Al eerder mochten we het spelletje Forest van Helvetiq proberen.
Maar Helvetiq heeft nog een leuk spelletje, Bandido. Vanaf het moment dat dit leuke compacte spelletje bij ons op de kast lag, was Bram zijn interesse gewekt. Bandido klonk immers heel spannend. Volgens hem had het vast met een bandiet te maken en dat moest dan wel een heel gaaf spelletje zijn.

Toen mama zaterdagmiddag aangaf dat we nog wel even tijd hadden om een spelletje te doen voordat zij ging koken was de keuze niet zo moeilijk. We gingen Bandido spelen. Het blijkt inderdaad om een bandiet te gaan, die telkens uit de gevangenis probeert te ontsnappen. Dat kan natuurlijk niet en dus moet dat voorkomen worden. Het idee is dan ook dat je het spelletje speelt dat je de kaarten zo neerlegt dat je alle tunnels blokkeert en Bandido niet uit de gevangenis kan ontsnappen. Spannend dus!

Zo speelden wij het!

De superkaart met daarop Bandido in de gevangenis werd op tafel neergelegd. Iedereen kreeg drie kaarten en de rest van de kaarten werden op een stapel op de tafel gelegd. Vervolgens moesten we dus om beurten een kaart op tafel leggen die ervoor ging zorgen dat de tunnels langer werden of en uiteindelijk geblokkeerd werden. Kon je geen kaart aanleggen, dan kon je je drie kaarten inruilen en drie nieuwe kaarten van de stapel pakken.

Zeer geconcentreerd werd het spel gespeeld en werkten we samen om ervoor te zorgen dat Bandido niet kon ontsnappen. Papa en mama die af en toe de boel wat schrikten met de mededeling, opschieten anders ontsnapt die straks, verhoogde de spanning. Erg leuk en uiteindelijk lukte het om alle tunnels te blokkeren en was daarmee ook gelijk het spel ten einde, want Bandido kon niet meer ontsnappen.

Het had ook anders kunnen aflopen

Toch kan het ook zo zijn dat alle kaartjes gespeeld zijn en het niet gelukt is om alle tunnels te blokkeren. In dat geval ontsnapt Bandido en heeft iedereen verloren. Dit gebeurde de tweede keer dat we Bandido speelden. Tot grote frustratie van de kids. En wat er dus uiteindelijk voor zorgde dat we het spelletjes nog een derde keer speelden want het kon toch niet zo zijn dat de boef vrij rond liep. Gelukkig ging het de toen goed en slaagden we er met z’n allen weer in om Bandido op te sluiten.

Als het aan de kids lag hadden ze de hele middag wel Bandido kunnen spelen. Zeker Bram, die ging helemaal op in zijn rol en met zijn 4 jaar prima begreep hoe dit spelletje gespeeld moest worden.

Dit vindt deze mama ervan

Ook van dit spelletje van Helvetiq kunnen we zeggen dat het een leuke aanwinst in onze spelletjesverzameling is. Het is echt een spelletje dat je samen speelt en waarbij je samen ervoor zorgt dat de bandiet niet ontsnapt. Eens een keer wat anders nu het toch vaak zo is dat je bij een spelletje tegen elkaar speelt. Verder is het ook een lekker compact spelletje en dus bijvoorbeeld makkelijk mee te nemen in de koffer op vakantie. Wel heb je de nodige ruimte voor het spelletje nodig. Want het kan best zo zijn dat je alle kaarten nodig hebt om de tunnels geblokkeerd te krijgen. Even het spelletje in de auto, trein of het vliegtuig spelen is dus niet echt mogelijk. Op de keukentafel of op de vloer is wel een aanrader. En qua kosten is het ook nog eens zo dat het een leuk speeltje is om aan te schaffen.

Kortom, veel plezier voor weinig!

Winactie

Het leuke van dit spelletje is dus dat je echt samen speelt. Wil jij ook met het gezin de ontsnapping van Bandido tegenhouden? Laat het mij weten en wellicht stuur ik je een exemplaar op. Je kan meedoen tot en met 27 februari. Succes!

Lees ook: Forest van Helvetiq