Nu het weer wat beter wordt en de zon vaker schijnt, wil je er misschien lekker op uit met familie. Hoewel sommige uitjes (veel) geld kosten, heb je ook veel leuke budget varianten. Wij zochten en vonden de 10 leukste, betaalbare uitjes voor de hele familie uit. 

1. Spelen of zwemmen op het strand

Niets lekkerder dan een middagje op het strand, als het weer het toelaat tenminste. En wie dacht dat dit alleen voor volwassenen geldt, heeft het mis. Kinderen vinden zwemmen in de zee vaak geweldig. Daarnaast kunnen ze zandkastelen bouwen, beachvolleyballen of andere spellen spelen. Je kunt ervoor kiezen om zelf wat lekkers mee te nemen, of ze te trakteren op een ijsje. 

2. Picknicken in het Park of bos 

Ook leuk met lekker weer: neem een tas vol lekker eten en drinken mee en ga in het park picknicken. Neem eten mee waarvan je zeker weet dat je kinderen het lekker vinden, om het extra feestelijk te maken. En ben je bang dat ze zich zullen vervelen? Neem dan frisbees of andere spellen mee die ze kunnen doen. Of: vraag een vriendje of vriendinnetje mee. Terwijl zij lekker spelen, kun jij relaxen. 

3. Speeltuin 

Altijd goed: neem je kinderen mee naar een speeltuin. In elke stad of dorp heb je er één of meerdere, van enorm uitgebreid tot klein en primitief. Neem voor jezelf (en eventueel je partner) een boek of lekker eten mee, en ga langs de kant zitten. Zo heeft de hele familie een top dag. 

4. Kamperen 

Kamperen is niet alleen een low budget familie-uitje, het is ook een vakantie. Het fijne aan kamperen is dat je het meestal niet ver vooruit hoeft te plannen. Daarnaast betaal je vaak weinig om je tent op een camping neer te kunnen zetten. Kookstel mee en je hoeft de camping niet af, behalve voor boodschappen natuurlijk. Kies een kindvriendelijke camping, om er zeker van te zijn dat het uitje voor de hele familie leuk is. 

5. Fietsen door een Nationaal Park 

Fietsen lijkt misschien niet zo bijzonder, maar fietsen door een Nationaal Park is dat wel. Nationale Parken zijn de meest prachtige natuurgebieden van Nederland, waar vaak zeldzame dieren te zien zijn. Ben je bang dat de kinderen zich vervelen? Je kunt onderweg spellen spelen zoals “ik zie, ik zie, wat jij niet ziet” of wedstrijdjes wie het eerst bij een bepaald punt is. Of huur mountainbikes, om de rit extra avontuurlijk te maken. Je moet vaak een entree betalen, waarvan de hoogte per park verschilt. Zoek dus vooraf de prijzen op, als je niet voor verrassingen wil komen te staan. Maar het valt hoogstwaarschijnlijk wel mee qua tarief, dus valt het nog onder de betaalbare uitjes.

Werk je in Rotterdam? Dan is dit teamuitje ook zeker een aanrader!

betaalbare uitjes
https://www.shutterstock.com/photos

6. Paardenkamp Soest

Behoren jij en je familie tot echte paardenlovers? Dan kun je gratis naar het Paardenkamp Soest. Paardenkamp Soest is een nationaal rusthuis en kenniscentrum voor oudere paarden in Soest. Na hun twintigste levensjaar kunnen paarden en pony’s hier genieten van hun rust. De paarden worden hier goed verzorgd door vrijwilligers. Wanneer je het paardenkamp bezoekt, kun je er een rondleiding krijgen, een film over het ontstaan van het kamp bekijken, de paarden knuffelen of iets lekkers brengen of een mooie wandeling over het terrein maken. 

7. Kinder- of geitenboerderij

Altijd leuk: ga met je familie naar de kinder- of geitenboerderij. Vaak hoef je hier geen entree te betalen, dit maakt het een van de goedkoopste uitjes voor de familie. Sluit de dag af met een lekker ijsje en koop wat verse (geiten) kaas in de winkel. Iedereen blij. 

8. Zaanse Schans

Wedden dat je kinderen het net zo leuk als jij vinden om de Zaanse Schans te bezoeken? Er is in ieder geval genoeg te doen. Zo kun je er onder andere molens bekijken, kaas proeven, oude ambacht zien bij de klompenmakerij, naar de Albert Heijn museumwinkel en het uitzicht over Nederlands landschap bekijken via een toren. Dit uitje is niet geheel kosteloos, de entree bedraagt €15,- voor volwassenen en €10,- voor kinderen tussen de 4 en 17 jaar. 

9. Natuurspeelplaatsen

Bijna alle kinderen vinden het heerlijk om te ravotten in de natuur. Voor die kinderen is een natuurspeelplaats ideaal: dat zijn plekken waar kinderen zich op een speelse manier kunnen omringen met buitenlucht, veel ruimte en een hele mooie omgeving. Je kunt ervoor of erna een mooie wandeling door het natuurgebied doen, om nog meer van de omgeving te zien. Prima toevoeging wat betaalbare uitjes betreft.

 10 Geocaching 

Deze laatste tip is er één voor de avontuurlijke gezinnen: Geocaching. Geocaching is een wereldwijd populaire activiteit, met als doel de verborgen pakketjes die bij jou in de omgeving verstopt zijn te vinden. Je kunt het zien als een soort schattenjacht of speurtocht, die ook (of juist) leuk is voor volwassenen. Deze pakketjes zijn te vinden door middel van cryptische omschrijvingen of het oplossen van raadsel. Benieuwd of dit ook bij jou in de buurt wordt gedaan? Op de website van Geocaching vind je meer informatie. 

Slim met geld omgaan met de Dyme app 

Wil je graag meer financieel overzicht voor betaalbare uitjes, geld besparen óf geld sparen voor je vakantie of een ander doel? Download de app van Dyme en de rest gaat vanzelf. De app zorgt automatisch voor een financieel overzicht, waardoor je altijd op de hoogte van je uitgaven en inkomsten bent. Door middel van budgetten motiveert de app je om te sparen voor je spaardoelen zodat jij onbezonnen op vakantie kunt gaan! 🙂 Dus nog meer uitjes doen!

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock