De regel

Een poosje geleden kreeg  ik met mijn volwassen kinderen een discussie over de regel die ik heb ingesteld: het kleinkind dat nog niet kan zwemmen mag zich niet in de buurt van het zwembad bevinden zonder zwembandjes aan. Het ging om het principe of je als ouder wel/niet verantwoordelijk blijft opletten. Iedereen zorgt voor zijn eigen kind, was het uitgangspunt van de discussie, en ik walste daar gezellig overheen met mijn regel: geen diploma? VERPLICHT zwembandjes aan. Einde verhaal, lekker duidelijk voor iedereen. Een schijnveiligheid, zo noemde men mijn regel. Ik werd dan ook behoorlijk uitgelachen toen ik een van de kleinkids zwembandjes aantrok, die plotseling lek bleken te zijn. Ja  mam, daar zit je nou met je regel, zo verzuipt onze koter direct. Maar ja, zoals ons oudste kleinkind van zes altijd roept: OMA IS DE BAAS, kreeg ik gelukkig toch mijn zin, waarna iedereen vrolijk en veilig in het zwembad lag te dobberen, de kleinsten met de verplichte zwembandjes aan, de volwassenen op het randje van het zwembad met elkaar kletsend. Toch kon ik het niet nalaten om af en toe stiekem vanuit mijn ooghoek de bodem te controleren op kleine levenloze lichaampjes, want het zal je toch maar gebeuren dat… Het ging allemaal goed.

Verrast

Nu kreeg ik onlangs van Swim Essentials een paar nieuwe zwembandjes opgestuurd, die ik mocht testen. Ik was blij verrast toen ik zag wat er op de bandjes vastgehecht zat: twee DINO’S met grote tanden! In deze periode zal het testen een beetje moeilijk zijn, maar ik weet zeker dat van de zomer de kleinkids uit hun dak zullen gaan als ze de Dino Zwembandjes aan krijgen. Met deze zwembandjes zie je er namelijk niet uit alsof je het slachtoffer bent van oma’s overbezorgdheid. Integendeel, door de dino’s kom je juist stoer en sterk over, want wie heeft nou zulke aparte zwembandjes? Ik had ze in ieder geval nog nooit eerder gezien en ben er erg blij mee. Vooral toen ik bij de beschrijving van deze zwembandjes las dat ze over twee luchtkamer beschikken en daardoor niet zo gemakkelijk lek zullen raken. Ze vallen goed op en zien er veilig uit, zonder scherpe randjes! 

Op de verjaardag van een van de kleinkids nam ik de Dino zwembandjes mee en blies ze op, tot grote vreugde van de andere vol bewondering toekijkende kleinkinderen: Tsjonge jonge, wat kan die oma van ons blazen, zeg! Een paar begonnen mijn gedrag zelfs te kopiëren, zodat er bijna een soort blazersorkest ontstond! Ik koos het oudere broertje van de jarige job uit als testexemplaar. Hij voelde zich ook een beetje jarig en reed enthousiast op zijn driewielertje allemaal kleine rondjes om mij heen, om mijn aandacht te trekken. 

De test

‘Steek je armen eens uit?’ Gehoorzaam liet hij zich door zijn oma ‘aankleden’ en vond de dino’s zo interessant dat hij de zwembandjes meteen aandachtig begon te inspecteren. Het tweede kleinkind stond al in de startblokken om ze af te pakken, om ze ook eens aan een nadere inspectie te kunnen onderwerpen. ‘Wat heb je daar, oma? Wat zijn dat? IK OOK IK OOK!’ Bewondering alom voor de dino’s, zodat mijn poging mislukte en een ander kleinkind snel op het driewielertje weg racete. Maar ja, het is pas begin december, en eigenlijk staat het ook wel een beetje eigenaardig als je een tweejarige in zijn winterse outfit op de foto zet met twee zwembandjes over zijn truitje aan, terwijl hij krampachtig probeert de dino’s van alle kanten te bestuderen. Dus ik gaf mijn fotosessie op.

Hè, ik kijk nu al uit naar de zomer, als de kleinkinderen met elkaar gaan bakkeleien wie de DINO zwembandjes van oma aan mag. Dat wordt vast een kleine zwembadoorlog! 

Geschreven door oma Bobje

Winactie

Leuk zijn deze zwembandjes hè? Ik heb nog nooit zoveel enthousiasme bij de kleinkinderen gezien als het om veiligheid ging. Ik begrijp het wel, want het is gewoon ontzettend leuk om met dinosauriërs rond te lopen. Des te leuker dat ik Je kan kans maken op een setje hiervan én het nieuwe Roze Zwemzitje. Om kans te maken laat je weten wat jouw gouden zwembadregel is. Meedoen kan tot en met 4 januari 2020. Succes!

Lees ook: Watertafel van Little Tikes