De lente zit er aan te komen, maar om mij heen valt iedereen uit door verkoudheid en griep. Ook hier thuis lijkt het virus toe te slaan. Eerst was de kleinste dame de pisang met snotterige oogjes en groene stromen uit haar neus. Vervolgens was de middelste aan het blaffen als een zeehond en inmiddels voel ik mij uitermate belabberd. Mijn hoofd zit vol, mijn neus lijkt een fontein en ik voel zo nu en dan koude en warme rillingen tegelijk. De zetpillen zijn haast niet aan te slepen. Hopelijk is deze ziekenboeg ellende snel weer voorbij.

Vorig jaar was het een en al ellende

Ik was verrast hoe snel onze kleinste meid dit keer opknapte van het virus. Vorig jaar leek het namelijk eindeloos te duren. Ze was toen ongeveer vier maanden lang echt verkouden en heeft drie weken achter elkaar koorts gehad. Zo erg zelfs dat ik een paar keer bij de HAP gezeten heb, omdat ik vond dat ze ofwel niet reageerde of juist te pijnlijk en benauwd. En elke keer word je weer naar huis gestuurd met de mededeling dat het een virus is, waar niks tegen gedaan kan worden en dat ze het maar moet uitzieken. Ik kan je zeggen dat na drie weken koorts, je eigenlijk wel gewoon eens een plan de campagne wil horen.

Lees ook: tips om oorontsteking te voorkomen

Eindelijk iets waar je wat aan hebt

De laatste keer dat ik met de kleine naar de HAP was, was toen ik haar koorts gewoon niet meer omlaag kreeg. Ik had haar een zetpil gegeven en toch bleef het hangen op 40 graden en zij voelde zich echt heel erg ellendig. Ze leek ook pijn te hebben van al het hoesten. De HAP wilde haar toch even zien, omdat ze nog geen jaar was toen. Maar je raadt het al, gewoon wederom een virus en uitzieken. Gelukkig had deze kinderarts wel een toevoeging wat eigenlijk het beste advies in tijden is geweest. Zij raadde ons aan om Nurofen voor kinderen in huis te halen. Dit is een soort van ibruprofen, maar dan voor het kleine grut. Als de koorts niet wil zakken met een zetpil of de kleine heeft pijn, dan geef je wat Nurofen. Ik zeg je eerlijk, het werkt als een tierelier. Als ik duidelijk merk dat een zetpil niet werkt, dan geeft ik wat van dat sinaasappelspul en al heel snel werkt het. Ieder huishouden zou dit dan ook gewoon in het medicijnkastje moeten hebben staan. En iedereen die ik dit geadviseerd heb, zal dit ook beamen! Dus neem mijn advies en haal Nurofen voor kind in huis. (Lees wel altijd de bijsluiter!)

Uitgelichte afbeelding: shutterstock