Verhalen van een werkende moeder
TOP
Peuter

“Ah, baby au”

Manlief en ik wisten altijd eigenlijk wel al, dat we ouders wilden worden van meer dan één kind. We waren dan ontzettend blij toen ik zwanger werd van onze tweede. En toch vond ik het stiekem ook wel heel erg spannend. Mijn liefde voor mijn eerste was namelijk zo intens. Hoe kon ik ooit zoveel van nog een kind houden? Mijn moeder en schoonmoeder stelden me gerust en zeiden dat het vanzelf kwam. Mijn volgende vrees was hoe Sanne zou reageren op de komst van haar zusje. Mijn kleine meisje is erg van de structuur en dit zou een behoorlijke verandering betekenen voor haar. Mijn moeder adviseerde me toen een pop voor haar te kopen. Dan had ze zelf ook een soort van baby.

Waarom mijn moeder dacht dat dat kon werken snap ik niet helemaal. Allereerst is Sanne geen poppenmeisje. Ze heeft er twee en ze heeft er werkelijk nog nooit naar omgekeken. Ten tweede was het toentertijd bij mijn zus ook al geen succes. Voordat ik geboren werd kreeg mijn zus van mijn ouders een pop. Naar wat ik gehoord heb was ze dol op haar pop. Het ging overal mee naar toe en werd geliefd. Totdat ik geboren werd. Mijn zus had door dat de pop haar baby moest voorstellen. Op een gegeven moment was ze er zo klaar mee, dat ze pop van de trap af smeet. “Ah, baby au”, zei ze er met een grijns achter aan. Blijkbaar was mijn komst toch iets minder leuk voor haar dan ze dacht. Gelukkig is dat allemaal bijgetrokken en was ik na een paar maanden haar grootste vriendin. Uiteraard zolang ik maar niet aan haar speelgoed kwam. Dan galmde het “nee Mirnam, nee” door de kamer of kreeg ik een flinke duw. (You always hurt the one you love!!!) Naar die pop heeft ze volgens mij niet meer omgekeken. Ik was genoeg speelgoed voor haar.

Facebook Comments

«

»

1 COMMENT
 • Birgit

  4 jaar ago

  Hahaha, ik was er met Sem ook wel bang voor, maar die heeft juist heel lief gedaan tegen zijn zusje. Het is juist nu ze ouder worden dat ze totaal niet met elkaar overweg kunnen.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Kids kijken vol spanning naar het Sinterklaasjournaal en mama is naar Last Christmas van @universal_nl . #binnenkortmeeroverdefilm #winactie
 • De #giegelchallenge van #mylittlepony. Doe jij ook mee?
 • Sanne voor het eerst bij de kapper #5yearsago
 • Zal ik het ze vertellen of niet? #mijngevoelvoorhumor #ikkonerwelomlachen
 • Stiekem best trots op mijn buikje. Het is bescheiden, zeker voor een vierde, maar er zit weer een lekker groot kind in. Ze wordt verwacht met vier kilo geboren te worden. Zou je niet zeggen, hè? #29wekenzwanger
 • Wist je dat deze week er nog allerlei winacties zijn op mijn blog? Alles in het teken van de @speelgoed_van_het_jaar verkiezing. Wat vind je bijvoorbeeld van het spel Crocs’ Socks van @bs.toys ?
 • Klaar voor Halloween! @carnavalskleding_nl #review #winactie #binnenkortmeer
 • @milou_ligtenberg en haar kids gingen een dagje naar #legoworld in de #jaarbeursutrecht. Dit is haar verslag:
Wat een lekker vakantie dagje hebben we gehad. Vanochtend vroeg vertrokken richting de jaarbeurs in Utrecht om daar een dagje te vertoeven bij Legoworld. De kinderen (4 en 7) waren na ons bezoek vorig jaar, al helemaal enthousiast dat we weer gingen. De grote hallen, waar de mooiste beelden, voertuigen en overige creaties uitgestald waren, en de vele hoeken en tafels waar je vrij uit kan bouwen. Voor de kinderen super tof dat ze hun creativiteit al spelend ontwikkelen. Er is een boot gebouwd, enkele huizen en kastelen hebben ze gemaakt, en zelfs Olaf van Elsa werd in elkaar gelego’d. Buiten de vele Lego plekken, zijn er ook andere activiteiten, die te maken hebben met bepaalde Lego thema’s. Zoals bij de Lego city hoek waar je brandjes kan blussen. Bij Lego Disney kon je je verkleden als Elsa, staafjes vangen bij Olaf. In de Duplo hoek staat een theater waar er een aantal keer in een uur een minidisco voorbij komt, kun je je laten schminken en staat er een springkussen. We hebben onze ogen uitgekeken en hebben er heel wat uurtjes rond gelopen. Voor ons was het een topdag! Volgend jaar zijn wij vast weer van de partij!

Tot en met deze woensdag kan je zelf nog dit leuke event bezoeken!

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Excuses aan alle moeders

Lieve moeder van toen, Bij deze wil ik mijn oprechte ...

Sluiten