Afgelopen weekend vroeg manlief aan mij of ik alvast een beetje kon orienteren voor wintersportvakanties volgend jaar. Immers, moet je met vier kinderen er vroeg bij zijn om nog bij elkaar in één appartement te kunnen. Iets met de nadelen van een groot gezin hebben. Enfin, ik ging dus al een beetje op zoek naar leuke ski locaties. Natuurlijk was ik al snel afgeleid door allemaal andere gedachtes: “dan moet ik ook skilessen gaan bekijken, hebben de kids nog wel goede skikleding, heb IK nog wel goede skikleding? Mijn skibroek is inmiddels al twintig jaar oud namelijk”. Je raadt het al. Twee minuten later zocht ik op Google naar Dames Skikleding.

De verandering in skikleding

Zoals ik al zei is mijn huidige skibroek inmiddels meer dan 20 jaar geleden aangeschaft. Op een scheurtje na lijkt ie nog prima te functioneren. Het heeft ook meerdere van mijn lichaamsomvangen opgevangen in tegenstelling tot mijn jas. (vorig jaar al een mooie nieuwe Dames Winterjas op de kop getikt). Geen reden dus om een nieuwe aan te schaffen, aldus manlief. Immers is zijn broek nog ouder! Reden genoeg om op Google om een uitgebreide onderbouwing te vinden om hem toch tot een aankoop te kunnen overtuigen. Ik vond de volgende argumenten:

  1. Materialen en technologie: Moderne skikleding maakt gebruik van geavanceerde materialen en technologieën om warmte vast te houden, vocht af te voeren en bescherming te bieden tegen de elementen. Waterdichte, ademende stoffen zoals Gore-Tex zijn populair geworden, waardoor skikleding comfortabeler en duurzamer is geworden. Met andere woorden: ik zweet mij suf in de oude broek.
  2. Pasvorm en snit: Skikleding heeft een meer gestroomlijnde en modieuze pasvorm gekregen. Dit betekent dat de kledingstukken nog steeds functioneel zijn, maar ook flatterend zijn voor het vrouwelijke silhouet. En hij zegt altijd dat hij mijn lichaam zo mooi vindt, dus dat komt er zo beter uit.
  3. Kleur en ontwerp: Er is een grotere verscheidenheid aan kleuren en ontwerpen beschikbaar in skikleding. Vroeger overheersten effen kleuren zoals zwart en donkerblauw, maar nu zie je meer felle kleuren, patronen en zelfs pasteltinten. Mijn broek is zwart en dus echt gedateerd. Met een kleurige broek kan hij mij beter zien op de piste.
  4. Layering: Layering is een belangrijke trend geworden in skikleding. Vrouwen dragen meerdere lagen om zich aan te passen aan verschillende weersomstandigheden. Dit omvat basislagen voor vochtafvoer, isolatielagen voor warmte en buitenste lagen voor bescherming tegen wind en neerslag.
  5. Duurzaamheid: Net als in de reguliere mode is duurzaamheid ook in skikleding een belangrijk thema geworden. Merken richten zich op het verminderen van de impact op het milieu door het gebruik van gerecyclede materialen en ethisch verantwoorde productiepraktijken. Met 20 jaar lang in dezelfde broek ben ik duurzaam genoeg geweest.
  6. Technische details: De nieuwste trend in skikleding omvat technische details zoals ingebouwde verwarmingselementen, handschoen- en goggle-houders, en zakken met speciale vakken voor ski-passen en mobiele telefoons. Telefoon!!! Hij weet hoe belangrijk dat is voor mij.

Nooit klaar met shoppen!

Persoonlijk vind ik alle bovengenoemde redenen genoeg om een nieuwe skibroek aan te schaffen. Wat echter nog ontbrak was het verschil tussen mannen en vrouwen an sich. Waar de heren het prima vinden om decennia lang in dezelfde outfits rond te lopen, waarschijnlijk omdat ook weinig daar in veranderd, is Dames Kleding wel gevoelig wat de mode betreft en daarmee de dames ook. Is het wel reeel om van ons te verlangen dat we nog in de stijl van jaren terug rondlopen? Nee! En geloof me, ik denk dat de meeste mannen ook niet happy zullen zijn als ineens de oversized shirts met glitterpanty en de tuinbroeken weer uit de kast komen. Wij vrouwen lopen er graag enigszins modieus bij en dat betekent dat we gewoon wat vaker shoppen dan mannen. En dat moet gewoon kunnen! Dus ja, deze mama gaat bij Protest.eu op zoek naar een leuke skibroek voor komend skiseizoen.

Wil je ook shoppen bij Protest? Gebruik dan de code meervanmir.eu10 voor 10% korting. Deze code is geldig tot en met 31-03-2024 en is zowel op de nieuwe als oudere collecties van toepassing.