Als er iets beweeglijk is is het wel de wondere wereld van de telefonie. Ik kan mij nog als de dag van gisteren herinneren, hoe trots ik was op mijn eerste mobieltje. Het had een formaat van een baksteen en bellen kostte ongeveer een kwartje per minuut in daluren en een hele gulden in piekuren. Toen ik achttien werd heb ik mijn eerste abonnement aangeschaft, destijds bij Dutchtone. Ik kreeg er zo’n mooie populaire Nokia bij. Het spelletje Snake heb ik uiteraard eindeloos gespeeld uiteraard. Maar dat was het dan ook. Een abonnement en een telefoon rijker en veel centjes armer. Tegenwoordig is het allemaal zoveel makkelijker een vooral ook aantrekkelijker. Ik deel graag de nieuwste mogelijkheden met je!

Een en al mogelijkheden

Tegenwoordig kan je elk abonnement op maat maken. Helemaal naar je eigen smaak. Je kan bijvoorbeeld ervoor kiezen om geen data af te nemen of juist gewoon heel veel belminuten. Of je doet net zoals ik en kiest voor onbeperkt bellen bij Simyo. Maar dat is natuurlijk allemaal al bekend bij de telefoongebruikers onder ons. Geen nieuws dus. Wat wel nieuws is, althans voor mij dan, is dat er nu eveneens abonnementen zijn die je maandelijks kan aanpassen qua bundel. Ook gewoon omlaag! Dat is volgens mij toch iets van recent? Verder zijn er ook handige apps nu waar je meerdere nummers in kan beheren. Super handig voor als je het telefoongebruik van je kinderen in de gaten (of in de hand) wil houden. En er is natuurlijk weer de oude bekende dualsim mogelijk. Het heet eSIM is zeker ook een aanrader voor iedereen die thuis werkt en veel bellen moet. Tenzij je graag met twee telefoontjes wil rondlopen natuurlijk.

Nee, wat dat betreft is het allemaal een stuk makkelijker tegenwoordig. Vroeger had je wurgcontracten waarbij een vermogen kostten als je buiten je bundel belde. Voor nog minder dan ik toen uitgaf, kan ik nu onbeperkt bellen! Sterker nog, ik betaal nog geen €5 per maand aan belkosten. Als je partner namelijk ook bij dezelfde provider zit, kan je gewoon je mb’s delen. Kijk dus snel hoe jij je Sim Only samenstellen wil. En ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik kijk al uit naar de volgende nieuwe mogelijkheid dat geboden gaat worden. Wordt vervolgd dus…