Er is mij iets opgevallen de laatste jaren en ik ben benieuwd of jij het ook opgemerkt heb. Ik heb steeds meer gevoel dat wij Nederlanders veeleisender beginnen te worden. Maar dan niet in het redelijke zeg maar. In mijn werkende leven merk ik het helaas ook meer. Het is wellicht het digitale tijdperk waarin we leven dat alles sneller en het liefst vandaag nog moet. Maar het is meer dan dat. De term “emotionele schadevergoeding” kom je steeds vaker tegen. Een begrip dat de Nederlandse wet nog niet kent, maar wel vaak genoeg gevraagd wordt. Alles draait om geld! En we willen allemaal voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Ik snap daarom ook echt niet dat er nog genoeg zzp’ers en MKB’ers zijn die bezuinigen op een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Ieder zijn vak toch?

Ik ben geen handige dame en je zal mij dus ook niet snel zelf een badkamer verbouwen. Ik ga het niet eens proberen! Daar zijn de experts voor. Zij moeten, op hun beurt, zich niet bezig te hoeven houden met juridische conflicten. Daar heb je bijvoorbeeld hele handige rechtsbijstandverzekeringen voor, met goede juristen die dan kunnen bijstaan. Niet nodig dus om zelf in de wetboeken te duiken. Los van het juridische is het ook gewoon verstandig om tegen het onverwachte verzekerd te zijn. Denk bijvoorbeeld aan fouten. Waar mensen werken worden immers fouten gemaakt. Soms is iets makkelijk te herstellen, maar wat als de schade in de duizenden euro’s loopt? Dan zou je willen dat je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering had! Niet alleen om te beoordelen of je inderdaad aansprakelijk voor een gebeurtenis gehouden kan worden, maar ook om de geleden schade te vergoeden (als het onder de polis valt). En dit geldt voor echt elke ondernemer! Een dakkapel kan instorten na een verkeerde montage.

Nooit bezuinigen op risico’s

Ik denk dat mijn punt eigenlijk wel duidelijk is inmiddels. Er wordt tegenwoordig zoveel geclaimd van elkaar en niet altijd in redelijkheid. Ik las bijvoorbeeld over een vloerdeel waar een krasje op zat door de aannemer en vervolgens vergoeding voor een hele nieuwe (en ook duurdere) vloer werd gevraagd. Weet jij als aannemer dan wat je rechten zijn? En heb je de tijd en kennis om die discussie aan te gaan? Als particulier ben je verzekerd voor aansprakelijkheid, waarom dan niet ook als ondernemer? Want ik kan mij niet voorstellen dat de gemiddelde zzp’er even een miljoen euro’s op tafel kan leggen. Dus gewoon een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten! Het scheelt je uiteindelijk een hoop zorgen!