nou net zoals wij fan bent van salades of je wil gewoon wat gezonder gaan leven of je bent jezelf aan klaarstomen voor de zomer volgend jaar, het maakt allemaal niet uit. Er is geen reden nodig om een lekkere salade voor jezelf of je kinderen klaar te maken. En omdat variatie ook belangrijk is en niemand zeeën van tijd heeft, is er nu dit handige boek salades voor de lunchbox – klaar in 5 minuten. De aangegeven tijd is natuurlijk wel exclusief de boodschappentijd. Maar als je de ingrediënten hebt, kan je inderdaad binnen vijf minuten klaar zijn. In het boek vind je onder zes verschillende categorieën recepten voor de meest heerlijke salades. Ik weet zeker dat vrijwel iedereen wel er een paar zal kunnen vinden, die je het water in de mond doen lopen. Ik zelf ben fan van de klassiekers, maar manlief heeft meer voorkeur voor de bonen of noedels denk ik. Nou heb ik daar ook een aantal recepten tussen gezien, die mij erg smakelijk leken. De foto’s bij en van elk gerecht helpen daar ook een handje bij. Kortom, als je wel van een lekkere salade houdt, is het boek salades voor de lunchbox – klaar in 5 minuten zeker een aanrader om in huis te hebben (je koopt het hier).