Nog een paar maanden en dan is het zo ver. Dan is het weer die ellendige dierendag. De dag dat alle kinderen weer bewust worden van alle schattige beestjes om hun heen en het liefst een hele kinderboerderij willen adopteren. Ik herinner me ook nog wel dat vroeger al mijn vriendinnetjes spontaan vegetariër werden op vier oktober. Ik had het ook gewild, maar mijn moeder was niet van plan apart te gaan koken voor mij. Flauw hè?

Ze willen graag een huisdier

Mijn dochters zijn ook al zo’n fan van dieren. Gelukkig hebben ze nog niet gezeurd om een extra huisdier, want naast de (kotsende) poes heb ik niet zoveel behoefte aan nog een mormel in huis. Ik vind dieren leuk, maar de rompslomp erom heen vind ik maar niets. Denk alleen maar al dat geregel voor als we op vakantie willen. Wie houdt dan het konijnenhok bijvoorbeeld schoon? Nu hebben we gelukkig lieve mensen in onze omgeving, die dol zijn op Poes en haar graag verzorgen tijdens onze afwezigheid. Maar toch….

Gelukkig zijn er tegenwoordig huisdieren verkrijgbaar, die net wat minder nodig hebben en dus stiekem eigenlijk ideaal zijn voor de ouders. Ik heb dan natuurlijk over geweldige technische snufjes. Zo kunnen de kinderen genieten van een puppy om te vertroetelen en is de ouder niet de pineut om het beest uit te laten zodra het ook maar enigszins regent buiten. Ik zeg win-win! Maar waar vind je nou een leuke robot puppy en welk ras is nou een aanrader? Gelukkig heb je mij om dit soort dingen voor je uit te zoeken ;-).

De Zoomer Zupps zijn perfecte huisdieren

Als ik aan robot huisdieren denk, dan kom ik eigenlijk maar op één ras uit, namelijk de Zoomer Zupps. Misschien herinner je je het nog van de robothonden en de robotaap? Zoomer is namelijk dé producent als het om gemechaniseerde huisdieren gaat. De technologie is zo verbluffend, dat een kind niet anders dan blij kan zijn ermee. Sinds kort zijn er ook kleine puppies en ze heten Zomer Zupps. Deze schattige (en betaalbare) beestjes zijn eigenlijk gewoon kleine versies van de Zoomer hond. Ook zijn ze interactief en reageren door de sensoren in de kop en op de borst. De Zupps houden erg van spelletjes spelen. Als je op het neusje of ruggetje drukt laten ze verschillende trucjes zien en geluidjes horen. En wat vooral belangrijk is, is dat ze er van houden om geaaid te worden.  Hoe meer er met hun gespeeld wordt des te vrolijker ze zullen zijn.

De Zoomer Zupps zijn onder ander hier te koop.