Ben jij al klaar voor de zomer? Het zonnetje laat steeds vaker van zich zien, waardoor wij steeds meer zin krijgen in een dagje relaxen aan het strand of aan het zwembad. Hiervoor heb je natuurlijk wel een goede bikini nodig.  Hieronder vind je alle soorten bikini’s op een rijtje, zodat je precies weet welke mogelijkheden er zijn en welke het beste bij jouw lichaam past!

De Bandeau bikini

Een bandeau bikini is simpelweg een bikinitop zonder bandjes. Deze wordt ook wel eens strapless bikini genoemd. Een top zonder bandjes lijkt wellicht spannend, maar de belangrijkste ondersteuning haal je uit de band rond de borstkast. Wanneer je de bandeau aanschaft is het dus van belang dat deze band goed aansluit op je lichaam. Vaak heeft deze ook antislip strips aan de binnenkant, waardoor je borsten nog beter op de juiste plek worden gehouden. Deze bikini is vooral een topper omdat je geen bandjes ziet, wat ideaal is tijdens het zonnen!

De Halter

Een halter bikini is een bikini waarbij de bandjes in de nek worden vastgeknoopt, vastgestrikt of vast worden geklikt. Deze top kun je dus vaak zelf gemakkelijker strakker of losser maken. Deze bikini’s worden veelal gedragen door vrouwen met een wat kleinere cup. Vrouwen met een grote cup zijn vaak namelijk bang voor nekklachten, aangezien ze denken dat de borsten via de band zwaar aan je nek hangen. Dit is echter niet het geval. Een goede bikini heeft een goed rugpand, waar je voldoende steun uit haalt. Jouw halterbandje hoeft dan dus niet veel gewicht te dragen. Met de halter kun je een mooi decolleté creëren.

Bikini grote cupmaat

De High waisted bikini

De high waisted bikini is de laatste jaren weer super populair geworden. Dit is echt een voorbeeld van een trend die vroeger al populair was, waarna de lage bikinibroekjes voornamelijk in de mode kwamen. Nu is deze trend dus terug and we love it! Het hoge bikinibroekje is perfect als je een eventueel buikje wil verdoezelen. Ook geeft deze bikini veel aandacht aan je taille. Als je een zandloper figuur hebt dan is deze top echt voor jou gemaakt. Geen zandloper figuur? Geen probleem, eigenlijk kan elk figuur wel shinen in de high waisted!

De High Neck

Als je een keer wat anders wil, dan is de high neck bikini wellicht iets voor jou. De high neck is een bovenstuk met hoge hals. Deze wordt ook wel de crop top genoemd, aangezien deze bikinitop erg veel lijkt op de populaire crop top. De high neck bikini zorgt voor maximale ondersteuning en sluit de borst mooi af en is super sportief en vrouwelijk.

De Push-up

Deze bikini geeft je borsten een lift. Wie wil er nou niet een bovenstuk die zorgt voor mooie en sexy borsten? De push-up pads in deze bikini zorgen ervoor dat de borsten een beetje naar binnen en omhoog worden geduwd, hierdoor ogen je borsten groter dan ze daadwerkelijk zijn. Deze top wordt voornamelijk gedragen door vrouwen met een wat kleinere cupmaat. Voor vrouwen met een grote cupmaat is het vaak namelijk niet nodig de borsten nog extra te liften. 

Lees ook: wel of niet een borstvergroting

We hopen dat we je een klein beetje wegwijs hebben gemaakt in de wereld van bikini’s. Draag vooral waar jij jezelf goed en mooi in voelt, want dat is natuurlijk het meest belangrijk. Neem vooral gerust een kijkje bij de collectie van Annadiva.

Bikini grote cupmaat