Ik snap werkelijk niet waarom iedereen zo aan het klagen is over het griepvirus dat nu door het land trekt. Wat is er daar nou zo vervelend aan? Eerlijk gezegd zie ik alleen maar voordelen van het ziek thuis zijn. Misschien dat iedereen het wat zonniger in ziet als ik alle gewoon alle voordelen eens op een rijtje zet.

De aandacht
Als eerste ben je een week thuis. Dat betekent toch een week lang niet naar het kinderdagverblijf of het werk. Dus niet ‘s-ochtends vroeg op om je te haasten om de files voor te zijn. Je kan alles heel rustig aan doen. Pluspuntje toch? Ten tweede ben je, als je net zo jong bent als ik, ook een week alleen thuis met papa of mama. Ik ben het sandwichkind in het gezin en heb dus bijna nooit een ouder helemaal voor mezelf alleen. Deze week was ik elke dag met mama samen. Alleen met mama! Nou ja, op dinsdag na dan. Toen bracht mama me naar oma. Dat was al helemaal een feestje, want haar heb ik echt nooit volledig voor mezelf. Er zijn altijd andere kinderen bij, maar dit keer had ik haar onverdeelde aandacht. Wat was dat genieten. Mama dacht wel thuis te kunnen werken terwijl ik televisie keek. Ik had haar beloofd niets te zeggen terwijl zij aan de telefoon zat met een cliënt. Hij had amper zijn naam gezegd en ik ging mama al vragen stellen. Toen ze niet gelijk reageerde heb ik het op een huilen gezet. Elk volgend telefoongesprek begon mama met de woorden: “ik werk vanuit huis, omdat mijn dochter ziek is. Het kan zijn dat ze zo even van zich laat horen, dus alvast mijn excuses voor de onderbreking.” Ik heb geen kik meer gegeven.

De verwennerij
Als je ziek thuis bent, maken papa’s en mama’s zich ineens extra zorgen of je wel voldoende vocht binnen krijgt. Als je het dan een beetje slim speelt, kan je het voor elkaar krijgen dat je lekker limonade mag drinken. En bij oma zelfs chocomel! Ook je broodbeleg is ineens geen probleem meer. “Als je maar wat eet”. Je snapt natuurlijk wel dat ik heerlijk genoten heb van mijn tosti en boterham met pindakaas.

Het toneelspel
Als je je even beter voelt kan je naar hartenlust spelen. Men is allang blij dat je dan niet meer als een ziek vogeltje op de bank zit. Wat zij niet weten is dat een paar uur later de koorts gewoon weer in alle hevigheid kan toeslaan en je dus nog een dagje thuis moet blijven. Dan kan de aandacht en verwennerij gewoon weer opnieuw beginnen. Daarnaast mag je als je ziek bent zo ontzettend veel televisie kijken. Ik heb al mijn series kunnen zien en hoefde niet eens rekening te houden met mijn zus.

Het leven is dus niet zo slecht als je thuis zit met een griepje. Je moet het gewoon positief benaderen en dan is het één groot feest. Helaas vindt mama me nu beter genoeg en moet ik morgen weer naar het kinderdagverblijf. Ach, daar hebben ze me vast heel erg gemist en willen ze de aandacht inhalen. Ik ben klaar voor de knuffels hoor, dames!