Ja, je leest het goed. Ik was op de negenmaandenbeurs dit jaar. En alhoewel ik totaal geen behoefte meer heb aan zo’n nieuw klein wondertje in huis, vind ik het wel altijd heel erg leuk om over de beurs rond te lopen. Even te ontdekken waar de bekende merken nu in geïnnoveerd hebben en welke nieuwkomers er zijn. Uiteraard heb ik ze stuk voor stuk bekeken en verslag gemaakt. Ga je mee in een rondje over de negenmaandenbeurs?

PIKO

Als moeder van vier kinderen (her)ken ik heel goed wat slaaptekort bij ouders en kind doet. Geloof me, niemand wordt er gezelliger van. Daarom ben ik ook zo blij dat er slaapcoaches zijn, die producten zoals PIKO bedenken en ontwikkelen. Allemaal met de bekende rust, ritme en regelmaat in het achterhoofd. Veel verschillende slaapplekken draagt daar niet aan bij.

PIKO heeft de oplossing ontwikkeld en zorgt voor namelijk een prikkelarme en vertrouwde omgeving voor je baby. Met PIKO kun je van iedere slaapplaats je eigen geborgen omgeving maken. Je kunt PIKO gebruiken in het wiegje, ledikantje, in de box en zelfs in bed, zolang de veiligheidsrichtlijnen in acht worden genomen. En als je de investering net wat teveel vindt, er is ook een optie tot leasen van de PIKO. Hoe dan ook, gun je baby en daarmee ook jezelf de rust. Neem vooral ook een kijkje op de website.

HappyBear

Met nog twee kinderen in de luiers, waarvan er eentje waarschijnlijk nooit uit, zijn merken zoals HappyBear echt een verademing. Nu weet ik van mijzelf dat de dagelijkse luiers nooit duurzaam zullen zijn, maar oefenbroekjes en zwemluiers daarentegen wel weer. Vooral de nieuwste zwemluiers van HappyBear hebben mijn aandacht gekregen. Deze hebben namelijk een klittenband sluiting (in plaats van die ellendige drukknopjes) en een zachte fleece binnenkant. Je zou ze haast zelf willen dragen! Misschien moet ik deze zwemluiers maar eens deze zomer gaan proberen met ons Noortje. De leuke printjes maakten mij al enthousiast!

INCIA

INCIA is voor mij een nieuwkomer. Mocht je het ook nog niet kennen, denk dan aan verzorging als het om de producten gaat. Maar wel in een zuivere vorm. Het is namelijk zonder chemicaliën of synthetische stoffen. Weer terug naar het pure natuur en de pure aroma’s en daarmee ook veiliger voor zowel moeder als kind. Waarin zij zich onderscheiden ten opzichte van de andere parfumvrije merken? Ik denk het assortiment. Het is net wat uitgebreider dan je zou verwachten. Immers ben ik nog nergens anders in dezelfde reeks ook afwasmiddel en vloer reiniger tegengekomen. Terwijl als je erover nadenkt het allemaal best wel logisch is. Het komt nog steeds in aanraking met je huid of je ademt het in. We gaan in ieder geval de crème tegen eczeem de komende tijd proberen. Ben benieuwd!

Little Dutch

Heel vlak bij mij is er een super leuk speelgoedmerk genaamd Little Dutch. Je kent ze vast al wel van het houten speelgoed met de zachte pastel kleuren. Nou, ze hebben wat nieuws! Namelijk een nieuwe kleurenselectie. Maak kennis met de Little Dutch Vintage Collectie! Het komt in twee uitvoeringen: Little Flowers en Sunny Stripes. Ik heb mijn uiterste best gedaan een keuze te maken tussen de twee, maar tevergeefs. Beiden hebben hun charmes! Gelukkig komt het Vintage speelgoed maar in één uitvoering, dat scheelt weer keuze stress. Ben wel benieuwd welke jij zou kiezen. Enne … wist je dat Little Dutch steeds vaker samenwerkt met Nijntje? Ook deze is te vinden in de Vintage collectie!

Thule

Van Thule word ik altijd blij. Inmiddels is ons halve huis vol met producten wat van dit merk, of gelieerde bedrijven, vandaan komt. Het is gewoon kwalitatief enorm goed spul! Het enige wat altijd heeft ontbroken aan onze inboedel waren de Yepp fietsstoeltjes. En nu komt daar gewoon een 2.0 versie van uit! Niet alleen de kleur is veranderd, maar ook het gebruiksgemak is verbeterd.

De zitjes hebben een zachte, waterafstotende en schokabsorberende, geventileerde EVA zitting, ook wel bekend als het zachte crocs materiaal. De hoofd-, arm- en voetbescherming steken boven de nieuwe normen uit en hebben een optimale geometrie. De rugleuning kent twee zachte schouderbandjes waardoor de kindjes comfortabel zitten en niet afglijden.

Volgens Thule zit het ook meer comfortabel en ik vraag mij dan altijd af hoe ze dat testen. Is er een grote versie waar de volwassen testers in kunnen zitten? Of hebben ze kleuters gevonden met een uitstekend vocabulair vermogen. Gelukkig heb ik dusdanig vertrouwen in Thule, dat ik ook helemaal ervan overtuigd bent dat de Yepp 2.0 inderdaad lekkerder zit dan zijn voorganger.

By Ferial

Welkom nieuwkomer By Ferial! En ik mag het eigenlijk niet zeggen, maar hoe leuk dat hier bij jullie de nadruk op de vaders ligt in plaats van de mama’s. Voor als je dit merk nog niet kent, het gaat om kleding. Maar niet zomaar kleding! Alles wordt gewoon handgemaakt! Waar het begon met shirts voor de mannen is er in 2015 de mini versie van bijgekomen. Hoe leuk is dat? Dat de kinderen kunnen twinnen met hun papa? En omdat alles handgemaakt is, weet je zeker dat er aandacht en liefde aan besteed is. En dat niet iedereen in dezelfde outfit aan komt zetten.

Your Little Family

Ook een andere nieuwkomer is Your Little Family. Als je van houten speelgoed of producten houdt en ook dol bent op gepersonaliseerde items, dan ben je hier aan het juiste adres. In haar stand vind je ook echt het leukste sensorische speelgoed. Als je dus op pad gaat met kinderen, raad ik je aan daar even langs te gaan. Waar ik zelf erg enthousiast van werd, was al het houten werk dat ze hebben. En alles zelf gemaakt! Het is gewoon teveel om te beschrijven, dus je moet erg gewoon even langs gaan. Of gewoon een bezoekje brengen aan de website.

Cuddle

Een van de nieuwkomers op de negenmaandenbeurs is Cuddle. En ja, ze hadden van mij tien jaar geleden dit mooie product mogen bedenken. Het is namelijk een verwarmd aankleedkussen! Hoe geweldig is dat!!! Dat je je kindje uit bad kan halen en gewoon op een verwarmde ondergrond kan neerleggen. In het midden zit een verwarmingselement wat binnen 1 minuut 37 graden is. Verder zit het maar aan één snoer vast. Er hoeft verder geen hoes omheen en het is heen netjes gestikt. Mijn kinderen zijn inmiddels echt te groot daarvoor en aangezien ze geen Cuddle in volwassen formaat hebben, kan ik alleen maar zeggen dat het leuk is voor alle papa’s en mama’s to be.

Rooky

Op de negenmaandenbeurs kan je enorm veel verschillende draagzakken vinden. Ze functioneren allemaal stuk voor stuk en het is daarom soms wel lastig voor een bezoeker om de kleine verschillen te zien. Rooky Baby kan bijvoorbeeld het meeste gewicht dragen. Daarnaast vind ik ze erg chique er uit zien. Het komt in echt verschillende stoffen, dus voor ieder wat wils. Er is een variant voor de kleinere en een voor de grotere kinderen.

Hippe geboortekaartjes

Iedereen kent de Hippe geboortekaartjes wel. Maar wist je ook dat ze zo’n 30 designers in hun team hebben? Of dat ze tegenwoordig ook items voor in de babykamer hebben? In hetzelfde thema als de kaarten? Van kleine koffertjes tot dekentjes met naam, er is genoeg mogelijk. Wat ook erg leuk is, is de vlag met naam als geboorte aankondiging. Die kan je elk jaar weer op stok zetten! Maar eerlijk is eerlijk, neem vooral ook gewoon een kijkje bij de selectie aan geboortekaartjes.

Hey Mama Lou

Hey Mama Lou is een fysieke winkel midden in het land (Soest) en webshop waar duurzame producten voor moeder en kind de boventoon voeren. Maar de echte passie ligt bij het dragen van de baby, omdat de hechting van het ouder en kind zo belangrijk is. Hey Mama Lou heeft in de winkel altijd iemand staan die of draagconsulent is of heel veel ervaring heeft in het dragen van je kindje en te allen tijde adviseren. Dit kan ook per chat. Ook online zetten we dit door, want er is altijd een consulent die je kan adviseren op de chat mocht je er zelf even niet uitkomen. De kleding voor de kinderen zijn mooie duurzame merken zoals Beju, Lal & Nil, Joha, maar ook het mooie gemaakte in Nederland gemaakte Toffe kids. Ben je echt bewust in het leven en ook qua kledingkeuze, dan is Hey Mama Lou zeker de moeite waard om even te bezoeken.

Tenue de Soleil

De echte betekenis is “outfit van de zon”. Tenue de Soleil had oorspronkelijk namelijk alleen maar UV pakjes. Sinds heel kort is daar een zonnebrand bijgekomen. Ontwikkeld door een echte dermatoloog is de crème van Tenue de Soleil de enige zonnebrand die 50 + mag voeren. Ik vroeg de beste man waar ik aan moest denken bij een plusje en hij zei dat het dan uitkwam op factor 65!!! En, het staat er dan wel niet op, maar het is ook waterbestendig. Toch was het advies elke twee uur te smeren en in ieder geval zodra je het water uit komt. Ik kreeg gelijk al zomerkriebels in mijn buik. Ik verheug mij er ontzettend op mijn kinderen te voorzien van een goede laag Tenue de Soleil.

Pampers

Tja, wat kan je nou zeggen over de meest bekende luiers van de wereld? Iedereen weet toch dat de ziekenhuizen altijd alleen maar pampers gebruiken? Dat is met reden uiteraard. Wij zelf zijn thuis ook groot fan van dit merk. Al jaren zijn we grootgebruikers. Maar wist je dat ze sinds kort ook nieuwe slaapbroekjes hebben? Dus niet de bekende drynites, maar heuse echte Ninjamas! Voor de stoere kinderen die heel soms een ongelukje hebben midden in de nacht, maar natuurlijk geen luier meer aan willen. Niet echt baby praat, maar des te leuker om hier te melden. Oh ja, pampers heeft natuurlijk ook altijd leuke beursaanbiedingen, dus ook daarvoor even een bezoekje aan de stand brengen.

Naïf

Naïf is een verzorgingslijn bedacht door twee vaders. Ook dit product is ontstaan met het idee dat er veiligere huidverzorging moet zijn voor je kroost. Ik heb al eerder producten van Naïf geprobeerd en ben zeker enthousiast. Vooral de skincare lijn en de billendoekjes zijn een aanrader. Wat mij altijd opvalt aan dit merk is hoe ontzettend bezig ze zijn met de wereld om ons heen. De ecologische voetafdruk als het ware. En dan ook nog heerlijke producten afleveren. Vrij van parabenen en parfum en zo en daardoor uitermate geschikt voor de kleintjes. Hun nieuwste item is een navulverpakking. Jawel, je leest het goed. Je kan gewoon de shampoo fles opnieuw vullen met een navulling. Dit scheelt enorm in afval! Wat dat betreft is Naïf wederom ieder ander verzorgingsmerk weer een stapje voor. Chapeau!

Yummygums

Wat was ik blij om ook Yummygums weer op de negenmaandenbeurs te treffen. Ik had namelijk al stiekem vernomen dat het assortiment aan snoep vitamientjes uitgebreid was. Naast de bekende hair gummies (love these) is er nu ook een omega en een vitamine D snoepje. En deze mama met haar chronische vitamine D tekort wordt daar heel erg blij van! Uiteraard zijn alle gums weer volledig suiker- en glutenvrij, dus op en top smullen maar! Het hele assortiment vind je ook hier.

BIBS

Iedereen kent de spenen van BIBS denk ik wel. Het is een premium Deens merk voor pasgeborenen peuters en kleine kinderen. Haar allereerste speen was de Colour fopspeen, wat een enorme hit werd over de hele wereld. Tegenwoordig is BIBS veel meer dan alleen spenen, namelijk ook swaddles, slabbers, speenkoorden, bandana’s en speelgoed. In mijn tijd als moeder heb ik ontdekt dat niet ieder kind dezelfde soort speen accepteert. BIBS herkende dit en heeft daarom drie verschillende ontwerpen in haar assortiment: rond, symmetrisch en anatomisch. En alles uiteraard in de meest vrolijke en / of neutrale kleuren wat je maar wil.

WaterWipes

WaterWipes zijn de puurste baby billendoekjes ter wereld en bevatten maar 2 ingrediënten: 99,9% gezuiverd water met een druppeltje natuurlijk fruit extract. WaterWipes zijn volledig vrij van chemicaliën, zonder parfum, alcohol, parabenen en kleurstoffen. Zeer geschikt voor de gevoelige babyhuid en te gebruiken vanaf de geboorte. En geloof me, als je een pakketje optilt dan voel je dat ook. Een bundel van WaterWipes doekjes is een stuk zwaarder dan de andere bekende merken. Het mooie van deze doekjes is ook dat het gewoon nat blijft. Ik heb het echt geprobeerd uit te drogen, maar tevergeefs. Check ook vooral de mooie beursdeal van WaterWipes: bij twee grote pakken een glazen waterfles cadeau.

Happy Earth

Vorig jaar was ik al enthousiast over de Happy Earth producten. Ik gebruik sindsdien geen andere deodorant meer dan van dit merk. Ik heb daarom ook gelijk weer een paar extra ingeslagen deze beurs. Sinds kort heeft Happy Earth een baby lijn. Uiteraard wederom een 100% natuurlijke verzorging met 100% natuurlijke ingrediënten en zonder chemicaliën. We hebben de shampoo meegenomen om thuis te proberen, maar als het enigszins zoals de deo is weet ik al dat het goed zit.

Nûby

Nûby is een oude bekende van mij. Wij hebben aardig wat van hun producten in huis. Van lepeltjes tot flesjes tot eetbakjes. Alles in het kader van het opgroeien van je kinderen. Nu is Nuby met de RapidCool gekomen. Met deze nieuwste fles kan je flesvoeding heel gemakkelijk en veilig bereiden door gebruik van kokend water (zo elimineer je alle mogelijke bacteriën in je flesje). Je giet het water e in de RapidCool, voegt de poedermelk toe en daarna koelt de fles in slechts 2 minuten het goedje af tot de perfecte drinktemperatuur. En omdat de RapidCool een ingebouwde batterij heeft, kan je het overal mee naar toe nemen. Echt een toppertje van Nûby!

Joolz

De oude vertrouwde en bekroonde Joolz buggy is verbeterd terug gekomen en heet de Joolz Aer+. We hebben het mogen aanschouwen op de negenmaandenbeurs en je wordt er erg enthousiast van. Ik heb nog nooit een kinderwagen zo makkelijk en snel in elkaar geklapt. Het is gewoon haast niet te beschrijven, dus ik kan alleen maar zeggen loop even langs de stand van Joolz of bekijk het filmpje op mijn Instagram.

Dolly

Het fietsenmerk Dolly was helemaal nieuw voor mij. Ik wist oprecht niet dat er nóg een bakfietsenproducent was. Dolly is geheel afkomstig van Nederlandse bodem, uit Utrecht, en is uniek door de vele kleuren bakken, die ze als optie bieden. Je kan dus ook met een knalroze bakfiets rondrijden als je dat zou willen! Er zijn maar liefst 10 verschillende kleuren voor de bak en 5 verschillende kleuren voor het frame beschikbaar. Verder zit er een 600 watt batterij op en een motor met ondersteuning. En ze bieden volledige service aan huis aan. Binnen enkele dagen in plaats van weken!

Babboe

Babboe is al meer dan 15 jaar een bekende feest op straat. Het allereerste model was de Babboe Big. Persoonlijk mijn minst favoriete variant. Ik vind de bakfiets met de twee wielen voor gewoonweg doodeng. Geef mij maar een simpele tweewieler net zoals een reguliere fiets. En dan natuurlijk wel met een motor er op, want vier kinderen vervoeren is best zwaar werk en dan kunnen we altijd wel wat verlichting gebruiken. Onze bakfiets is al zo’n 6 jaar oud en destijds waren er weinig opties. Tegenwoordig kan je kiezen tussen de accu en de plek van de motor. Ook gaat de verlichting via het display in plaats van op batterijen. Veel positieve veranderingen dus.

Dooky

Als je mij al langer volgt weet je hoe blij ik word van de producten van Dooky. De zonnebrilletjes gebruiken wij al jaren hier. Het goede nieuws is dat er eindelijk ook voor de grote kinderen shades aankomen!

  • Dooky Martinique – geschikt voor 0-2 jaar, hebben gepolariseerd glas.
  • Dooky Santorini – geschikt voor 6-36 maanden.
  • Dooky Fiji – geschikt voor 6-36 maanden , ronder model.
  • Dooky Aruba – geschikt voor 6-36 maanden, glazen met rustigere kleuren.
  • Dooky Bali – geschikt voor 3-7 jaar, wordt nog gelanceerd.

Nijntje

Tja, Nijntje heeft eigenlijk geen woorden nodig. Wel het doel dat ze steunt wellicht. Namelijk sikkelcelziekte. Dit is een rfelijke
bloedziekte waarmee wereldwijd 300.000 kinderen per jaar geboren worden. Zonder behandeling wordt 75 procent van deze kinderen niet ouder dan 5 jaar. Meer onderzoek naar genezing van sikkelcelziekte is hard nodig. Nijntje draagt haar steentje bij aan dit fonds.Op de Negenmaandenbeurs staat een zuil met producten waarvan een deel van de opbrengst naar het Sikkelcelfonds gaat. En verder kan je gewoon je lol op met alle leuke Nijntje items daar te vinden. Klein feitje: wist je dat het gerijm in de boeken van Nijntje gestopt is met het overlijden van Dick Bruna? Dat was zijn “kindje” en Mercis wilden dat stukje alleen bij hem laten. Mooi he?

Stokke

Waar jaren geleden de man van Stokke de Trip Trap voor zijn kinderen ontworpen had, heeft hij nu de Nomi ontworpen voor zijn kleindochter. En nee, dat is niet haar naam. Het is een afkorting voor ergonomisch, want dat is de stoel helemaal. Ik heb er even opgezeten en je gaat echt in een actieve houding zitten. Net zoals bij de Trip Trap kan de stoel met de baby meegroeien en uiteindelijk levenslang gebruikt worden.

Yaloe Yaa

Yaloe Yaa is een speelgoed abonnement waarbij je elke maand een box krijgt thuisbezorgd. Allemaal uiteraard gericht op de ontwikkeling van je kind en de leeftijd waar het in zit. Na een maand gaat het retour, wordt het professioneel schoongemaakt en vervolgens naar een ander gezin toegestuurd. Dit gebeurt uiteraard niet tot in den treuren. Na een paar keer verstrekt te zijn geweest zal het naar kansarme gezinnen in Nederland verzonden worden. De boxen zijn beschikbaar vanaf drie maanden en kunnen doorgaan tot je kind vier is. Zeer binnenkort komt de nieuwe lijn in de leeftijd 2-4 jaar van start.

De leukste dingetjes

Last, maar zeker not least is het zo enorm de moeite waard om even bij de Leukste Dingetjes langs te lopen. Dat is namelijk mijn buurvrouw! Als je van knutselen, frutselen en feestjes houdt, is dit de place to be. Doe je haar gelijk de groetjes van mij?